Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 14:00

Λιονέλ Μέσι: Το ραντεβού με την αιωνιότητα

731 γκολ, 350 ασίστ, 1002 συμμετοχές, 40 τίτλοι και 19 ατομικά βραβεία. Όλα σβήνονται σήμερα. Ο Λιονέλ Μέσι έχει μπροστά του το μεγαλύτερο ραντεβού της καριέρας του, με στόχο να φτάσει με την Αργεντινή στη Γη της Επαγγελίας και να τερματίσει οριστικά το ίδιο το άθλημα.

Η ανώτατη δύναμη που κατευθύνει και επηρεάζει τον κόσμο ολόκληρο, καθώς και την τύχη κάθε ανθρώπου χωριστά. Πρόκειται για τη σημασία του πεπρωμένου.

«Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον του ή και το πεπρωμένο του». Μια κλασική φράση της ελληνικής γλώσσας. Συνήθως ισχύει. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πραγματικά τι του ξημερώνει.

Ωστόσο στην περίπτωση αυτή ίσως και να το γνωρίζει ολόκληρος ο πλανήτης. Στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι το… έργο μπορεί και να έχει ήδη σκηνοθετηθεί και απλώς να αναμένει ολόκληρος ο πλανήτης τη μεγάλη… πρεμιέρα. Μια πρεμιέρα η οποία θα προκαλέσει πανικό.

Το χρονόμετρο έγραφε 95:00. Η κάμερα «έπεσε» πάνω στον Λιονέλ Μέσι. Σκυφτός, χαμογελαστός. Σαν να μην πίστευε αυτό που βίωνε εκείνη τη στιγμή. Ο Ντανιέλε Ορσάτο είχε μόλις σφυρίξει για τελευταία φορά στον ημιτελικό ανάμεσα στην Αργεντινή και την Κροατία.

Η «Αλμπισελέστε» είχε εξασφαλίσει την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η μεγάλη ευκαιρία του Μέσι να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου με την πατρίδα του και να προσθέσει στη φαρέτρα του το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά, έχοντας μπροστά του ακόμα ένα βήμα.

Αργεντινή και Γαλλία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό της Κυριακής στο «Lusail Stadium». Σε ένα repeat του μεταξύ τους αγώνα στο περασμένο Μουντιάλ το 2018 στη Ρωσία. Αυτή τη φορά ωστόσο το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο, καθώς οι δυο τους κοντράρονται face to face για τον τίτλο.

Πρόσωπο του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Λιονέλ Μέσι. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και κατά πολλούς ο GOAT, δίνει το «παρών» στο μεγαλύτερο αγώνα του αθλήματος για τον πιο σημαντικό τίτλο που «κυκλοφορεί».

Στη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάζεται να το κατακτήσει, ο pulga θα προσπαθήσει να φτάσει με την Αργεντινή στη Γη της Επαγγελίας και να τερματίσει οριστικά το ίδιο το άθλημα. 731 γκολ, 350 ασίστ, 1002 συμμετοχές, 40 τίτλοι και 19 ατομικά βραβεία. Όλα σβήνονται σήμερα για τον Λιονέλ Μέσι.

Όλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα για τον Αργεντινό «θρύλο», ο οποίος έχει την ευκαιρία να γράψει ένα από τα πιο ωραία παραμύθια στην ιστορία του αθλητισμού. Από το 2004, όταν έκανε και το επίσημο ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα, έως και σήμερα, ο Μέσι έχει κατακτήσει τα πάντα.

Σχεδόν δηλαδή… Το μόνο που του λείπει είναι αυτή η ξεχωριστή, λαμπερή και χρυσή κούπα που δίνεται μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Αυτήν την κούπα ο Μέσι μπορεί να την κατακτήσει απόψε κόντρα στους κατόχους και πανίσχυρους Γάλλους.

Ο pulga ωστόσο έτσι έμαθε από παλιά. Ακόμα και όταν αμφισβητήθηκε, ο Μέσι βγήκε μπροστά. Ακόμα και όταν ο ίδιος αμφισβήτησε τον εαυτό του, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Το περσινό Copa America ήταν η λύση του… γόρδιου δεσμού με την «Αλμπισελέστε».

Το φετινό Μουντιάλ ωστόσο θα είναι το ultimate prize της καριέρας του. Στα 35 του και στη δύση της καριέρας του, ο Λιονέλ Μέσι έχει την ευκαιρία να τελειώσει οριστικά κάθε είδους κουβέντας. Το ραντεβού που έχει σήμερα ο Μέσι μοιάζει να το έχει με την αιωνιότητα. Ή μήπως με το… πεπρωμένο;

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares