Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 01:23

ΑΕ Σαντορίνης: Βόλτα στη ''Κόρη της Αρχαίας Θήρας'' [pics]

Για αιώνες περίμενε υπομονετικά η Κόρη της Αρχαίας Θήρας. Από το 2000 που ο αρχαιολόγος Χαράλαμπος Σιγάλας την έφερε στο φως, η  λυγερόκορμη δαιδαλική κόρη με την αρχοντική εμφάνιση εντυπωσιάζει όποιον τη συναντά.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της, συναντήθηκε με τα παιδιά της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης για να τους ψιθυρίσει μικρά μυστικά. Χαιρετήθηκαν και κράτησαν τη μορφή της στη σκέψη τους.

Και στον κυρίως χώρο του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, οι νεαροί αθλητές μας γνώρισαν καλύτερα τον νεαρό «Ψαρά», ένα από τα σπουδαιότερα έργα της αιγιακής ζωγραφικής των προϊστορικών χρόνων που κοσμούσε τη Δυτική Οικία του Ακρωτηρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης ευχαριστούμε θερμά την Αρχαιολόγο κ. Μάγια Ευσταθίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την ευγενική φιλοξενία και την περιεκτική και ελκυστική παρουσίαση των ευρημάτων.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο και τον Πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Ελευθέριο Τζούρο, που βρίσκονται δίπλα μας, υποστηρίζοντας κάθε δράση που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε και μας συνόδευσαν με χαρά, συμπληρώνοντας με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες αυτή την ξεχωριστή ξενάγηση.

 

Και στα Φηρά θα γυρίσουμε …

DSC 8520DSC 8533DSC 8547HONDOS 1Mouseio mikriPsarastwo-brothers

 

ΑΕ Σαντορίνης

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares