Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 22:32

Κύπελλο Ελλάδας: Με «πεντάρα» στον τελικό ο ΠΑΟΚ

Πραγματοποιώντας μεστή εμφάνιση, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου σκόρπισε με 5-1 τη Λαμία στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετατρέποντας έτσι τη ρεβάνς της Τούμπας σε τυπική διαδικασία.

Νάρει, Κωσταντέλιας, Αουγκούστο, Τόμας και Σάστρε οι σκόρερ των φιλοξενούμενων, με τον Μαρτίνεθ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για την ομάδα του.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, ενώ από τα δεξιά προς τ’ αριστερά της άμυνας οι Κεντζιόρα, Ίνγκασον Κουλιεράκης και Σάστρε. Τις δύο θέσεις των χαφ πήραν οι Αουγκούστο (δεξιά) – Ντάντας (αριστερά) και στις πτέρυγες οι Νάρεϊ (δεξιά) – Ζίβκοβιτς (αριστερά) με τον Κωνσταντέλια σ’ ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπράντον.

Οι έντεκα της Λαμίας: Γκαραβέλης – Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Αντέτζο, Σαραμαντάς – Τζανδάρης, Στάνκο, Σλίβκα – Ασκόφσκι, Μαρτίνεθ, Μανούσος.

Γκολ με το «καλησπέρα» για τον ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, μόλις 13 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα.
Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Νάρεϊ να σκοράρει προ κενής εστίας, για το 0-1.

Υπέροχη συνεργασία για το γκολ του Κωσταντέλια

Το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς, δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γκαραβέλη.
Σε μια από αυτές οι παίκτες του Λουτσέσκου διεύρυναν το προβάδισμα τους.

Ο Ζίβκοβιτς βρήκε με κάθετη τον Σάστρε που κινήθηκε στο όριο του οφσάιντ και έκανε ιδανικό γύρισμα, με τον Κωνσταντέλια να σουτάρει στην κίνηση για το 2-0 του ΠΑΟΚ στο 25’.

Κοντά στο 3-0 σε δύο περιπτώσεις

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων για το δεύτερο γκολ, ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε μια… ανάσα από το 3-0 σε δύο περιπτώσεις μέσα σε σχεδόν ένα δίλεπτο.

Με τον Κωνσταντέλια να περνάει τον Γκαραβέλη και να πλασάρει για το γκολ, πριν ο Κορνέζος σώσει τελευταία στιγμή τη Λαμία, διώχνοντας με τάκλιν, στο 26’, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Αουγκούστο πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και στην επανάληψη. Αρχικά ο Αουγκούστο έγραψε το 3-0 στο 62′ με υπέροχη λόμπα, ενώ την «σκυτάλη» στη συνέχεια πήραν οι Τόμας (67′) και Σάστρε (69′) για το 5-0.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα, με τη Λαμία να μειώνει στο 86′, όταν ο Σλίβκα εκτέλεσε φάουλ, ο Μεδίνα πήρε την κεφαλιά, ο Κουλιεράκης δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Μαρτίνεθ εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46′ Σιμόν), Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Ασκόσφσκι Σλίβκα, Στάνκο (59′ Ντε Βινσέντι), Τζανδάρης (59′ Νούνιες), Μαρτίνες, Μανούσος (65′ Μεντίνα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Αουγκούστο (63′ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (70′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (75′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (63′ Τάισον), Μπράντον (74′ Τζίμας).

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares