Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 07:56

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο για την Μάντσεστερ Σίτι! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ζορίστηκε κόντρα στην Σεβίλλη, έστειλε τον τελικό του Super Cup στη διαδικασία των πέναλτι, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και τελικά πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης ευρωπαϊκής κούπας της σεζόν μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, επικρατώντας στη “ρώσικη ρουλέτα” με 5-4. Μεγάλο ματς έκαναν οι δυο τερματοφύλακες.

Την πρώτη της κατάκτηση του UEFA Super Cup πανηγυρίζει η Μάντσεστερ Σίτι. Οι “πολίτες” έμειναν στο 1-1 με την Σεβίλλη μέσα στο “Καραϊσκάκης” και κατέκτησαν την παρθενική τους κούπα, επικρατώντας 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι. Έκτος συνεχόμενος χαμένος τελικός στον θεσμό για την ομάδα της Ανδαλουσίας, με τον Γκουντέλι να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην 5η εκτέλεση της ομάδας του.

Με την κατάκτηση του συγκεκριμένου Super Cup, ο Πεπ Γουαρντιόλα “έπιασε” τον Κάρλο Αντσελότι, στην κορυφή της σχετικής λίστας με 4 κατακτήσεις!

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν το μεγάλο φαβορί πριν την έναρξη του τελικού του UEFA Super Cup, δημιούργησε σημαντικές φάσεις στην εστία του Μπόνο -με κορυφαία την επέμβασή του στο 8′ σε κεφαλιά του Ακέ- αλλά η Σεβίλλη είχε τον τρόπο να ξεπεράσει την πίεση που δέχθηκε κι έφτασε στο 0-1 στο 25′. Από εξαιρετική σέντρα του Ακούνια από τα αριστερά, ο Εν Νεσίρι πήδηξε ανάμεσα στους Άκε και Γκβάρντιολ, έπιασε υπέροχη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των “πολιτών”.

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε να δυσκολεύεται για λίγο κόντρα στην Σεβίλλη, αλλά στη συνέχεια πήρε τα “ηνία” και πίεσε για την ισοφάριση. Όσες μπαλιές, όμως, περνούσαν από τον “εναέριο χώρο” του Μπόνο, ο πορτιέρε της ομάδας της Ανδαλουσίας τις… καθάριζε.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκε στην επανάληψη πιέζοντας για την ισοφάριση, αλλά ο Χάαλαντ ήταν εξουδετερωμένος. Αμυντικά, παρουσίασε κενά και στο 50′ είδε την ομάδα της Ανδαλουσίας να χάνει μοναδική ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματά της. Ο Οκάμπος έβγαλε τετ α τετ τον Εν Νεσίρι -με μπαλιά από τα αριστερά- όμως εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έντερσον!

Η Σεβίλλη συνέχισε να είναι εξαιρετική στις αντεπιθέσεις, με τον Εν Νεσίρι να παίρνει πολλές μπαλιές. Η Μάντσεστερ Σίτι, όμως, ανέβασε… στροφές κι έφτασε τελικά στην ισοφάριση. Από σέντρα του Ρόδρι, ο Πάλμερ έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έκανε το 1-1 για τους “πολίτες”!

Το ματς απέκτησε τρομερό ρυθμό, με την Σεβίλλη να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, δυο λεπτά μετά, αφού ο Έντερσον βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Εν Νεσίρι. Λίγο μετά (69′) ο Μπόνο είχε εντυπωσιακή επέμβαση, σε φαλτσαριστό πλασέ του Πάλμερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν πάντως αυτή που προσπάθησε μέχρι τέλους για το γκολ της νίκης, αλλά ο Μπόνο ήταν εκεί για να καθαρίσει… σουτ και κεφαλιές. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι (δεν είχαμε παράταση).

Στη διαδικασία των πέναλτι, η Μάντσεστερ Σίτι αποδείχθηκε ικανότερη, με τον Γκουντέλι να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Έντερσον και να “στέλνει” το Super Cup στην Μάντσεστερ Σίτι. 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares