Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 17:56

Ανοιχτή επιστολή Γιάννη Παπαδημητρίου προς τους Ναυτικούς Ομίλους της χώρας

Ο υποψήφιος Πρόεδρος για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και Πρόεδρος του ΙΟΠ Γιάννης Παπαδημητρίου, έστειλε επιστολή σε όλους τους Ναυτικούς Ομίλους της χώρας και τους απευθύνει κάλεσμα για αλλαγή και νέα διοίκηση στην ΕΙΟ, με καινοτόμες ιδέες, επιτυχημένους ανθρώπους και αγάπη για την ιστιοπλοϊα.

Παράλληλα στην επιστολή, περιγράφει τους βασικούς άξονες και τις δεσμεύσεις του, για την επόμενη μέρα στην ελληνική ιστιοπλοϊα.

Η επιστολή:

«Η Σοφία Μπεκατώρου κράτησε για ακόμα μια φορά τη σημαία ψηλά!

Με θάρρος, τόλμη και αποφασιστικότητα μίλησε δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν χρόνια, ανοίγοντας τον δρόμο και σε πολλές, πάρα πολλές ακόμα γυναίκες να κάνουν το ίδιο, όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και στον καλλιτεχνικό τομέα.

Πλέον το #ΜeΤoo έγινε σκοπός αλήθειας και ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε την «πραγματικότητα» που μέχρι τώρα πιστεύαμε.

Τα στόματα άνοιξαν κι ο φόβος σταμάτησε πια να είναι τροχοπέδη.

Τέλος στις κοινωνικές προκαταλήψεις!

Τέλος στην αίσθηση ενοχής!

Ήμουν ο πρώτος που δήλωσε την παραίτησή του απ’ την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, για μη αποδεκτές συμπεριφορές, ενάντια σε αθλητές, που ξεπέρασαν τα όριά μου.

Τώρα σας καλώ, με τη σειρά μου, να συστρατευτούμε όλες οι υγιείς δυνάμεις και να προτρέψουμε όλους να αδράξουν την ευκαιρία για μια «επανεκκίνηση» που θα φέρει επιτέλους την ιστιοπλοΐα στο ύψος που της αξίζει και όχι στα υπόγεια που ορισμένοι, με τις ανήθικες πράξεις τους, πήγαν να την κλειδώσουν.

Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια αλλαγής μίας διοίκησης 30ετίας!

Σας καλώ να ενισχύσουμε την Ομοσπονδία με νέους ανθρώπους, να φέρουμε περισσότερη επιστημονική γνώση και όρεξη για συνεργασία ώστε με αξιοπρέπεια και σεβασμό να επανασχεδιαστούν τόσο η δομή όσο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι θα εξασφαλίζουν ότι το σύστημα θα λειτουργεί όπως πρέπει, σεβόμενοι το «ευ αγωνίζεσθε».

Οι προτάσεις και δεσμεύσεις μου για την υλοποίησή τους, είναι σαφείς και ξεκάθαρες.

Κάθε ημέρα που περνά θα αναλύονται περισσότερο. 

Κτιριακά - Εγκαταστάσεις Ομίλων

Υποστήριξη των διοικήσεων των ομίλων με συντονισμένη παρουσία και παρέμβαση της διοίκησης της ομοσπονδίας σε Φορείς, Δήμους και Περιφέρειες ώστε να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες ή να δημιουργηθούν υποδομές απαραίτητες για την αξιοπρεπή λειτουργία τους. Συγκρότηση νομικής και τεχνικής επιτροπής για συμβουλευτική υποστήριξη των ανωτέρω δράσεων κατά περίπτωση.

 Οικονομική οργάνωση - Έσοδα

Η ενίσχυση των Επιχορηγήσεων είναι αναγκαία με σκοπό να βρεθούν τα απαραίτητα έσοδα που θα συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών των Ομίλων αλλά δεν πρέπει να είναι η μόνη πηγή εσόδων.

Η χρηματοδότηση μπορεί να έρθει μέσα από χορηγίες πιέζοντας την πολιτεία για βελτίωση του φορολογικού καθεστώτος αλλά και ανάπτυξη ιδίων πόρων όπως έσοδα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκμετάλλευση εντευκτηρίων.

Εκμετάλλευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων από ειδική συντονιστική ομάδα της ομοσπονδίας για λογαριασμό της ορθής τακτοποίησης του φακέλου υποβολής.

 Οικονομική οργάνωση - Έξοδα

Ουσιαστική στήριξη των μετακινήσεων του αθλητικού δυναμικού καθώς και εκμετάλλευση ισοδύναμου και κωδικού ΜΑΝ.

Διαφάνεια και αξιοκρατική χρηματοδότηση των αθλητών των Εθνικών Ομάδων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος επίλυσης αυτού του ζητήματος.

Διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κατηγοριών ανάπτυξης.

Η παροχή υλικών προς τους Ομίλους είναι σημαντικό να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια δραστηριότητας και στοχοποίησης.

 Ανοικτή Θάλασσα

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

LIFT.TEK

DELIBALTADAKIS 300

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ350χ400

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares