Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 00:47

Εξασφάλισε την πρώτη θέση η Αγγλία

Σε ένα παιχνίδι κορυφής, η Αγγλία ήταν ανώτερη της Τσεχίας και χάρη στο ένα και μοναδικό γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ πήρε τη νίκη (0-1) και τερμάτισε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου. Η Τσεχία μετά τη νίκη της Κροατίας, προκρίθηκε στους «16» μέσω της τρίτης θέσης.

Μπορεί η Αγγλία να είχε εξασφαλίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Euro, όμως η υπόθεση της πρώτης θέσης ήταν ανοιχτή. Η Αγγλία ήταν σαφώς ανώτερη και την κατέλαβε, νικώντας την Τσεχία με 0-1 χάρη σε γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ.

Έτσι, τα «τρία λιοντάρια» περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στη φάση των «16», ο οποίος θα είναι ο δεύτερος του έκτου ομίλου, δηλαδή μια εκ των Γαλλία Γερμανία και Πορτογαλία, ενώ η Τσεχία εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ-άουτ ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες, έχοντας τέσσερις βαθμούς και θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του 2ου ή 3ου ή 5ου ομίλου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του τέταρτου ομίλου, η Κροατία επικρατώντας της Σκωτίας (3-1) σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση και εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του πέμπτου ομίλου, ενώ οι Σκωτσέζοι τερματίζοντας στην τελευταία θέση με μόλις 1 βαθμό έμειναν εκτός.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Αγγλία έδειξε τις προθέσεις της, μπαίνοντας πολύ δυνατά και πιέζοντας ασφυκτικά. Μάλιστα, μόλις στο 2′ βρέθηκε μια… ανάσα από το προβάδισμα, όταν ο Κέιν μια μια φοβερή μπαλιά βρήκε τον Στέρλινγκ και εκείνος με ένα τσιμπητό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ κατάφερε να αξιοποιήσει αυτό το καλό ξεκίνημα και 10 λεπτά μετά, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι που σημάδεψε το δοκάρι βρήκε δίχτυα. Ο Γκρίλις μετά από μια ωραία ενέργεια βρήκε τον Στέρλινγκ με μια γλυκιά σέντρα και εκείνος έκανε το 0-1, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Οι Άγγλοι βρέθηκαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 25′, με τον Τόμας Βάτσλικ να λέει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο σε ένα σουτ του Χάρι Κέιν λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, ενώ και η Τσεχία από την πλευρά της «άγγιξε» την ισφοάριση, με ένα σουτ του Σούτσεκ να περνάει… σύριζα από το δεξί δοκάρι και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το τέρμα του Ραχίμ να τις χωρίζει.

Στο δεύτερο ημίχρονο του ο ρυθμός έπεσε πολύ, με τα «τρία λιοντάρια» να διατηρούν με σχετική άνεση το προβάδισμα τους, καθώς οι Τσέχοι δυσκολευόντουσαν πολύ να απειλήσουν την εστία του Πίκφορντ.

Η Αγγλία στο 87′ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Χέντερσον, όμως το τέρμα του μέσου της Λίβερπουλ ακυρώθηκε άμεσα ως οφσάιντ και έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τις δύο ομάδες να φεύγουν από το γήπεδο έχοντας πάρει την πρόκριση.

Τσεχία: Βάτσλικ, Κούφαλ, Τσέλουτσκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (84′ Βίντρα), Σούτσεκ, Νταρίντα (64′ Κραλ), Μάσοπουστ (64′ Χλόζεκ), Γιάνκτο (46′ Σέφτσικ), Σικ (76′ Πέκχαρντ).

Αγγλία: Πίκφορντ, Σο, Στόουνς (79′ Μινγκς), Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Φίλιπς, Ράις (46′ Χέντερσον), Γκρίλις (68′ Μπέλινχαμ), Στέρλινγκ (68′ Ράσφορντ), Σακά (84′ Σάντσο), Κέιν.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares