Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 00:16

Παραιτήθηκε από τον Ανδριακό ο Γιάννης Μήλας. Ο απολογισμός και το ευχαριστώ...

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρόεδρος του Ανδριακού και πλέον μέλος της ΕΠΣ Κυκλάδων μετά τις πρόσφατες εκλογές, Γιάννης Μήλας κάνει τον απολογισμό της τετραετίας, όπου ήταν στο τιμόνι του συλλόγου και παράλληλα ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για να επιτευχθεί αυτό το σπουδαίο έργο.

Οι δύσκολες συνθήκες δεν πτόησαν τον ίδιο και την διοίκηση του συλλόγου, που έχουν βάλει γερές βάσεις για τη συνέχεια του Ανδριακού.

Πλέον, ο Γιάννης Μήλας θα επικεντρωθεί στα νέα του καθήκοντα στην ΕΟΣ Κυκλάδων, όπου αναμένεται να τον δούμε να λαμβάνει δράση στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε την επιστολή:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Αγαπητοί γονείς και παιδιά του Ανδριακού,
Ύστερα από την εκλογή μου στο ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων και προκειμένου ν’ ασκήσω τα νέα μου καθήκοντα, υπέβαλα αίτηση παραίτησης από το ΔΣ του ΑΟΦ, λίγους μήνες πριν λήξει επισήμως η θητεία μου ως Πρόεδρος αυτού.
Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα Προέδρου ΔΣ του ΑΟΦ το 2019, με το ΔΣ δεν αντιμετωπίσαμε τις καταλληλότερες συνθήκες για να υλοποιήσουμε στόχους και έργα, διότι :
Α) Βιώσαμε την πανδημία του covid-19, που σταμάτησε τον χρόνο και την καθημερινότητα όλων. Δραστηριότητες έπαυσαν, προπονήσεις αναβλήθηκαν, νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε και στο όνομα της δημόσιας υγείας κληθήκαμε να λάβουμε αποφάσεις πρωτόγνωρες, για τις οποίες αντιμετωπίσαμε κριτική.
Β) Βιώσαμε την ανάγκη μεταφοράς των αθλητών πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα συνήθη στάδια, με ίδια μέσα και δαπάνες μελών του ΔΣ καθώς και αθλητών, στο πλαίσιο του ελέγχου καταλληλότητας των αγωνιστικών χώρων και της παύσης λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, γεγονός που δεν επέτρεπε να γίνονται προπονήσεις και αγώνες στους παραδοσιακούς μας χώρους.
Γ) Βιώσαμε το πάγωμα της έναρξης των πρωταθλημάτων.
Παρ΄ όλες τις δυσκολίες, ωστόσο:
1. Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ βγήκε δυνατός και με πρώτο του μέλημα την εγγραφή του Σωματείου στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την νομιμοποίησή και την τακτοποίηση του.
2. Με την βοήθεια των καταξιωμένων προπονητών του στο ποδόσφαιρο, Δημοσθένη Μαγουλά, Μιλτιάδη Χαλά και Γιώργου Ντούσκου και στο στίβο του Δημήτρη Τσορτανίδη και της Γεωργίας Ρέρρα (η οποία, κρατάει ένα μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών σε εγρήγορση στο Μπατσί και Γαύριο), ο ΑΟΦ κατόρθωσε να λειτουργήσει:
• Τμήμα ποδοσφαίρου στο Κόρθι κατηγορίας Κ10-Κ12,
• Τμήματα ποδοσφαίρου στο Μπατσί κατηγορίας Κ10 –Κ12,
• Τμήματα ποδοσφαίρου στη Χώρα κατηγορίας Κ10-Κ12- Κ16 ,
• Νεανική ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, ύστερα από χρόνια (για την οποία δεχόμασταν επικρίσεις καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχη ώστε να κατέβει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ). Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε τη συμμετοχή σε αυτήν παιδιών από τις ακαδημίες μας σε μεγάλο ποσοστό. Η υπομονή ήταν η άποψη και θέση μας, η οποία οδήγησε στην ανταμοιβή.
• Τμήματα στίβου στο Μπατσί και Γαύριο, όπου κανείς δεν πίστευε ότι θα μαζεύονταν τόσα πολλά παιδιά, που διψούσαν για άθληση και τα οποία αθλούνται μέχρι σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες άθλησης .
• Τμήματα στίβου, ακαδημίες και αγωνιστικά τμήματα στη Χώρα.
3. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για πρώτη φορά, μεταφοράς 3 φορές την εβδομάδα αθλητών ποδοσφαίρου και στίβου από και προς την Χώρα, προκειμένου να μπορούν ν’ αθληθούν κοινώς τόσο ατομικά όσο και ομαδικά οι Κ12, Κ16, η ανδρική ομάδα και ο στίβος. Η κοινή άθληση «έδεσε » τα μέλη με επιτυχία, κάτι που φάνηκε από τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις των ομάδων. Μάλιστα την φετινή χρονιά, το τμήμα της κατηγορίας Κ12 ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στο final-4.
4. Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ αισθάνεται περήφανος, που, μέσα στη διάρκεια της πανδημίας, η Ευθαλία Παπαδοπούλου, από τα παιδιά του τμήματος στίβου, αναδείχθη Πανελληνιονίκης. Επίσης περήφανος είναι και για τη 2η Πανελλήνια θέση του Ραφαήλ Τσορτανίδη της κατηγορίας Κ16. Εξίσου περήφανος, όμως, είναι και για όλες τις διακρίσεις και τα μετάλλια των αθλητών και αθλητριών του, σε διασυλλογικούς αγώνες και ημερίδες, η προσπάθεια των οποίων πολλαπλασιάζουν τη σύγχρονη ιστορία του και είναι το αποτέλεσμα της σοβαρής και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται.
5. Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ απέκτησε δρομείς με πλούσια δράση και συμμετοχή σε διοργανώσεις ανά την Ελλάδα. Είναι τιμή να έχουμε στις τάξεις μας τον αθλητή Κώστα Ρόμπο.
6. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν αθλητές μας στις μικτές ομάδες των Κυκλάδων με εξαιρετικές εμφανίσεις. Πλέον, δικοί μας παίκτες δοκιμάζονται από ομάδες ΠΑΕ της Αθήνας.
7. Ως Πρόεδρος του ΔΣ, είχα όνειρο και ιδέα να ενωθεί αθλητικά η Άνδρος. Και αυτό έγινε πραγματικότητα. Ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ πλέον αριθμεί περισσοτέρους από 200 αθλητές και αθλήτριες σε ποδόσφαιρο και στίβο, από όλες τις περιοχές της Άνδρου. Οι άνθρωποι αυτοί ενώθηκαν κάτω από την ιδέα του συλλόγου στο πλαίσιο των Αρχών της Άμιλλας και του Αθλητισμού.
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, χρειάστηκε επίπονη δουλειά χρόνων, συλλογική προσπάθεια και συνεργασία με τα ικανότατα στελέχη του ΔΣ. Ο ΑΟΦ λειτούργησε θετικά και αρμονικά, με αγαστή συνεργασία του τετράπτυχου διοίκηση- γονείς-προπονητές –αθλητές δημιουργώντας εξαιρετικό κλίμα. Έτσι, κατόρθωσε η ομάδα να κατεβαίνει με 4 αγωνιστικά τμήματα στις αναπτυξιακές ηλικίες και με μία νεανική ανδρική ομάδα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων.
Ευτυχήσαμε, όμως, να έχουμε και περαιτέρω υποστήριξη. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, για την στήριξη της ομάδας κυρίως στο νευραλγικό κομμάτι των μεταφορών μας και όχι μόνο· Τον αντιδήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Γιαννίση για την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, όσο αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τον Έπαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λάσκαρη, για την βοήθεια του όποτε του ζητήθηκε · τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ειρηναίο Φρέρη και τα στελέχη της ΕΠΣ για την πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια· τις ναυτιλιακές εταιρείες GOLDEN STAR FERRIES, FAST FERRIES,BLUE STAR FERRIES και SEA JET οι οποίες στάθηκαν και στέκονται δίπλα στην ομάδα, όσες φορές με επιστολές ζητήθηκε η αρωγή τους.
Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν κοντά στην ομάδα και αναγνώρισαν το έργο που διατελέσαμε, όπως η ΕΝΩΣΙΣ ΑΝΔΡΙΩΝ. Ευχαριστώ και όλους εκείνους, οι οποίοι άσκησαν κριτική. Οι θετικές και οι αρνητικές κριτικές πραγματικά σε βοηθούν να βελτιώνεσαι, σε κάνουν να γίνεσαι καλύτερος και να προσφέρεις. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο.
Ευχαριστώ όλους τους προπονητές, με τους οποίους συνεργάστηκα με μεγάλη χαρά. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Κωσταντίνο Παπαχρήστο, καθώς, ίσως να μην υπήρχαν οι ακαδημίες στο Μπατσί αν δεν υπήρχε εκείνος να εργάζεται μαζί μας μεθοδικά, προκειμένου να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με γονείς και αθλητές. Ευχαριστώ τον Δήμο Μαγουλά, ο οποίος στήριξε την ομάδα αυταπάρνητα, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές. Με την εμπειρία του στήθηκε ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ των πολλών τμημάτων και φτάσαμε στις κορυφές που ανέφερα.
Ντίνο και Δήμο, σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Επίσης, ευχαριστώ όλους εκείνους, οι οποίοι βοήθησαν οικονομικά και όχι μόνο την ομάδα, επώνυμους, αλλά και εκείνους που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω στους γονείς, για την αμέριστη εμπιστοσύνη και την στήριξή τους σε εμάς. Είναι οι πραγματικοί στυλοβάτες του ΑΟΦ, το Α και το Ω. Τους ευχαριστώ για την κατανόηση τους, καθώς λάθη έγιναν από την πλευρά μου, ωστόσο δεν έγιναν με σκοπιμότητα ή δόλο, παρά από το γεγονός, ότι πρώτη φορά άσκησα τα καθήκοντα του Προέδρου. Ζητώ συγνώμη, εάν σας δυσαρέστησα άθελά μου. Επίσης ευχαριστώ όλους τους αθλητές, που στελέχωσαν την ανδρική ομάδα που με την εμπειρία τους προσέφεραν τα μέγιστα και συνεισέφεραν σημαντικά στο κτίσιμο ενός οικογενειακού κλίματος αλλά και της ευχάριστης προσαρμογής των μικρών αθλητών σε αυτήν.
Κλείνοντας, ευχαριστώ τα μέλη των δύο τελευταίων διοικήσεων του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ, που είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί τους, κατά την άσκηση του έργου μου ως Πρόεδρος.
Όπως έχω πολλές φορές αναφέρει, το ΔΣ του ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ ασχολείται εθελοντικά, με πολλές θυσίες προσπαθεί για το καλό της ομάδας και δεν λειτουργεί με τα πρότυπα μιας ΠΑΕ. Ο ΑΟΦ χρειάζεται την στήριξη όλων, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ιδίως τα τελευταία χρόνια.
Προσωπικά, έχοντας εργασθεί για την επίτευξη των ανωτέρω και μη έχοντας προλάβει να πραγματοποιήσω δυο ακόμη προτάσεις μου (α. καθιέρωση ενός τουρνουά ποδοσφαίρου στην μνήμη Βασίλη και Άκη Γιαννακόπουλου και β. καθιέρωση ετήσιας εκδήλωσης Στίβου ως θεσμού στ’ αθλητικά δρώμενα της Άνδρου), τις μοιράζομαι προς μελλοντική υλοποίηση και εύχομαι καλή αρχή στον νέο Πρόεδρο, ώστε ό,τι πετύχαμε, να συνεχιστεί με στόχο το καλό και τη διάκριση του ΑΟΦ. Πυξίδα προς αυτή την κατεύθυνση ας έχουμε τη σκέψη, ότι ο ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ δεν απαρτίζεται μόνο από ένα τμήμα, αλλά από όλα τα παραπάνω και ότι η οικοδόμηση συνεργασιών με λοιπούς, αθλητικούς Συλλόγους εντός και εκτός Άνδρου συμβάλλει στο κοινό, αθλητικό Ιδεώδες του νησιού.
Καλή δύναμη σε όλους,
Ιωάννης Α. Μήλας
Απερχόμενος Πρόεδρος ΔΣ ΑΟΦ

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares