Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 17:28

Δίχως αντίπαλο η Mercedes για τρία χρόνια

Η αγωνιστική σεζόν έχει τελειώσει για τη Formula 1 και ήρθε η ώρα για το μεγάλο απολογισμό. Δε θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από την πρωταθλήτρια ομάδα, Mercedes, η οποία εδώ και τρία χρόνια είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο άθλημα.

   Σίγουρα στη γερμανική ομάδα το μόνο που σκέφτονται τις τελευταίες ημέρες είναι με ποιον οδηγό θα αντικαταστήσουν το Ρόσμπεργκ, ωστόσο οι επιδόσεις της τα τρία τελευταία χρόνια, όπου κατέκτησε έξι τίτλους (3 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 3 πρωταθλήματα οδηγών), είναι αξιοσημείωτες. Αυτός ο γερμανικός κολοσσός της αυτοκίνησης είναι ξεκάθαρο ότι ήρθε στη Formula 1 ως εργοστασιακή ομάδα για να μείνει. Οι στόχοι, που τέθηκαν, ενόψει του 2016, ήταν ξεκάθαροι. Παραμονή στην κορυφή και κατάκτηση και των δύο τίτλων.

   Αυτούς τους στόχους τους πέτυχαν 100%. Το 2015 αντιμετώπισαν σοβαρό ανταγωνισμό από τη Ferrari, και ξεκινώντας το 2016 οι ιθύνοντες της Mercedes, ήταν αρκετά υποψιασμένοι, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν η Red Bull αυτή που προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Και πάλι όμως η γερμανική ομάδα στηριζόμενη στο ανώτερο από όλες τις απόψεις μονοθέσιο και στην ικανότητα των οδηγών της δεν έδωσε κανένα δικαίωμα για να ελπίζει κάποιος άλλος ότι μπορεί να κυριαρχήσει.

   Πέρυσι η Mercedes κέρδισε 17 στους 20 (85% επιτυχίας) συνολικά αγώνες, ενώ φέτος κέρδισε 19 στους 21 (90.47%) βελτιώνοντας το ποσοστό της σε μία χρονιά που πολλοί πίστευαν ότι οι διώκτες της θα είναι πιο κοντά από ποτέ. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη δυναμική της ομάδας και την ικανότητα της να πρωταγωνιστεί. Το 2017 η Formula 1 μπαίνει σε μία νέα εποχή καθώς επέρχονται πολλές αλλαγές στους κανονισμούς, με τις ομάδες να καταστρώνουν τα πλάνα τους από το μηδέν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και το 2014 όταν και η Mercedes έχτισε τη μικρή της δυναστεία. Τους συσχετισμούς για την επόμενη χρονιά δεν μπορούμε να τους προβλέψουμε αυτή τη στιγμή, ωστόσο η προϊστορία μας δείχνει ότι η γερμανική ομάδα τουλάχιστον θα πρωταγωνιστήσει και θα διεκδικήσει τους τίτλους. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα αποτελεί έκπληξη κι ας ξεκινάνε όλοι από την ίδια μηδενική βάση.

   Κλείνοντας, να πούμε ότι η Williams απέρριψε προσφορά της Mercedes για αγορά του Βάλτερι Μπότας, πράγμα που σημαίνει, ότι ο Φινλανδός παραμένει στη βρετανική ομάδα και οι πρωταθλητές ψάχνουν ακόμα για τον αντικαταστάτη του Ρόσμπεργκ.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares