Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 12:10

Μόνη πρώτη στο 90′ | Liverpool 2-1 Tottenham: Match Review

Χάρη σε buzzer beater κεφαλιά του Firmino στο 90ό λεπτό, η Liverpool πήρε τεράστια νίκη (2-1) επί της Tottenham και πέρασε μόνη στην κορυφή της Premier League με 28 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 19/12 με την Crystal Palace (14:30) στο Selhurst Park για την 14η αγωνιστική της Premier League.


Γκολ στο 90′, αυτή η απόλαυση…

Η Liverpool επικράτησε 2-1 της Tottenham στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Firmino, ο οποίος με γκολ στο 90ό λεπτό έφερε την ομάδα του μόνη πρώτη στην Premier League με 28 βαθμούς, αφήνοντας τους Spurs στους 25.

Οι Reds προηγήθηκαν με τον Salah, η ομάδα του Mourinho ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Son, αλλά στο τέλος η Liverpool πήρε σπουδαία νίκη χάρη σε φοβερή κεφαλιά του Firmino.

Πολλές ευκαιρίες, μόνο ένα γκολ

Οι Reds ξεκίνησαν επιθετικά, κυκλοφορούσαν την μπάλα στα πρώτα λεπτά και απείλησαν πρώτοι στο 11ο λεπτό με την κεφαλιά του Fabinho να καταλήγει στην αγκαλιά του Lloris, ενώ ο Γάλλος τερματοφύλακας μπλόκαρε και το σουτ του Salah μέσα από την περιοχή στο 21ο λεπτό.

Η κατοχή είχε φτάσει στο 70% για τη Liverpool και στο 26ο λεπτό η πίεση καρποφόρησε. Ο Jones μπήκε στην περιοχή αλλά κόπηκε και στη συνέχεια ο Salah έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει και έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Lloris απέκρουσε το σουτ του Jones μέσα από την περιοχή στο 29ο λεπτό.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Tottenham σκόραρε στην πρώτη της φάση. Οι Spurs βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Lo Celso να δίνει στον Son, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Alisson και έκανε το 1-1 στο 33ο λεπτό.

Παρά το γκολ που δέχτηκαν, οι Reds δεν σταμάτησαν την πίεση και έχασαν δύο ευκαιρίες για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, αλλά ο Lloris απέκρουσε τις προσπάθειες των Firmino (35′) και Mane (41′).

Λύτρωση στο 90ό λεπτό με Firmino!

Η Tottenham μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε στο 46ο λεπτό με τον Bergwijn, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Kane είδε τον Alisson εκτός θέσης και έκανε το σουτ από μακριά αλλά ο Βραζιλιάνος αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Liverpool απάντησε με τον Salah να πλασάρει έξω από την περιοχή αλλά ο Lloris έδιωξε με δυσκολία στο 57ο λεπτό.

Οι παίκτες του Klopp εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή υπέρ τους (71%-29%), αλλά η Tottenham είχε κλείσει καλά τους χώρους, συν ότι έβγαινε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση, ο Son βρήκε τον Bergwijn, ο οποίος έκανε το πλασέ από τα αριστερά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Alisson στο 63ο λεπτό.

Η Liverpool πήρε μέτρα στο γήπεδο και απάντησε στις ευκαιρίες με τον Mane να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο 73ο λεπτό. Οι Reds πίεζαν ως το τέλος για το νικητήριο γκολ και το πέτυχαν στο 90ό λεπτό.

Ο Robertson εκτέλεσε από αριστερά το κόρνερ και ο Firmino με δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή νίκησε τον Lloris διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Βραζιλιάνο και τους συμπαίκτες του. Ένα γκολ που έφερε τη Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Rhys Williams, Fabinho, Robertson, Jones, Henderson, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane

Tottenham: Lloris, Aurier, Alderweireld, Dier, Davies, Sissoko, Hojbjerg, Bergwijn (Reguilon 76′), Lo Celso (Moura 58′), Son (Alli 87′), Kane

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares