×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 22:16

Δώσε ένα χιλιαρικάκι και κάτι θα γίνει

Έχει ταλέντο το παιδί σας; Το βλέπετε να διαπρέπει στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ, στο μπάσκετ; Σκέφτεστε ότι είναι καιρός να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι; Μην βιάζεστε! Βάλτε το χέρι στην τσέπη και αναρωτηθείτε αν έχετε τα "κότσια" να τα σκάσετε, για χάρη των τίμιων μανατζαρέων.

Ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τον Ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο, μιας και το συγκεκριμένο πρόβλημα μαστίζει όλη την υφήλιο, είναι το θέμα της «προαγωγής» αθλητών από τις ακαδημίες στις αντρικές ομάδες.

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΥΡΩ-ΕΠΑΙΝΟΥΣ

Για να μπορέσω ουσιαστικά να συγκεκριμενοποιήσω το θέμα, θα το θέσω από τη μεριά του ποδοσφαίρου. Όχι ότι σε άλλα αθλήματα δεν ισχύει, απλά στο προαναφερθέν παίζονται πολλά παιχνίδια, κάτι που κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει, αν θέλουμε να μιλάμε για ταλέντα και όχι για δουλειές κάτω από το τραπέζι.

Είσαι γονιός. Έχεις το παιδί σου γραμμένο σε μία ομάδα. Το βλέπεις να διαπρέπει. Είναι πλέον εξόφθαλμο ότι πρέπει να αρχίσεις να αναζητάς κάποια μεγαλύτερη κλίμακα, συγκριτικά με τις ευκαιρίες και το κατά πόσο θα είναι βάσιμες για την εξέλιξη του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Αρχίζεις λοιπόν να χτυπάς πόρτες. Είτε αυτές είναι του Ολυμπιακού, είτε του Παναθηναϊκού, είτε της ΑΕΚ, είτε του Ατρόμητου και πάει λέγοντας. Ωραία και δέχτηκαν να δουν τι μπάλα σκαμπάζει το παιδί σου. Άντε και το πήραν. Μετά;

balla_podosf.jpg

«ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ»

Ξεκινάμε λοιπόν στο πιο.. ευαίσθητο κομμάτι της ποδοσφαιρικής πορείας των ονείρων. Πιο είναι αυτό; Η προαγωγή από τις ακαδημίες, στην εκάστοτε αντρική ομάδα. Την μεγάλη ευκαιρία, αυτή που για τον λόγο αυτό έκανες όλα τα παραπάνω!

«Τι έγινε αγόρι μου; Πως πήγε το παιχνίδι; Σου είπαν πότε θα παίξεις στην μεγάλη ομάδα; Έχουμε κανένα νεότερο;» ρωτάς απορημένος.

«Να εδώ όλα καλά μπαμπά. Δεν ξέρω τι να σου πω. Κάποια παιδιά προχωράνε και από ότι μάθαμε μπορεί και να παίξουν. Απλά ακούσαμε ότι πρέπει να δώσουμε λεφτά. Δεν ξέρω για πιο λόγο. Εσύ μπορείς να τους δώσεις κάτι για να συνεχίσω εγώ;» απαντάει ο πιτσιρικάς γεμάτος απογοήτευση.

52900238dc6ba.image.jpg

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Χωρίς καμία ένδειξη ρατσισμού προς όλους αυτούς τους κυρίους, που στα μάτια της μεγάλης ευκαιρίας, προσδίδουν στον καθένα, ελπίδες νεκρές, στον βωμό του χρήματος και μόνο, θα πάρω ευθεία θέση, απαντώντας πως αυτό από μόνο του, είναι ένα έγκλημα.

Δεν μπορείς να «θάβεις» ταλεντάκια, για χάρη του ενός ή και πιο πολλών χιλιάδων ευρώ. Το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σαφώς και δεν επαινεί κάτι τέτοιου είδους πράξεις.

Απαγορεύεται αυστηρά το μανατζεριλίκι στα μάτια των παιδιών, που κυνήγησαν την τύχη τους, κάνοντας πολύ μεγάλα ταξίδια, για χάρη αυτής της ευκαιρίας.

Αφήστε τα παιδιά να αποδείξουν στους αγωνιστικούς χώρους τι αξίζουν και μη ζητάτε ραβασάκια για να γίνει το βήμα παραπάνω. Μην ζητάτε χάρες και επαίνους.

Η πολιτεία θα πρέπει να επέμβει.

Τα του τύπου «δώσε κύριε χ ένα χιλιαρικάκι και θα παίξει το παιδί σου», έφτιαξαν καριέρες. Λίγο πολύ γνωρίζουμε ποιοι ανταμείφθηκαν, επειδή ο γονιός είχε να δώσει.

Ας μην είναι όμως ο μοναδικός τρόπος προώθησης. Αφήστε πρώτα να τσουλήσει η μπάλα στο χορτάρι. 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares