Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 13:26

Στον Υπουργό Γιάννη Βρούτση για τη Νησιωτικότητα Γαλανός, Πατηνιώτης και Φουστέρης

Η απόφαση της εφαρμογής του κριτηρίου της Νησιωτικότητας του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση για την χρηματοδότηση των ενώσεων και των συλλόγων είναι κάτι που έχει ικανοποιήσει τους νησιώτες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά στη συνάντηση που είχε ο Γιάννης Βρούτσης με αθλητικούς παράγοντες από το νησί της Σαντορίνης.

Οι Μάριος Γαλανός, Ανδρέας Πατηνιώτης και Βαγγέλης Φουστέρης, εξέφρασαν στον Υπουργό τις ευχαριστίες του για την βαρύτητα που δίνει στην νησιωτικότητα, ενώ επί της ευκαιρίας ο πρόεδρος της Θύελλας Καμαρίου Βαγγέλης Φουστέρης έθεσε το πρόβλημα που υπάρχει με τα γήπεδα στο νησί.

Να σημειωθεί ότι ο Μάριος Γαλανός έχει αναλάβει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού, ενώ ο Ανδρέας Πατηνιώτης είνια μέλος του Δ.Σ στο ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση του ΑΟ Θήρας

Μια κατάφωρη αδικία, που διαχρονικά ταλανίζει τον νησιωτικό αθλητισμό, αποκαθίσταται με την πρόσφατη πρωτοβουλία του Υπουργού Αθλητισμού. Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, νησιώτης ο ίδιος, γνωρίζει τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζει ο αθλητικός κόσμος των νησιών.
Η πρόσφατη πρωτοβουλία του, να εισάγει το κριτήριο της νησιωτικότητας στη χρηματοδότηση των Σωματείων και Συλλόγων, αίρει μια αδικία ετών και ταυτόχρονα, δίνει ώθηση στην ανάπτυξη περισσότερων, ευρύτερων και ορθά οργανωμένων πρωτοβουλιών μαζικής εκγύμνασης, μύησης και εκμάθησης πολλών αθλημάτων.
Το γεγονός, πως το μέτρο, έχει μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα, επιτρέπει τον προγραμματισμό και ανοίγει τις πόρτες σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παιδιών και νέων, που είτε επιζητούν την απλή αλλά σοβαρά καθοδηγούμενη άθληση ή ονειρεύονται να καταγράψουν τη δική τους διαδρομή σε κάποιο σπορ.
Ο ΑΟ Θήρας, έχοντας ως κεντρικό του στόχο, την ανάπτυξη των Ακαδημιών που ήδη φιλοξενούν και διδάσκουν εκατοντάδες παιδιά, υποδέχεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση την παρέμβαση του κ. Βρούτση και του απευθύνει θερμές ευχαριστίες.
Πρόκειται για μια επιλογή που γεμίζει αισιοδοξία τη Διοίκηση, το επιστημονικό και προπονητικό επιτελείο και τους αθλούμενους κάθε ηλικίας και βαθμίδας που δραστηριοποιούνται στους κόλπους της Ομάδας.
Είναι μια αισιόδοξη ματιά προς το μέλλον.
ΑΟ Θήρας.

Τα όσα έγραψε στο προφίλ του ο Ανδρέας Πατηνιώτης

Δεν είναι, ότι πιο συνηθισμένο, μια φιλόδοξη και κοινωνικά δίκαιη εξαγγελία, να γίνεται πράξη. Κάθε ένας, πανηγυρίζει μεν αρχικά, αλλά πάντα κρατά μια επιφύλαξη. Όπως ακριβώς έγινε και με την ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση για την εισαγωγή του κριτηρίου της Νησιωτικότητας, στην κεντρική, κρατική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων. Ήταν ένα πάγιο αίτημα, ένα διαρκές όνειρο, μια αταλάντευτη διεκδίκηση.
Εξαγγέλθηκε, η άμβλυνση μιας ανισότητας. Η υποδοχή της θερμή, αλλά η μικρή αμφιβολία, παρέμενε. «Στην Ελλάδα ζούμε», άλλωστε. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα έτρεξαν. Η υπόσχεση, έγινε πράξη. Όχι μόνο με μια επίσημη υπογραφή, αλλά με την πέρα από κάθε αμφιβολία αποδοχή απτού αντικρίσματος, από τα νησιωτικά σωματεία και συλλόγους.
Γιατί είναι πλέον γεγονός. Ο αθλητικός κόσμος της νησιωτικής Ελλάδας, είδε ένα μετρήσιμο, υπαρκτό και αριθμητικά συγκεκριμένο, κίνητρο ανάπτυξης λειτουργίας, στήριξης και οραματικού σχεδιασμού. Μπήκε πλέον, ένα +50% σε ότι ανέμενε με βάση την οριζοντιοποιημένη και ομογενοποιητική πρακτική των προηγούμενων χρηματοδοτήσεων. Δεν μπήκαν ποσά σε λογαριασμούς παραγόντων. Προστέθηκαν ήδη, χιλιόμετρα άθλησης, ώρες επιστημονικής και αθλητικής στήριξης, αριθμοί αθλουμένων.
Ο Γιάννης Βρούτσης, υλοποιώντας την εξαγγελία του, έδωσε το σήμα για έναν πιο γρήγορο και σταθερό βηματισμό, προς το μέλλον του νησιωτικού αθλητικού κόσμου. Μετά τις εποχές της διεκδίκησης, έφτασε για όλους μας, η ώρα της ευθύνης, της ενέργειας και της αξιοποίησης.
Αντρέας Πατηνιώτης
Αντιπρόεδρος ΑΟ Θήρας- Μέλος Δ.Σ ΟΑΚΑ.

Ο Μάριος Γαλανός, έγραψε σχετικά:

Συγχαρητήρια Υπουργέ μας Βρούτσης Ιωάννης?? έμπρακτα με συγκεκριμένες πράξεις δείχνετε ακόμη μια φορά την αγάπη σας για τους νησιώτες .
Τα σωματεία των νησιών μας θα λάβουν φέτος το μερίδιό τους προσαυξημένο κατά 50%!

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares