Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 21:10

Αυτό είναι το πλάνο της συγχώνευσης του ΑΟ Μυκόνου και της Άνω Μεράς

Δεν γνωρίζω αν ένα από τα μότο που θα ακούμε τον ερχόμενο χειμώνα στο νησί των ανέμων θα είναι το ''WE ARE MYKONOS'', αλλά σίγουρα το πλάνο της συγχώνευσης του ΑΣ Άνω Μεράς και του ΑΟ Μυκόνου πάνω στο οποίο εργάζονται οι παράγοντες των δύο συλλόγων θα δικαιολογούσε ένα τέτοιο σύνθημα.

Βάζοντας στην άκρη κάθε δεύτερη σκέψη οι δύο πρόεδροι (Κουκάς - Σαντοριναίος) αρχικά και στη συνέχεια σύσσωμες οι διοικήσεις είπαν το μεγάλο ''ναι'' για να προχωρήσει επιτέλους το πλάνο της συνένωσης των δύο συλλόγων, με τον πιο σωστό όμως όρο να είναι συγχώνευση, μιας και ακούγοντας αυτά που έχουν πέσει στο τραπέζι μιλάμε για μία ολοκληρωμένη κίνηση που θα ενώσει τις δυνάμεις των δύο συλλόγων σε όλα τα επίπεδα.

Πολλοί αναρωτιούνται ποια θα είναι η εικόνα που θα έχει το νέο σχήμα και εμείς στο sportcyclades, μετά από ρεπορτάζ που διήρκεσε αρκετές ημέρες εξασφαλίσαμε ποιες είναι η αρχικές συμφωνίες που έχουν γίνει, με κάποιες βέβαια από αυτές ίσως να αλλάξουν λόγω εμποδίων γραφειοκρατικού χαρακτήρα που μπορεί να παρουσιαστούν.

Γ' Εθνική

Το πιθανότερο σενάριο είναι την επόμενη σεζόν η Μυκονιάτικη ομάδα που θα αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική να λέγεται Αθλητική Ένωση Μυκόνου. Αυτή η ομάδα θα έχει το ΑΦΜ της Άνω Μεράς και θα χρειαστεί μία απλή αλλαγή στο καταστατικό για να λειτουργήσει. Ήδη αυτό το τμήμα έχει ενεργοποιηθεί, αφού όπως αποκαλύψαμε έγιναν και οι πρώτες ανανεώσεις, ενώ ο προπονητής Ανδρέας Σκέντζος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας ολοκληρώνοντας τον σχεδιασμό. Μάλιστα μία τελευταία πληροφορία αναφέρει ότι η προετοιμασία θα γίνει στο Καρπενήσι. 

Με το ίδιο όνομα θα συμμετάσχει στη Γ΄Εθνική Γυναικών και η ήδη υπάρχουσα ομάδα της Άνω Μεράς, αφού εκεί δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές.

Τοπικό πρωτάθλημα

ΑΕ Μυκόνου δεν θα έχουμε μόνο στη Γ΄Εθνική όπως όλα δείχνουν, αλλά και στο τοπικό πρωτάθλημα, αφού θα υπάρχει η ομάδα Β' που θα έχει άμεση σύνδεση με την πρώτη ομάδα. Σε αυτή θα αγωνίζονται νεαροί αθλητές από την Κ17, κάποιοι έμπειροι και αθλητές που έχουν περάσει τα όρια ηλικίας για τη συμμετοχή τους στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Όπως αναφέρουν αυτοί που τρέχουν το πλάνο, βούληση όλων είναι αυτή η ομάδα να αποτελέσει προθάλαμο για τη μεγαλύτερη.

Αναπτυξιακά 

Ευχάριστος πονοκέφαλος για τους ανθρώπους των δύο ομάδων είναι τα πολυπληθέστατα τμήματα των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων των δύο συλλόγων, που πλέον μετά τη συγχώνευση θα αριθμούν περίπου 300 μικρούς αθλητές. Το πλάνο αναφέρει την ένταξη της ομάδας Κ17 στην ΑΕ Μυκόνου και τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ, ουτοσώστε να έχει και εκείνη άμεση σύνδεση με τις δύο ομάδες που θα αγωνίζονται σε Γ΄Εθνική και τοπικό πρωτάθλημα και οι ποδοσφαιριστές της να μπορούν εύκολα να μετακινούνται στα άλλα τμήματα προκειμένου αν υπάρχει και η αξιοποίηση των ταλέντων.

Όλα τα υπόλοιπα τμήματα θα λειτουργήσουν με άλλη ονομασία που πιθανότατα θα είναι ΠΑΣ Μυκόνου ή κάτι που θα έχει σίγουρα το συνθετικό Μύκονος και θα λάβουν κανονικά μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Μάλιστα με πρόχειρους υπολογισμούς οι άνθρωποι των δύο ομάδων αναφέρουν ότι πολλά τμήματα θα εκπροσωπηθούν από δύο ομάδες λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που θα υπάρξει.

Μπάσκετ

Το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να λείψει από τον μεγάλο Μυκονιάτικο σύλλογο. Αυτό που θα πρέπει αν αναμένουμε είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να λάβει τη νέα ονομασία από την παρούσα αγωνιστική περίοδο, μιας και όλοι οι παράγονες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να σταθούν δίπλα στο εγχείρημα.

Στίβος και λοιπά αθλήματα 

Κανονικά στη νέα προσπάθεια θα απορροφηθούν και ο στίβος που έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες, αλλά και τμήματα όπως η ρυθμική γυμναστική.

Πρόσωπα 

Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος και του πνεύματος σύμπνοιας που επικρατεί στη Μύκονο είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από παράγοντες ουτοσώστε να συμμετάσχουν στη διοίκηση του νέου μεγάλου συλλόγου. 

Κάποιες λεπτομέρειες που έχουν διαρρεύσει και είναι καλό να αναφερθούν είναι ότι πρόεδρος του νέου συλλόγου θα είναι ο Αλέξανδρος Κουκάς και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Σαντοριναίος.

Γενικοί αρχηγοί αναλαμβάνουν οι μέχρι πρότινος των δύο ομάδων, ο Πέτρος Γιαβρούτας και ο Μιχάλςη Κουκάς. Από εκεί και πέρα ο μεγαλύτερος αριθμός από τους υπάρχοντες παράγοντες θα συμμετάσχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει μέσα από εκλογές και θα αριθμεί περίπου στα 17 -19 μέλη.

Αλλαγές

Όπως αναφέραμε στην αρχή του κείμενου, τα παραπάνω αποτελούν το πλάνο πάνω στο οποίο εργάζεται αυτή τη στιγμή η διοίκηση και ο δικηγόρος που έχει αναλάβει το διαδικαστικά. Αλλαγές, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν, αφού παραμένουν ανοιχτά αρκετά θέματα που έχουν αν κάνουν με λεπτομέρειες, πολλές από αυτές να εμπεριέχουν και νομικές ερμηνείες. Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για ένα πλάνο βιώσιμο, με όραμα και ξεκάθαρο στόχο τον brand name ''Μύκονος'' να μεγαλουργήσει και μέσα από τον αθλητισμό... 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares