Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 13:18

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης μιλά στην "Κοινή Γνώμη" για το 3on3 το οποίο ξεκινά σε λίγες ημέρες

    Σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του καλοκαιριού, καθώς για τις 13 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο το πρώτο... τζάμπολ του 3on3.

    Η Σύρος όσο περνούν οι μέρες τόσο... ανεβαίνει και η θερμοκρασία, αφού στο νησί αναμένεται να βρεθούν τεράστια ονόματα από τον χώρο του μπάσκετ.

    Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα έχει την... τιμητική της καθώς η Ελλάδα και η Ευρώπη θα έχει στραμμένα τα βλέμματα πάνω της, καθώς τόσο η ΕΡΤ όσο και μεγάλα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ έχουν ενδιαφερθεί και θα προβάλλουν τους αγώνες που θα δοθούν μπροστά από το ιστορικό δημαρχείο της Σύρου.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην πλατεία Μιαούλη και την δημιουργία γηπέδων, αλλά και για το περίπτερο πληροφοριών που υπάρχει ήδη στην Πλατεία.Goylielmos Printezis 2

    Αρχικά ο κ. Πρίντεζης αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη διοργάνωση που ξεκινά στις 13 Ιουλίου. "Ο χρόνος έχει ξεκινήσει και μετρά αντίστροφα. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία, για ένα μεγάλο γεγονός το οποίο έρχεται για πρώτη φορά στο νησί μας. Όλες οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, με μπροστάρη τον Δήμαρχο τον κ. Μαραγκό και τον κ. Φώσκολο και τον ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που είχε κάνει. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι από τα βασικά στελέχη και είχε μάλιστα και την κεντρική ιδέα, την οποία υλοποιούμε και ταυτόχρονα έχουμε την βοήθειά του. Η εκδήλωση παίρνει πλέον... σάρκα και οστά και κερδίζουμε ένα στοίχημα το οποίο είχαμε βάλει".

    Κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ονόματα αθλητών τα οποία θα έρθουν στο νησί, έχουν κλειδώσει οι συμμετοχές;

    Γ.Π. "Έχουμε μέχρι στιγμής μία μεγάλη λίστα με επαγγελματίες παίκτες, όμως ακόμη περιμένουμε κι άλλους. Είμαστε σε αναμονή γιατί περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει και η Εθνική μας ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά το οποίο σε εξέλιξη. Ανάλογα με την πορεία της Εθνική θα εξαρτηθούν και οι παίκτες που θα έρθουν. Από την πλευρά μας βέβαια ευχόμαστε να πετύχει το έργο της η Εθνική μας ομάδα, άλλωστε και οι παίκτες που σίγουρα θα έρθουν είναι τεράστια ονόματα. Το τουρνουά είναι από τις 13 έως και τις 17 Ιουλίου, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στην επίσημα σελίδα της διοργάνωσης, καθώς εκεί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όσο κι αν θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά. Από εκεί και πέρα θα έρθουν σίγουρα στη Σύρο, ο Κώστας Βασιλειάδης, ο αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας ο Sinan Guler, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Γιώργος Πρίντεζης φυσικά, ο Μίλαν Τόμιτς ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στο Ελληνικό μπάσκετ, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο Μιχάλης Κακιούσης, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Νίκος Ζήσης, ο Θεόδωρος Παπαλουκάς, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο Νίκος Παππάς, ο Βασίλης Καββαδάς και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

    Η πρώτη ομάδα έχει ήδη συσταθεί και είναι ο Νίκος Ζήσης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Την διοργάνωση από εκεί και πέρα την περιμένει πολύς κόσμος, τα παιδιά είναι σε αναμονή και έχω μάθει ότι κάνουν προπονήσεις για να είναι σε καλή κατάσταση".

    Θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο και για το κιόσκι που έχει στηθεί στην πλατεία Μιαούλη και να μου πείτε εκεί τι μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος και μέχρι πότε μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή.

    Γ.Π. " Οι εγγραφές θα έκλειναν στις 7 Ιουλίου, αλλά βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να δούμε μέχρι θα πάμε. Ήδη οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι πάρα πολλές, καθώς θα έρθουν αθλητές από όλη την Ελλάδα, αλλά θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλους να έρθουν καθώς μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι μπορούν να αγωνιστούν κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι θα είναι μόνο για τους επαγγελματίες. Εμείς θέλουμε όλος ο κόσμος να πάρει μέρος, υπάρχουν αρκετές κατηγορίες που θα είναι με ηλικίες. Έτσι θα μπορούν ακόμη να δηλώσουν συμμετοχή".

    Γνωρίζω ότι οι ομάδες που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή είναι περίπου στις 100, ο αριθμός αυτός για πρώτη χρονιά σας ικανοποιεί;

     Γ.Π. "Αρχικά στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μεγάλο μας χορηγό την LG και μπορώ να πω με μεγάλη μου χαρά πως έχει κλείσει για μία τριετία. Η εκδήλωση αυτή πάει να γίνει θεσμός για το νησί μας και τα επόμενα χρόνια να υπάρχει και να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος μας. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, βέβαια όσοι εργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για την εκδήλωση αυτή, γνωρίζουν ότι τίποτα δεν ήταν εύκολο, αφού υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες να γίνουν ώστε να καταφέρουν να πάρουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και αιγίδες, όπως του ΕΟΤ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πολλές άλλες. Ο σκοπός πάντα είναι να γίνει θεσμός. Όπως κι άλλες 2-3 διοργανώσεις οι οποίες κι αυτές για πρώτη χρονιά έγιναν στο νησί μας και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Έτσι και το 3on3 θα προσπαθήσουμε να το γιγαντώσουμε και να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Υπάρχουν ήδη σχέδια για την επόμενη χρονιά, μιας και η επιτυχία είναι δεδομένη. Όλοι εδώ στο νησί πλέον κινούνται στους ρυθμούς του 3on3".

    Νομίζω πως θα σπάσει το ρεκόρ θεατών στην πλατεία που κρατά η διοργάνωση του Beach Volley.

    Γ.Π. "Έτσι πιστεύω κι εγώ, όχι μόνο θα το σπάσουμε, αλλά θα το ξεπεράσουμε κατά πολύ. Βέβαια κάθε εποχή έχει τα δικά της και τότε η διοργάνωση αυτή ήταν πάρα πολύ μεγάλο και η Σύρος είχε προβληθεί μέσα απ' αυτούς τους αγώνες. Τώρα έχουν αλλάξει οι εποχές, τα θέλω κι όλα όσα μας απασχολούν και πλέον πάμε για κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Υπάρχει αισιοδοξία και το πνεύμα του εθελοντισμού όλο και μεγαλώνει. Σ' αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας, που για άλλη μία φορά οι άνθρωποι που θα σπεύσουν να βοηθήσουν είναι πάρα πολλοί, μιλάμε για έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών. Κανείς από εμάς δεν περίμενε τέτοια συμμετοχή και για να γίνει καλύτερα αντιληπτό, έχουν δηλώσει συμμετοχή από όλη την Ελλάδα".

    Πράγματι έτσι είναι, φέτος βλέπουμε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε εκδηλώσεις του δήμου.

    Γ.Π. "Ο εθελοντισμός για όλες αυτές τις διοργανώσεις είναι ένα βασικό στοιχείο και η επιτυχία τους στηρίζεται πάνω στους εθελοντές. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι να βοηθήσουν δεν μπορεί μία εκδήλωση  να έχει επιτυχία. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί, οι ομάδες των εθελοντών είναι έτοιμες να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο. Το θετικό είναι ότι η εκδήλωση αυτή θα γίνει στην πλατεία και θα υπάρχει πρόβλημα, να μοιράσεις τον κόσμος, ή να τον αναγκάζεις σε συνεχής μετακινήσεις. Θα γίνει σε έναν χώρο και οι πάντες θα κινούνται μέσα εκεί".

    Για να έχει επιτυχία κάποια εκδήλωση-διοργάνωση πρέπει να υπάρχει μία συνολική προσπάθεια. Για την εκδήλωση αυτή είχατε την στήριξη όλων;

    Γ.Π. "Θα μιλήσω για εμάς και για όσα έχουμε κάνει. Έχουμε από πέρσι δείξει ότι θέλουμε να κάνουμε πράγματα για το νησί. Το 3on3 ήταν για εμάς ένα στοίχημα καθώς ήταν μια διοργάνωση με αρκετές απαιτήσεις και φυσικά πολλά χρήματα. Το καλό είναι ότι κι από την τοπική αγορά όσο δύσκολα κι αν είναι αυτή την εποχή, κάνουν ότι μπορούν μέσα στα πλαίσια της λογικής και  έχουν προσφέρει οικονομικά. Οι επιχειρηματίες έχουν καταλάβει πως το νησί μας για να πάει μπροστά, ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα βασικό κομμάτι. Από την πλευρά μας τώρα ξεκινούμε αυτή την προσπάθεια και μαζί μας έχουμε όλο τον κόσμο σε ότι κι αν κάνουμε. Υπάρχουν από εκεί και πέρα μεγάλες εταιρίες που είναι κοντά μας και έχουν προσφέρει για την διοργάνωση που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες στο νησί μας".

    Για πρώτη φορά πιστεύω υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός και το λέω αυτό γιατί βλέπω πως ήδη έχει υπάρξει σχεδιασμός και για το καλοκαίρι του 2017. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανά συμβεί και πως η λογική πλέον του αθλητικού τουρισμού έχει περάσει για τα καλά στη Δημοτική αρχή.

    Γ.Π. "Σίγουρα ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που κοιτάει ο Δήμος. Μέχρι στιγμής έχουν έρθει μεγάλα ΜΜΕ και έχουν προβάλει το νησί μας. Το 3on3 είναι μία μεγάλη διοργάνωση και μέσα από εκεί θα προβληθεί η Σύρος παντού. Επίσης έχει γίνει ένας αρχικός σχεδιασμός για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν του χρόνου, μία απ' αυτές είναι το τρίαθλο και το 3on3 κι έχουμε ακόμη μία η οποία κι αυτή είναι σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν μπορώ να την αναφέρω ακόμη γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί. Μην ξεχνάμε πως μετά το 3on3 θα ακολουθήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας και θα γίνει το Σεπτέμβρη. Μία εκδήλωση η οποία θα αποφέρει μεγάλα ωφέλει στο νησί μας, γιατί οι αθλητές θα έρθουν νωρίτερα, αλλά και θα έχουν μαζί τους και συνοδούς. Ήδη κάποιες εθνικές ομάδες έχουν προπονηθεί στη Σύρο και έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Η Σύρος έχει τις δυνατότητες να πάει μπροστά μέσα από τον αθλητικό τουρισμό κι αυτό αποδεικνύεται μέσα από τα μηνύματα που έχω. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να καλύπτουμε όλα τα γούστα και δεν πάμε μονόπλευρά. Θέλουμε ποικιλία κι όχι μόνο ένα άθλημα. Αυτό το έχουμε αποδείξει αφού αν δείτε έχουν ήδη διοργανώσει διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Φυσικά είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε πρόταση στην οποία να μπορούμε να υλοποιήσουμε".

    Κλείνοντας θέλω να επανέλθω στο κιόσκι που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Μιαούλη και να μας ενημερώσετε για την παρουσία του και τι μπορεί να ζητήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

    Γ.Π. "Αυτή τη στιγμή υπάρχουν όντως δύο κιόσκια, το ένα βρίσκεται στην Αθήνα και το άλλο στην πλατεία Μιαούλη. Και στα δύο μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα, δηλαδή, μπορείς να πάρεις πληροφορίες από τους εθελοντές μας, στη Σύρο για τις εγγραφές, αλλά στην Αθήνα για τις μετακινήσεις και τα καταλύματα που υπάρχουν στο νησί. Χορηγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η Blue Starr την οποία κι ευχαριστούμε, καθώς για ακόμη μια φορά είναι κοντά μας. Επίσης στο κιόσκι στην Αθήνα μπορείς να μάθεις το τρόπο μετακίνησης, διαμονή και διατροφή. Στη Σύρο παρέχονται όλες οι πληροφορίες, όπου μπορείς και να εγγραφείς".

     Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, καθώς είναι γνωστό πως τα έσοδα θα διατεθούν σε κάποια ιδρύματα.

    Γ.Π. "Υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο το αναφέραμε, ακόμη πριν κλείσουμε τους παίκτες και το είχαμε θέσει ως στόχο, δηλαδή να στηρίξουμε κάποια ιδρύματα. Σ' αυτό το σημείο δεν θα πούμε σε ποια ιδρύματα θα δώσουμε τα χρήματα, όμως μπορούμε να αναφέρουμε πως θα ενισχύσουμε μεγάλα ιδρύματα εντός κι εκτός νησιού. Στη Σύρο θα παραβρεθούν μεγάλες προσωπικότητες των ιδρυμάτων αυτών. Τα προβλήματα δυστυχώς όλο και μεγαλώνουν κι από την πλευρά μας προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα σε όποιον πραγματικά έχει ανάγκη. Τα ιδρύματα αντί να αδειάζουν, γεμίζουν από παιδιά και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους". 

    Πηγή: Κοινή Γνώμη

    Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

    Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

    RODOS TOYRNOYA

    BETARADES 300X250

    Σχολιάστε το άρθρο

    © 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

    hostplus 35

    0
    Shares