Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 10:43

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του γηπέδου της Σερίφου από Δημοτική Αρχή και κατοίκους

Αίτημα διαμαρτυρία για το κλείσιμο του μοναδικού γηπέδου της Σερίφου από την Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους του νησιού.

ΑΙΤΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Τόσο η Δημοτική Αρχή Σερίφου, όσο και οι κάτοικοι του νησιού θέλουμε να Σας εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με την αδειοδότηση του Μοναδικού Γηπέδου ποδοσφαίρου Σερίφου, στο Λιβάδι Σερίφου, κατόπιν της ανάκλησης της υπ’ αριθμ. 61682/27-8-2014 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου περί χορήγησης αδείας λειτουργίας του γηπέδου αυτού.

Η ανάκληση της αδειοδότησης του εν λόγω γηπέδου σηματοδοτεί τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στο Νησί μας, αποτελώντας «επίθεση» στην τοπική κοινωνία. Πράγματι, το μοναδικό πράγμα που δεν περιμέναμε να δούμε σε αυτές τις δυσχερείς εποχές ήταν ότι θα βρισκόταν φορέας ή υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους που θα έβαζε χέρι και θα στερούσε τη χαρά της ενασχόλησης της νεολαίας του τόπου μας με τον αθλητισμό. Πόσο μάλλον δε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και σε ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο (όπως το δικό μας) ενός μικρού νησιού των Κυκλάδων με μόλις 1.000 μόνιμους κατοίκους, των οποίων η μοναδική εναλλακτική ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι ο «Α.Ο.Σ. ΣΕΡΙΦΟΥ», που χρησιμοποιεί το γήπεδο αυτό, το οποίο είναι και το μοναδικό σε όλο το νησί μας.

Το εν λόγω αθλητικό σωματείο προσπαθώντας να καλλιεργήσει το πνεύμα του αθλητισμού και παράλληλα να δώσει στους νέους μας την ευκαιρία να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς εγκαταστάσεις ή έστω την ηθική στήριξη από πλευράς πολιτείας, κατάφερε με την τεράστια συνδρομή των παραγόντων, των μελών του και του συνόλου των μονίμων κατοίκων του Νησιού μας, να δημιουργήσει τις στοιχειώδεις υποδομές και εγκαταστάσεις γηπέδου ποδοσφαίρου (ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!!!), προκειμένου να αθλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι τα παιδιά των σχολείων και χώρος εκδρομής για αυτά καθόσον δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στο νησί μας, και για να συμμετέχει και ο ΑΟΣ Σερίφου στο τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Κυκλάδων. Όλα αυτά χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου. Παρ’ όλα αυτά η Πολιτεία και οι φορείς της, μη λαμβάνοντας υπόψη την, από Μαρτίου 2015, 2η Γνωμοδότηση της Επιτροπής ελέγχου αθλητικών εγκαταστάσεων νήσου Σερίφου περί μη ανάκλησης της διετούς αδείας λειτουργίας του Μοναδικού γηπέδου ποδοσφαίρου Σερίφου, ούτε την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 216/ 2015, η οποία παρατείνει την προθεσμία για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων έως τις 30 Ιουνίου 2015, αλλά δίνοντας βάση σε μία καταγγελία ενός προσώπου που ζήτησε την ανάκληση της αδείας της εν λόγω δημοτικής αθλητικής εγκατάστασης, προσπαθούν να τινάξουν στον αέρα όλη αυτή την προσπάθεια, εμμένοντας σε τυπικότητες, ενώ κανονικά το ίδιο το Ελληνικό Κράτος θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει τις υποδομές και τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δυνατότητες άθλησης της νεολαίας.

Με την ανωτέρω απόφαση κυριολεκτικά απειλείται να εκμηδενισθούν οι θυσίες και ο ιδρώτας όλων των Σεριφιωτών καθώς και της Δημοτικής Αρχής.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι ο Δήμος Σερίφου είναι μικρός Δήμος με περιορισμένους πόρους και επίσης περιορισμένη στελέχωση, συνακόλουθα δε, αδυνατεί να εμπλακεί σε χρονοβόρες διαδικασίες για μελέτες και αδειοδοτήσεις, όμως έχει υποχρέωση να στηρίζει την τοπική κοινωνία και να διευκολύνει κάθε προσπάθεια να κρατήσει τη νεολαία και να της δίνει θετικές και υγιείς διεξόδους, όπως η δυνατότητα άθλησής της.

Παρακαλούμε, κατόπιν αυτών, να δοθεί, άμεσα. λύση στο προαναφερόμενο πρόβλημα, δεδομένου μάλιστα ότι η λειτουργία του γηπέδου ούτε περιβαλλοντικές επιπτώσεις έχει και ούτε θίγει πρόσωπα ή πράγματα.

Διαμαρτυρία εστάλει από την ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων.

ΑΝΑΚΗΝΩΣΗ

Η ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ συμπαραστέκεται στη διαμαρτυρία των συλλόγων και των κατοίκων του νησιού της Σερίφου για τη σφράγιση του γηπέδου της .Συμπαραστέκεται και τάσσεται στο πλευρό των φορέων και των νέων του νησιού οι οποίοι νιώθουν έντονα την απομόνωση και την αδιαφορία της πολιτείας, που με εξωφρενικές αποφάσεις οδηγεί σε αποκλεισμό τη νεολαία της Σερίφου από τον Αθλητισμό. Η ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ αντιλαμβάνεται τουλάχιστον ως άδικη την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης και ζητά να διορθωθεί το γρηγορότερο δυνατό η εν λόγω αδικία....

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares