Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 09:14

Conference League: Δραματικός αποκλεισμός στα πέναλτι για τον Άρη από τη Ντιναμό Κιέβου

Ο Άρης ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ντινάμο Κιέβου με 2-1 στον αγώνα ρεβάνς για τα προκριματικά του Conference League και τελικά αποκλείστηκε μετά από “θρίλερ” στη διαδικασία των πέναλτι με 6-5.

Παρότι προηγήθηκε με τον Τσούρασεκ και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Άρης είδε την Ντινάμο Κιέβου να φθάνει στην ανατροπή με γκολ των Βολόσιν (45′) και Καραβάεφ (85′) και να στέλνει το ματς στην παράταση (μετά και το 1-0 του πρώτου αγώνα) και τα πέναλτι.

Εκεί οι “κίτρινοι” αστόχησαν πρώτοι με τον Μενέντες, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το πέναλτι Παρις και το “θρίλερ” για την πρόκριση συνεχίστηκε μέχρι το χαμένο πέναλτι του Οντουμπάτζο, ο οποίος έγινε μοιραίος για την ομάδα του Τερζή. Ο Άρης αποκλείστηκε έτσι από τη συνέχεια του Conference League.

Η Ντινάμο Κιέβου προσπάθησε να πιέσει τον Άρη στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά οι “κίτρινοι” ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στους Ουκρανούς να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Χουτεσιώτη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε έτσι στο 25′ και ήταν για τον Άρη, καθώς οι “κίτρινοι” βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, αλλά ο Μορόν δοκίμασε να τελειώσει μόνος του τη φάση από μακριά και δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπούτσαν.

Ο Άρης είχε στη συνέχεια και ένα άστοχο σουτ με τον Φαμπιάνο από μακριά, ενώ στο 39′ κατάφερε να ανοίξει και το σκορ στο ματς. Από ωραία επιθετική ανάπτυξη, η μπάλα έφθασε στον Πάλμα μέσα στην περιοχή κι αυτός γύρισε στον Τσούρασεκ, που πλάσαρε από κοντά για το 1-0 των “κίτρινων” στην αναμέτρηση.

Η Ντινάμο Κιέβου κατάφερε όμως να “απαντήσει” πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού ένα γέμισμα του Σίντορτσουκ βρήκε τον Βολόσιν κι αυτός με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 1-1 στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Άρη να έχει “μπλοκάρει” στην άμυνά του τη Ντινάμο και ο ίδιος να μοιάζει πιο επικίνδυνος στις δικές του επιθέσεις.

Στο 56′ μάλιστα, ο Κάρλσον έχασε τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, αφού από ενέργεια και πάσα του Φεράρι, βγήκε απέναντι σε κενή εστία, αλλά κατάφερε να πλασάρει άουτ. Η Ντιναμό απάντησε στο 79′ με ένα καλό σουτ του Μπουγιάλσκι που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης με δυσκολία, ενώ στο 85′ βρήκε τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Από γέμισμα στην περιοχή των “κιτρίνων”, ο Καραβάεφ έκανε ωραία ενέργεια και άψογο πλασέ για το 2-1 των Ουκρανών στο ματς, που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το δεύτερο γκολ και τον Άρη να έχει χαμένες ευκαιρίες με Φαμπιάνο και Χριστοδουλόπουλο. Οι “κίτρινοι” έμειναν όμως και με 10 παίκτες στο 106′ από αποβολή του Πάβισιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στα πέναλτι.

Εκεί ο Μενέντες και ο Οντουμπάτζο αστόχησαν για τον Άρη και έτσι παρά την απόκρουση του Χουτεσιώτη στο πέναλτι του Πάρις, η Ντινάμο Κιέβου πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 ο Μπράζκο

1-1 ο Φαμπιάνο

2-1 ο Αντριγέβσκι

Ο Μπούστσαν απέκρουσε το πέναλτι του Μενέντες

3-1 ο Ντιαλό

Ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το πέναλτι του Πάρις

3-3 ο Φεράρι

4-3 ο Μπενίτο

4-4 ο Χριστοδουλόπουλος

5-4 ο Ντίατσουκ

5-5 ο Ζαμόρα

6-5 ο Ντούμπιντσακ

Άστοχος ο Οντουμπάτζο

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares