Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 16:01

«Φωνάζει» και ο Αίαντας

Τα προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων έχουν οδηγήσει την ΕΠΣ Κυκλάδων στην λήψη δύσκολων αποφάσεων. Έτσι μετά το πέρας της 1ης αγωνιστικής, η ένωση με γνώμονα την οικονομικότερη λύση για τις πέντε ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ όρισε το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής (Αίαντας Σύρου – Θύελλα Καμαρίου) να γίνει την Δευτέρα στις 9:30 στο γήπεδο της Παροικιάς στην Πάρο.

Με αυτόν τον ορισμό το σωματείο της Θύελλας το οποίο έκανε δύο διανυκτερεύσεις την 1η αγωνιστική, θα αναγκαστεί σε μία διανυκτέρευση για το συγκεκριμένο ματς, ενώ ο Αίαντας θα μπορέσει είτε να διανυκτερεύσει, είτε να κάνει μονοήμερο ταξίδι προς την Πάρο.

Παρόλα αυτά η διοίκηση του Αίαντα διαμαρτύρεται για τον ορισμό και καταθέτει μάλιστα πρόταση η οποία αναφέρει πως όλα τα παιχνίδια των μπαράζ θα πρέπει να γίνουν κάθε Σάββατο με έδρα το στάδιο της Παροικίας.

Η θέση της Ένωσης είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη, καθώς έχει να αντιμετωπίσει την ανυπαρξία των δρομολογίων, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει να ικανοποιήσει τα σωματεία της δύναμης της, τα οποία ζητούν εναγωνίως ισονομία. Φυσικά γνώμη μας είναι ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, ενώ από την πλευρά τους θα πρέπει να βάζουν νερό στο κρασί τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε για ίσα μέτρα και ίσα σταθμά προς όλους και περισσότερο όταν μετά τη λήξη των αγώνων όλες οι ομάδες θα έχουν υποστεί τα ίδια έξοδα.

Αναλυτικά η επιστολή του Αίαντα προς την ΕΠΣ Κυκλάδων.

Κύριοι της ΕΠΣ Κυκλάδων,

Βλέποντας τον ορισμό των αγώνων των δυο (2) πρώτων αγωνιστικών μπαράζ για τον πρωταθλητή Κυκλάδων (τόπος και χρόνος τέλεσης των αγώνων) της ομάδος μας, διαπιστώνουμε ότι εκτός από τους αξιόλογους αγωνιστικά αντιπάλους (φιναλίστ) καλούμαστε να ξεπεράσουμε και το πρόγραμμα που κάθε εβδομάδα μεταβάλλεται.

Την πρώτη αγωνιστική εναντίον του Πανθηραϊκού (νίκη με 2-0 για την ομάδα μας) πήγαμε απευθείας από το πλοίο στο γήπεδο, ενώ δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί για ποιο λόγο ο αγώνας μας ορίστηκε πρώτος, ενώ κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την κλήρωση.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο αγώνας διεξήχθη σε άψογα πλαίσια, η διαιτησία ήταν άριστη και η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο τελικά επικράτησε, πράγμα το οποίο το παραδέχθηκαν όλοι όσοι ήταν παρόντες στο γήπεδο.

Τη δεύτερη αγωνιστική δεν θα αγωνιστούμε εναντίον της Θύελλας Καμαρίου Σαντορίνης το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, όπως ο προ μιας εβδομάδος ορισμένος από εσάς αγώνας της εν λόγω ομάδος με τον Α.Ο. Σύρου, αλλά τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ.. Βλέποντας τα δρομολόγια των πλοίων διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως τροποποίηση αυτών. Παρόλα αυτά το πρόγραμμα τροποποιήθηκε. Οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι οι αθλητές - μαθητές μας ή από το σχολείο και τα μαθήματα τους θα απουσιάσουν ή από τον αγώνα. Οι δε υπόλοιποι αθλητές μας που θα απουσιάσουν από τις δουλειές τους, θα αγωνιστούν υπό το άγρυπνο βλέμμα των άδειων κερκίδων έχοντας ξυπνήσει από τις 06:00 το πρωί.

Επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, πόσο μάλλον το τρις, από τώρα σας το λέμε, πριν καν τελεστεί η δεύτερη αγωνιστική, ότι την τρίτη αγωνιστική εναντίον του Παμμηλιακού δεν θα δεχθούμε τροποποίηση του προγράμματος και θα ζητήσουμε να αγωνιστούμε υπό τους ίδιους όρους και συνθήκες που θα αγωνισθεί τη δεύτερη αγωνιστική και ο Α.Ο. Σύρου. Εφόσον τα δρομολόγια είναι σταθερά, οφείλετε να διαφυλάξετε την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και να σεβαστείτε τους κόπους και τα έξοδα ΟΛΩΝ των σωματείων και των ερασιτεχνών αθλητών τους. Απαιτούμε ισονομία, ίσες αποστάσεις απ’ όλες τις ομάδες και δίκαιο σταθερό πρόγραμμα αγώνων.

Άποψή μας είναι ότι όλοι οι αγώνες πρέπει να διεξάγονται Σάββατο στο γήπεδο της Παροικιάς Πάρου, επειδή τα δρομολόγια των πλοίων εξυπηρετούν όλες τις ομάδες. Με αυτό τον τρόπο καμία ομάδα δεν θα μπορεί να διατυπώσει παράπονα για το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων.

Η τελική φάση του πρωταθλήματος είναι μία ποδοσφαιρική γιορτή τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους φιλάθλους. Η γιορτή αυτή δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με τον ορισμό αγώνων σε εργάσιμες και καθημερινές ημέρες και σε ακατάλληλες ώρες που αποδεδειγμένα δεν εξυπηρετούν ούτε τους φιλάθλους, αλλά ούτε και τα σωματεία.

Γνώμη μας είναι ότι θα πρέπει τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, εφόσον υπάρξει β’ φάση πρωταθλήματος, οι αγώνες να είναι διπλοί, ώστε το φίλαθλο κοινό των Κυκλάδων να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις καλύτερες ομάδες, από τις οποίες θα προκύψει ο πρωταθλητής του Νομού μας.

Αντιλαμβανόμαστε τις προσπάθειες που καταβάλετε προκειμένου τα σωματεία να είναι ικανοποιημένα απ’ όλες τις απόψεις (αγωνιστικές, οικονομικές).

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία «ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ»

          Ο πρόεδρος                                                             Ο γεν. γραμματέας

       Λευτέρης Ζάννες                                                         Μηνάς Μπουγιούρης

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares