Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 09:46

Δεν θα το πάρει με... 100άρα | Arsenal 2-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool προηγήθηκε απέναντι στην Arsenal, έκανε 24 τελικές, αλλά ακόμα κι έτσι... κατάφερε να ηττηθεί στο «Emirates», χάνοντας έτσι την ευκαιρία να σπάσει το φράγμα των 100 βαθμών στην Premier League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 22/7 με την Chelsea (22:15 - Cosmote Sport 1 HD) στο «Anfield» για την 37η αγωνιστική της Premier League.

36η αγων. Premier League

Με τη Burnley είχε 23 τελικές, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Pope, ο οποίος κράτησε το 1-1.

Με την Arsenal, έφτασε τις 24 τελικές (έναντι μόλις τριών των «gunners»), αλλά την... δίκασαν οι δύο στυλοβάτες της.

Η Liverpool, παρότι κατάφερε να προηγηθεί σχετικά νωρίς, δύο μεγάλα λάθη από Van Dijk και Alisson, έδωσαν την ευκαιρία στην Arsenal να ανατρέψει το σκορ από το ημίχρονο, και εντέλει να πανηγυρίσει τη νίκη (2-1) στο «Emirates».

Ο Mane άνοιξε το σκορ στο 20ό λεπτό, αλλά πριν τελειώσει το ημίχρονο η ομάδα του Arteta εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Van Dijk και Alisson, και με τους Lacazette (32') και Nelson (44') ανέτρεψε την κατάσταση και κράτησε αυτό το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα της Liverpool φέτος στο πρωτάθλημα, κι έτσι έχασε την ευκαιρία να φτάσει τους 100 βαθμούς (τώρα έχει 93), καθώς μένουν δύο παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Πλέον, ακολουθεί το παιχνίδι με την Chelsea την Τετάρτη 22/7. Σε εκείνο το παιχνίδι θα γίνει και η απονομή του τίτλου, η οποία προμηνύεται εντυπωσιακή.

Προβάδισμα με Mane, τραγικά λάθη από Van Dijk-Alisson

Οι Reds είχαν τον έλεγχο από την αρχή του παιχνιδιού και προσπαθούσαν με υπομονή να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Martinez.

Ο τερματοφύλακας της Arsenal, πάντως, λίγο έλειψε στο 12ο λεπτό να χαρίσει το γκολ στον Firmino, καθώς μετά από διώξιμο στην περιοχή του, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Βραζιλιάνου, στη συνέχεια δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Από τα άκρα έρχονταν οι περισσότερες απειλητικές στιγμές της Liverpool, και σε μια τέτοια φάση πήρε το προβάδισμα. Ο Firmino συνεργάστηκε ωραία με τον Robertson, αυτός βρήκε τον Mane στην καρδιά της περιοχής, κι ο Σενεγαλέζος από κοντά έκανε το 0-1 στο 20ό λεπτό.

Αυτή ήταν η 10η ασίστ του Robertson φέτος στο πρωτάθλημα. Με τον Alexander-Arnold να έχει 12, δύο αμυντικοί της Liverpool πέτυχαν 10+ ασίστ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Premier League.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Κι αυτό διότι, μέσα σε 12 λεπτά, η Arsenal κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω. Δύο σπάνια λάθη από δύο «πυλώνες» της ομάδας του Klopp, έφεραν τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού.

Στο 32ο λεπτό, ο Van Dijk δέχτηκε πίεση από τον Nelson, έκανε λάθος και έβγαλε μόνο του τον Lacazette, ο οποίος πέρασε τον Alisson και έκανε το 1-1.

Λάθος, όμως, έκανε και ο Alisson λίγο αργότερα, το οποίο πλήρωσε κι αυτό με γκολ η ομάδα του. Στο 44ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας δεν υπολόγισε καλά την πάσα από την περιοχή του, η μπάλα πήγε στον Lacazette, κι αυτός από τα δεξιά γύρισε στον Nelson, ο οποίος έκανε το 2-1.

Επιθετικός μονόλογος χωρίς αντίκρισμα

Όπως αναμενόταν, η Liverpool μπήκε... μανιασμένη για την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε κοντά στο 49ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Martinez, ο Salah δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αιγύπτιος έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 53ο λεπτό, αλλά ο Martinez έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι Reds είχαν «πολιορκήσει» την Arsenal, η οποία αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Αυτό φάνηκε, άλλωστε, κι απ' το ότι οι παίκτες της είχαν ολοκληρώσει μόλις 24 πάσες στα πρώτα 25 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου!

Ο Klopp πέρασε Keita και Minamino στο παιχνίδι, με τον τελευταίο να απειλεί στο 63ο λεπτό αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Arteta δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή, οι Reds ήταν συνεχώς στην επίθεση, αλλά ούτε ο Mane στο 86ο λεπτό, ούτε και η προσπάθεια του Alexander-Arnold στις καθυστερήσεις (έδιωξε με τρομερή επέμβαση ο Martinez) άλλαξαν την εικόνα του αγώνα.

Οι συνθέσεις

Arsenal: Martinez; Holding, Luiz, Tierney; Cedric (Maitland-Niles 76′), Torreira (Ceballos 57′), Xhaka, Saka (Kolasinac 85′); Pepe, Nelson (Willock 57′), Lacazette (Aubameyang 57′)

Liverpool: Alisson; Trent, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum (Shaqiri 83′), Oxlade-Chamberlain (Keita 61′); Salah (Origi 83′), Mane, Firmino (Minamino 61′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares