Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 09:08

Ο Αλεξανδρόπουλος λύτρωσε τον Ολυμπιακό και τον έστειλε στα πλέι οφ του Europa League!

Ο Ολυμπιακός πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Γκενκ με φοβερό γκολ στο 90+5' του Αλεξανδρόπουλου στο Βέλγιο και σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, πήρε την πρόκριση για τα playoffs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι.

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι του Πέιντσιλ και δεν είχε πολύ καλή εικόνα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του σκόρερ της Γκενκ και με μία γκολάρα του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις, πέτυχε γκολ πρόκρισης και τσέκαρε το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του Europa League.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς και η Γκενκ πήρε εύκολα τον έλεγχο της μπάλας, προσπαθώντας να “πιέσει” την άμυνα των Πειραιωτών. Ο Πασχαλάκης δεν απειλήθηκε πάντως, σοβαρά και σταμάτησε τις λίγες καλές στιγμές των Βέλγων.

Η Γκενκ κατάφερε όμως να ανοίξει το σκορ, χωρίς να δημιουργήσει ουσιαστικά ευκαιρία για γκολ. Στο 25′ ο Φρέιρε έκανε ένα άσχημο μαρκάρισμα στον Πέιντσιλ στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε και την εκτέλεση για τους Βέλγους, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει, αλλά το VAR να δείχνει επανάληψη γιατί ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών δεν πατούσε τη γραμμή της εστίας του.

Ο Πέιντσιλ είχε έτσι και μία δεύτερη προσπάθεια και ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-0 της Γκενκ στο ματς, με το οποίο ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ούτε μία τελική σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετώπισε στη δημιουργία.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές στην άμυνα και πολύ κακές στην επίθεση, χωρίς ρυθμό και φάσεις για γκολ. Η Γκενκ “απείλησε” με τον Ελ Κανούς στο 52′ και με τον Σορ στο 60′, αλλά χωρίς να βάλει δύσκολα στον Πασχαλάκη.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως, τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν, αφού ένα φάουλ του Κίνι έκανε έξαλλο τον Πέιντσιλ, ο οποίος κλώτσησε τον αμυντικό του Ολυμπιακού και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε έτσι να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και είχε την πρώτη τελική στη εστία με τον Ιμπόρα στο 71′, αλλά και μία καλή στιγμή με Αλεξανδρόπουλο και Μπιέλ στο 86′. Ο Ισπανός έχασε και την ευκαιρία του αγώνα στο 90′ με πλασέ που δεν κατάφερε να νικήσει τον Φάντερφορντ, ενώ είχε δίπλα του και τον Ελ Αραμπί.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ κατάφερε όμως να βρει το “χρυσό” γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Αλεξανδρόπουλο να πιάνει ένα φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 90+6′ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για της Γκενκ για το 1-1 στο ματς.

Το γκολ αυτό χάρισε και την πρόκριση στον Ολυμπιακό στα playoff του Europa League, αφού το μόνο που άλλαξε στη συνέχεια ήταν το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τους Πειραιώτες να μένουν επίσης με 10 παίκτες, από την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση του Ρόντινεϊ. Οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, όπου και θα αντιμετωπίσουν την Τσουκαρίτσκι.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares