Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 11:40

Αναδιάρθρωση στην Ελληνική Super League: Απομακρύνει δύο Ομάδες.

fghfg.jpg

el.wikipedia.org

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, τον περασμένο Μάρτιο, αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της ερχόμενης σεζόν. Πρωταρχικός στόχος είναι να μειωθούν οι ομάδες και επιπλέον, εκείνες που θα καταταχθούν στις θέσεις 1-6, να αναμετρηθούν στα play-off για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Για την ιστορία, η απόφαση ήταν πλειοψηφική κι όχι ομόφωνη, αφού υπέρ ψήφισαν οι 13 από τις 16 ομάδες. Αντιθέτως, η Λάρισα, ο Παναιτωλικός και ο Λεβαδειακός ψήφισαν κατά.
Η συγκεκριμένη αλλαγή φαίνεται ότι πέρασε οριακά, αφού με βάση το καταστατικό της Super League απαιτούνται τα 3/4 των ψήφων, δηλαδή έγκριση από 12 τουλάχιστον ομάδες.

Οι αλλαγές

Για τη σεζόν 2018-19, οι ομάδες πρόκειται να μειωθούν σε 14 από 16 που είναι τώρα. Συνεπώς, στο τέλος των 30 αγωνιστικών, οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 15η και 16η θέση, θα υποβιβαστούν αυτόματα.
Ωστόσο, η 13η και η 14η στη βαθμολογία θα αναμετρηθούν σε play-out με τη 2η και την 3η της Football League, αντίστοιχα. Η ομάδα που θα επικρατήσει στα play-out μαζί με την πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας θα συμπληρώσουν τις 14 της Super League.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη σεζόν 2018-19 θα καθιερωθούν και μπαράζ υποβιβασμού. Αυτά θα αφορούν τις θέσεις 7-14 της τελικής κατάταξης με μεταφορά των βαθμών της κανονικής περιόδου. Άρα, αυτό σημαίνει υποβιβασμό για τον 14ο και play-out μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το πρόγραμμα της Super League θα περιλαμβάνει τους 26 αγώνες της κανονικής περιόδου και τους 10 των play-off.

Τα play-off θα αναδεικνύουν τον Πρωταθλητή

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Super League, ο πρωταθλητής θα προκύπτει μέσα από την διαδικασία των play-off. Στη φάση αυτή, θα συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες μετά το πέρας των 26 αγωνιστικών,  μεταφέροντας αυτούσια τη βαθμολογία τους στο έξτρα μίνι- πρωτάθλημα. Αλλάζει δηλαδή ό,τι συνέβαινε ως τώρα με τη διαίρεση βαθμών βάσει της διαφοράς της 2ης από την 5η. Το νέο αυτό σύστημα, θα τεθεί σε άμεση ισχύ από την τρέχουσα σεζόν 2017-18.

Η κατάταξη της σεζόν 2016-17

Τη σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος στη βαθμολογία και αναδείχθηκε πρωταθλητής με 67 βαθμούς. Ακολούθησαν ο Π.Α.Ο.Κ. με 61 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός με 57, η Α.Ε.Κ. με 53, ο Πανιώνιος με 52 και η Ξάνθη με 48. Στις τελευταίες τέσσερις θέσεις κατατάχθηκαν η Λάρισα, ο Λεβαδειακός, ο Ηρακλής και η Βέροια εκ των οποίων οι δυο τελευταίες υποβιβάστηκαν στη Football League. Παράλληλα, στη Super League για τη σεζόν 2017-18 ανέβηκαν ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία.

Σεζόν 2017-2018

Με βάση τις επικείμενες αλλαγές, δικαιολογημένα θα αναρωτηθεί κανείς, αν και κατά πόσο θα μπορέσει να είναι πραγματικά ανταγωνιστική η Super League. Δεδομένου ότι οι βαθμοί από τις 26 αγωνιστικές θα μεταφέρονται και κρίνοντας από προηγούμενα πρωταθλήματα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο πρωτοπόρος να ηγείται με μεγάλη διαφορά βαθμών που θα καλύπτεται δύσκολα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται εξ αρχής η διαδικασία.

Ωστόσο, όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πρώτος με τον Π.Α.Ο.Κ. και την Α.Ε.Κ. να ακολουθούν με πολύ μικρή διαφορά.
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζοντας οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, έρχεται όγδοος στην κατάταξη.

Όλα δείχνουν ότι το φετινό πρωτάθλημα εξελίσσεται σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Αν μη τι άλλο, απομένουν σχεδόν 20 αγωνιστικές να το διαπιστώσουμε και να δούμε ποιος από τα φαβορί (Ολυμπιακός, Π.Α.Ο.Κ., Α.Ε.Κ.) θα αναδειχθεί τελικά Πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2017-18.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares