Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 22:08

Σερμάδι: Ζω για το ποδόσφαιρο και θέλω να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο [vid]

Οδεύει στα 17 χρόνια και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα με την ομάδα του, τον ΠΑΣ Νάξου στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Ο λόγος για τον Φαμπιάν Σερμάδι, έναν ποδοσφαιριστή που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, αλλά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα του έχει στερήσει μέχρι σήμερα να κάνει το βήμα παραπάνω, αφού αν και ήταν στις επιλογές δεν μπόρεσε ποτέ να αγωνιστεί στις Μικτές μας ομάδες.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα (4) ολόκληρα πρωταθλήματα έχει σηκώσει με τις ομάδες του ΠΑΣ Νάξου (Κ13, Κ14, Κ16), όντα βασικό και αναντικατάστατο μέλος τους.

Ο Φαμπιάν, όμως δεν έχει μόνο ποδοσφαιρικό ταλέντο, έχει και έναν άψογο χαρακτήρα που έχει κερδίσει τους πάντες με τη συμπεριφορά του. Τι και αν είναι 16 στα 17; Δουλεύει πολλές ώρες καθημερινά, έχοντας ως στόχο να αρπάξει την ευκαιρία που θα του δοθεί και να κάνει το βήμα παραπάνω...

IMG_3077_aff75.jpg

Όνειρο; Μα φυσικά να παίξει στη Μπαρτσελόνα, μιας και είναι η ομάδα που θαυμάζει και έχει μεγαλώσει μαζί της!

Από φέτος, ο Φαμπιάν αγωνίζεται αποκλειστικά στην ανδρική ομάδα του ΠΑΣ Νάξου που πραγματοποιεί την καλύτερη της χρονιά στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Εμείς βρήκαμε τον νεαρό και μιλήσαμε μαζί του, τόσο για τη φετινή σεζόν, όσο και για τη συνέχεια, αλλά και το ανεκπλήρωτο όνειρο να αγωνιστεί με τη φανέλα των Μικτών ομάδων.

-Φαμπιάν, πλέον φέτος έχεις παρουσία στην Ανδρική ομάδα, και η βαθμολογική συγκομιδή μαρτυρά ότι βρίσκεστε σε καλό δρόμο, ποιοι είναι οι στόχοι σας ως σύνολο, αλλά και οι προσωπικοί σου;

«Ο κύριος στόχος της ομάδας φέτος είναι να κάνει καλύτερη μια καλύτερη χρονιά σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, που δεν ήταν καλές . Θα προσπαθήσουμε με θέληση και δουλειά να πάρουμε μια καλή θέση στο πρωτάθλημα και αν μπορέσουμε να το κατακτήσουμε. Προσωπικοί μου στόχοι είναι να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ, να έχω αρκετά καλή επίδοσή στους αγώνες που θα αγωνιστώ, να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο και αν μπορέσω να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο την επόμενη χρονιά».

DSC_0198fghsdghhg_a9374.jpg

Πλέον, λόγω ηλικίας έφυγες από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και μπήκες στο ανταγωνιστικό κομμάτι του ανδρικού, τι κέρδισες όλα αυτά τα χρόνια;

«Όλα αυτά τα χρόνια κέρδισα πολλά πράγματα που πιστεύω πως δεν θα τα είχα ποτέ αν δεν είχα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Έμαθα ότι για να κάνεις κάτι χρειάζεται υπομονή και πολύ σκληρή δουλειά. Από μικρό παιδί, όχι μόνο εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου, μάθαμε από τον κύριο Πέτρο Μαράκη να προσπαθούμε πάντα για κάτι το οποίο θέλαμε, για αυτό και ήμασταν τέσσερις φορές πρωταθλητές Κυκλάδων συνεχόμενα. Επίσης, απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθησή και έμαθα να παίρνω πρωτοβουλίες. Αυτα πιστεύω είναι τα σημαντικότερα που κέρδισα».

- Είσαι ένας αθλητής, ο οποίος του αρέσει να δουλεύει, θα ήθελες αν σου δινόταν η ευκαιρία να παίξεις ποδόσφαιρο σε υψηλότερο επίπεδο;

«Ζω για το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα μα μου δοθεί αυτή η ευκαιρία να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο γιατί ονειρεύομαι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Θέλω να φτάσω στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου και αν καταφέρω να αγωνιστώ μια μέρα για την Μπαρτσελόνα».

IMG_3108xcbcxvbb_2720a.jpg

Ποιο είναι το μήνυμα σου στα παιδιά που αγωνίζονται στα αναπτυξιακά τμήματα του ΠΑΣ Νάξου;

«Να δίνουν το 100% στις προπονήσεις ,να προσπαθούν και να πιστεύουν στους εαυτούς τους γιατί μια μέρα και εκείνη θα αγωνιστούν σε μια ανδρική ομάδα αν όχι σε εκείνη του ΠΑΣ Νάξου».

- Σου έχει αφήσει τελικά πικρία το γεγονός ότι για γραφειοκρατικούς καθαρά λόγους δεν κατάφερες να αγωνιστείς στην Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Κυκλάδων;

«Φυσικά και μου έχει αφήσει μια πικρία γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω καθόλου, κάτι που το ήθελα πολύ. Επίσης, ήθελα να αγωνιστώ κάτω από τις εντολές του Γιώργου Μοστράτου επειδή είναι ένας πολύ καλός προπονητής και θα με βοηθούσε να εξελιχθώ παραπάνω. Αλλά αυτό ήταν κάτι που έγινε στο παρελθόν και δεν μπορώ να κάνω για αυτό, οπότε το έχω αφήσει πίσω και συνεχίζω την σκληρή δουλειά με την ομάδα».

Δείτε ένα βίντεο αφιέρωμα με ενέργειες του Φαμπιάν Σερμάδι

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares