Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 12:16

Επική πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Champions League - Απέκλεισε τη Μαρσέιγ στα πέναλτι!

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια ιστορική πρόκριση στο «Βελοντρόμ» απέναντι στην Μαρσέιγ στην διαδικασία των πέναλτι ( 2-1 κ.δ., 5-3 πεν.) και πηγαίνει την ερχόμενη Τετάρτη να διεκδικήσει το όνειρο των «αστεριών» απέναντι στην Μπράγκα στα play off του Champions League.

Με τον Γκεντουζί να του κάνει δύο απρόσμενα «δώρα» ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αφήσει εκτός Champions League την Μαρσέιγ και να πάρει εκείνος το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. «Δια – χειρός» του μέσου της Μαρσέιγ (απλωμένο χέρι μέσα στην περιοχή) και μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωννίδη οι «πράσινοι» έμειναν ζωντανοί στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Άντεξαν στην παράταση, στάθηκαν τυχεροί (ακύρωση τέρματος μέσω VAR για την Μαρσέιγ στο 112′), μέχρι ο ίδιος παίκτης να αστοχήσει στην διαδικασία των πέναλτι και σε συνδυασμό με το απόλυτο των παικτών του Παναθηναϊκού, ήρθε αυτή η μεγάλη πρόκριση.

Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες:

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Μπρινιόλι είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Βαγιαννίδη, Μάγκνουσον, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα ενώ οι Βιλένα, Πέρεθ και Τζούρισιτς είναι στο άξονα. Στα άκρα βρίσκονται οι Μαντσίνι και Βέρμπιτς και στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Σπόραρ.
Από την άλλη, ο Μαρθελίνο κρατούσε μία έκπληξη για το τέλος καθώς ο Σαρ βρίσκεται κανονικά στην αρχική ενδεκάδα καθώς βρέθηκε σ’ αυτή ο Σαρ. Αναλυτικότερα η ενδεκάδα της Μαρσέιγ είχε τον, Λόπεθ κάτω από τα δοκάρια, τους Κλος, Ζιγκό, Μπεμπά, Λόντι στην άμυνα, τους Ρονζιέ, Βερτού, Σαρ και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από τους Εντιάιγ, Ουναχί, Ομπαμεγιάνγκ.

Το ματς:

Η Μαρσέιγ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τελείως διαφορετική αγωνιστική ταυτότητα από εκείνη που την είχαμε δει μία εβδομάδα νωρίτερα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» στην Αθήνα. Πίεση ψηλά από τα πρώτα δευτερόλεπτα και συνεχόμενες κινήσεις από τους παίκτες της στην επίθεση. Έτσι, αιφνιδίασε τους «πράσινους» και στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το δρόμο για την νίκη και η Μαρσέιγ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και να ελέγξει τον ρυθμό, ωστόσο δεν το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία. Η Μασσαλοί συνέχισαν στηνν ίδια ένταση αλλά και βρήκαν αρκετές ευκαρίες για να πάρουν νωρίτερα προβάδισμα πρόκρισης αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Τόσο ο Ομπαμεγιάνγκ (δις) όσο και ο Εντιαγέ δεν είδαν τις προσπάθειες τους να κουνάνε το δίχτυ, εξαιτίας του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Κλος βρήκε στην κίνηση τον Ομπαμεγιάνγκ με χαμηλή σέντρα από τα δεξία, με τον τελευταίο να τελειώνει υποδειγματική την φάση για να αυξήσει το δίκτη του σκορ, στο 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Παλάσιος, ο οποίος έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό που βρήκε και την πρώτη του τελική στο παιχνίδι με τον Βιλένα, αλλά το σουτ δεν ανησύχησε τον Λόπεζ. Ωστόσο, η Μαρσέιγ φρόντισε να θυμίσει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει όταν βρει χώρο αλλά το γκολ που σημείωσε ο Σαρ στο 53ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Ομπαμεγιάνγκ στην περιοχή, ακυρώθηκε ως όφσαϊντ μετά και από «τσεκ» του VAR.

Με την είσοδο του Μπερνάρντ αλλά και του Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός και προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Μαρσέιγ αλλά του έλεψει το καθαρό μυαλό στην τελευταία πάσα. Ο Μαρθελίνο έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές του να οπισθοσωρήσουν στο γήπεδο προκειμένου να διαφυλλάξουν το σκορ πρόκρισης και να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που θα άφηναν οι «πράσινοι».

Το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Γιοβάνοβιτς έφερε αποτελέσμα για τον Παναθηναϊκό, που μέσα σε δύο λεπτά βρήκε δύο πολύ σημαντικές ευκαρίες για να στείλει το ματς στην παράταση. Πρώτα ο Παλάσιος στο 75ο λεπτό δεν κατάφερε να βρει εστία από το ύψος του πέναλτι και μετά από δύο λεπτά ο Γέντβαϊ είδε την κεφαλιά του, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, να σταματά λίγο πριν περάσει την γραμμή από τον Πάου Λόπεθ.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ την άμυνα της Μαρσέιγ στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ώστε να πετύχει το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά είδε τις τελικές του να μην καταλήγουν στα δίχτυα της εστίας του Λόπεθ. Μέχρι τις καθυστερήσεις όπου το εντός μεγάλης περιοχής χέρι του Γκεντουζί έδωσε «το φιλί της ζωής» στον Παναθηναϊκό, με τον Ιωαννίδη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 90+7′ και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Η Μαρσέιγ μπήκε σε ρόλο οδηγού στην παράταση ασκώντας ασφυκτική πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, η οποία άντεχε. Με τον Μάγκνουσον μάλιστα να στερεί με αυτοθυσία το γκολ από τον Βιτίνια στο 103’, όταν ο Βραζιλιάνος βρέθηκε αμαρκάριστος στο χώρο του πέναλτι εκτέλεσε με εξουδετερωμένο τον Μπρινιόλι αλλά ο Ισλανδός ήταν εκεί που έπρεπε.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης το «σκηνικό» δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να έχουν κουραστεί και την Μαρσέιγ να φτάνει σε μερικές τελικές. Μάλιστα, έφτασε και σε γκολ στο 110ο λεπτό με τον Βιτίνια να σκοράρει σε κενή εστία από γύρισμα του Γκεντουζί από τα δεξιά αλλά και πάλι με την συνδρομή του VAR το γκολ ακυρώθηκε. Ολοκληρώθηκε και η ημίωρη παράταση με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.

Η αλλαγή τερματοφύλακα από τον Μαρθελίνο για τα πέναλτι δεν απέφερε καρπούς καθώς ο Μπλάνκο που πήρε την θέση του Λόπεθ κάτων από τα δοκάρια δεν κατάφερε να αποκρούσει κάποιο πέναλτι των παικτών του Παναθηναϊκού. Από την άλλη ο Μπρινιόλι που ήταν κομβικός σήμερα για τους «πράσινους» απέκρουσε την εκτέλεση του μοιραίου Γκεντουζί και κάπως έτσι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε την πρόκριση για τα play off του Champions League με 5-3 στα πέναλτι (2-2 συνολικό σκορ).

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ιωαννίδης: Γκολ
Γεντούζι: Απόκρουση Μπρινιόλι
Μπερνάρντ: Γκολ
Βερετού: Γκολ
Κλεϊνχέισλερ: Γκολ
Σαρ: Γκολ
Παλάσιος: Γκολ
Βιτίνια: Γκολ
Μλαντένοβιτς: Γκολ

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares