Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014 23:09

Πάγος τις εντυπώσεις ο Αίαντας την πρωτιά

Ο Άιαντας Σύρου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Σύρου, όπου στο ματς που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες στο Δημοτικό Γήπεδο Άνω Σύρου επικράτησε με 0-1 του Πάγου, χάρη σε γκολ του Κώτση στο 91’ που του έδωσε την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα μπαράζ.

syros-xylotexniki-1Οι δύο ομάδες έπαιζαν με την «πλάτη στον τοίχο» γνωρίζοντας ότι η πρόκριση θα περάσει μέσα από τα 90 λεπτά του συγκεκριμένου αγώνα, πράγμα που ευνόησε στο να παιχτεί ένα παιχνίδι σκοπιμότητας, χωρίς πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Πάντως οι περίπου 600 φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα θα κρατήσουν μόνο το σασπένς του αποτελέσματος.

Ο Πάγος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά έμεινε σε αυτό, αφού το μοναδικό αποτέλεσμα που τον ευνοούσε ήταν η νίκη που δεν ήρθε ποτέ. Καταλυτική ήταν η απώλεια του Γιάννη Τσάλμα στο 59’ για τους γηπεδούχους, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και αντικαταστάθηκε από τον Πρίντεζη. Ο Πάπιτσης λίγο έμελλε να γίνει ο "Μεσίας" του Πάγου, καθώς στο 90’ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν κεφαλιά – λόμπα που επιχείρησε σώθηκε από τον Αναγνωστόπουλο και στη συνέχεια το δοκάρι του Αίαντα, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν προς στιγμή ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Με αυτή την νίκη ο Άιαντας Σύρου τερμάτισε στη πρώτη θέση με 29 Βαθμούς , όπου συγκατοικεί με τον ΑΟ Σύρου, αλλά στην ισοβαθμία υπερτερεί η ομάδα του κ. Ρούσσου (νίκη στο ματς 1-2 με τον ΑΟ Σύρου) και προκρίνεται απευθείας στα μπαράζ. Ο ΑΟ Σύρου θα χρειαστεί να παίξει παιχνίδι (μίνι μπαράζ), πιθανότατα με τον ΑΟ Πάρου για την είσοδο στα μπαράζ της ανάδειξης του Φετινού Πρωταθλητή Κυκλάδων.

Αποβολές

Στο φινάλε της αναμέτρησης υπήρξαν και δύο αποβολές με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Αναγνωστόπουλο στο 92’ και τον Σαμιωτάκη στο 96’, καθώς και μια σύρραξη στους πάγκους αμέσως μετά το γκολ του Άιαντα, με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι προπονητές των δύο ομάδων.

Το φιλμ του αγώνα

Aναλύοντας αγωνιστικά το ματς στο πρώτο μέρος ο ΑΟ Πάγου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το παράγοντα άνεμο χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο εάν εξαιρέσουν ένα σουτ του Ξένου στο 1’ από εκτέλεση φάουλ, μια κεφαλιά του Τσάλμα ανάποδη από εκτέλεση φάουλ του Ξένου στο 31’ και πιο σημαντική μια προσπάθεια του Ρούσσου Ν. που δεν πρόλαβε να βγει στην τροχιά της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βαρθαλίτη στο 39’.

Από την άλλη πλευρά η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ανήκει στο Άιαντα στο 11’ όταν από μια παράλληλη μπαλιά του Κώτση ο προωθημένος Μουράι πλάσαρε από το ύψος την μικρής περιοχής απομακρύνοντας με υπερένταση ο Τσάλμας πάνω στη γραμμή ,ο οποίος είχε γυρίσει να βοηθήσει.

Το δεύτερο μέρος δεν υπήρχε ρυθμός λόγω τα πάρα πολλά πλάγιο άουτ που γίνονταν, η πρώτη μεγάλη στιγμή θα χαθεί για τον Πάγο στο 89’ όταν ο Πάπιτσης πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Συριανό, η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα ο Αναγνωστόπουλος με κεφαλιά προσπάθησε να διώξει, αυτή βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια πριν περάσει τη γραμμή ένας αμυντικός του Άιαντα την απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ.

(0-1) Το γκολ που θα δώσει τη μεγάλη νίκη στους φιλοξενούμενους θα πετύχει ο Κώτσης στο 91’ όταν από λάθος των παικτών του Πάγου από εκτέλεση φάουλ του Βάλβη την μπάλα θα πάρει ο Σάγκινέτος ο οποίος θα βγει τετ α τετ με τον Κουκή θα πασάρει στον ολομόναχο Κώτση ο οποίος θα γράψει το τελικό 0-1 δίνονταν την πρωτιά στην ομάδα του Αίαντα.

Η διαιτητική τριάδα των κ. Δεληγιάννη Ν., Σουλτάνη Α. και Νομικό Ν. ήταν πολύ καλή χωρίς ιδιαίτερα σημαντικά λάθη

Συνθέσεις

ΑΟ Πάγου (Ξενικάκης): Κουκής, Φωτεινιάς, Ρούσσος Γ., Σαμιωτάκης, Ν. Ρούσσος Ν. ©, Παλαιολόγος (70’ Βάλβης), Βαρθαλίτης (55’ Μουλίδης), Νομικός, Τσάλμας (59’ Πρίντεζης), Πάπιτσης Γ., Ξένος. 

Αίαντας Σύρου (Ρούσσος): Συριανός ©, Μεμάι, Φουάσης, Βασάλος, Αναγνωστόπουλος, Μπαλόπιτας, Κώτσης, Μουράΐ, Κ. Ρούσσος Κ. (26’ Σαγκινέτος), Μπογδάν (73’ Καράβας), Λούσσας (83΄Συμιγδαλάς).

PAGOS-AIAS 0-1

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares