Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 01:29

Γ. Ζήκας: Ένα παιδί που διαπρέπει στον δυναμικό αθλητισμό (video)

Όποιος ακούει τον όρο «πολεμικές τέχνες» πάει αναμφίβολα το μυαλό του σε μια αδυσώπητη πάλη, όπου το αίμα και η πλήρης εκμηδένιση του αντιπάλου, αποτελούν πρωταρχικό σκοπό. Για τους δε αθλητές, το στερεότυπο είναι: άγριοι, διψασμένοι για αίμα και ανελέητοι.

Έλα όμως που δεν είναι έτσι!. Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών, είναι άνθρωποι, ήρεμοι, συγκροτημένοι, ευγενείς αυτοκυριαρχημένοι και σπάνια θα εμπλακούν σε καβγά. Και ο νεαρός Γιώργος Ζήκας, είναι αυτό ακριβώς. Ένα ήρεμο, ευγενικό και ντροπαλό παιδί που διαπρέπει στο Τάε- Κβο- Ντο. Καμιά σχέση με τον- συνήθως θρασύδειλο- νταή της γειτονιάς. Η ευγένεια του- και ο γράφων τον ξέρει από μικρούλη- είναι παροιμιώδης. Η προθυμία του, προς μίμηση. Η ηρεμία και η αυτοκυριαρχία του, αξιομίμητες.

Τώρα, το πώς αυτό παιδί κυριαρχεί σε ένα τόσο δύσκολο άθλημα και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αξιοπερίεργο. Έτσι;. Μάλλον όχι. Γιατί μιλώντας με τον ίδιο και την πρωταθλήτρια και προπονήτριά του, Μαρία Τσουκνίδου, ανακαλύπτει κάποιος πως τα στερεότυπα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα, είναι πως πρόκειται για μια άσκηση πειθαρχίας, μια δυναμική χορογραφία και μια μάχη που ο καλύτερος δεν είναι ο πιο άγριος και αιμοβόρος, αλλά ο πλέον ήρεμος, συγκρατημένος και ταλαντούχος.

Πηγή: santonews.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares