Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 16:31

Ανδρέας Ρουμάνι: Ο ΑΟ Ερμούπολης να πρωταγωνιστήσει με δικά του παιδιά, παιδιά από τη Σύρο

Στην μετά Ανδρέα Μαύρου εποχή πέρασε κι επίσημα από την περασμένη Δευτέρα 24 Αυγούστου ο ΑΟ Ερμούπολης και η νέα διοίκηση του κυκλαδίτικου συλλόγου μία ημέρα μετά την συγκρότησή της σε σώμαανακοίνωσε την πρόσληψη του Ανδρέα Ρουμάνι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

rumani_2_e1100.jpg

Μπορεί για τους περισσότερους, ο 30χρονος (γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1990) τεχνικός να είναι ένα άγνωστο όνομα και να …αναγκάστηκαν να μπουν στο google για να βρουν στοιχεία για εκείνον, ωστόσο τόσο το βιογραφικό του, όσο και το ιστορικό του στις αθηναϊκές ομάδες κυρίως του Πειραιά ήταν εκείνα που κέντρισαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του σωματείου της Σύρου κι έτσι στράφηκαν στην περίπτωσή του.

Κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων την περασμένη Κυριακή, ο Ρουμάνι έμεινε ενθουσιασμένος τόσο από την φιλοξενία των παραγόντων του ΑΟ Ερμούπολης, όσο και από αυτά που άκουσε κι από κοντά μετά την πρώτη επαφή που είχαν από το τηλέφωνο σε ό,τι αφορά την επικείμενη συνεργασία τους.

Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για την Σύρο (4/9) για την έναρξη της προετοιμασίας (5/9) των “μελανολεύκων”, το “SportCylades” που αποκάλυψε πρώτο την συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ήρθε σε επικοινωνία με τον Ανδρέα Ρουμάνι και μας έκανε την ιδιαίτερη τιμή να μας παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του ΑΟ Ερμούπολης.

rumani_3_118eb.jpg

Όπως τόνισε στον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά, στην δεύτερη μετακίνησή του μακριά από την πρωτεύουσα, έπειτα από την παρουσία του σε ομάδες του Πύργου Ηλείας, όπου φοιτούσε, δεν φοβάται την απόσταση και είναι έτοιμος να βάλει την δική του σφραγίδα στο κυκλαδίτικο μπάσκετ.

Ας τον απολαύσουμε λοιπόν:

  • Coach, πως πείστηκες να πεις το «ναι» στον ΑΟ Ερμούπολης κι αν η απόσταση σε φοβίζει, παρά το γεγονός πως έχεις δουλέψει ξανά στο παρελθόν στην επαρχία, αλλά όχι σε κάποιο νησί;«Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα αρκετό καιρό κάποια διέξοδος ώστε να πάω σε κάποιο άλλο μέρος σε επαρχία, ή σε νησί και μέσω από έναν γνωστό της ομάδας και δικό μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε. Η αλήθεια είναι ότι και η προσέγγιση της ομάδας και όταν έφτασα στο νησί όλα αυτά που είπαμε υπήρχαν κοινές συνιστάμενες, υπήρχε κοινή φιλοσοφία γενικότερα σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Η απόσταση μπορώ να πω πως δεν με φοβίζει. Έτσι κι αλλιώς θα έρθει κοντά μου και η οικογένειά μου οπότε θα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό ότι θα έχω και την ψυχική ηρεμία που χρειάζεται για να δουλέψω σωστά. Ήταν κάτι που το ήθελα κυρίως να βρω μία ομάδα ώστε να κάνω τα σχέδια και τις σκέψεις μου για τις ακαδημίες. Σίγουρα να καλύπτει τα εγώ μου και τις φιλοδοξίες μου και κυρίως όλο το σχέδιο και το πλάνο που έχει η ομάδα και αυτά που θέλω κάνω εγώ. Να δημιουργήσουμε μία πολύ δυνατή ακαδημία σε ό,τι αφορά το κομμάτι των παιδιών για να μαθαίνουνε το μπάσκετ, αλλά κυρίως να μαθαίνουνε αξίες και αρχές που θα τους χρειαστούν στη ζωή τους και στον χαρακτήρα τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό η ομάδα να δουλέψει με δικά της παιδιά. Είναι κάτι που είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για εμένα».

rumani_4_a0f8a.jpg

  • Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες που αποκόμισες στην μία ημέρα που βρέθηκες στην Σύρο από την ομάδα κι από τους ανθρώπους της και αν έχεις πάρει κάποιες πληροφορίες από κάποιον γνωστό σου για την ιστορία του συλλόγου;

«Γενικά πολλές πληροφορίες από γνωστούς μου δεν έχω, αλλά όλοι οι γνωστοί μου χάρηκαν που θα πάω στη Σύρο λόγω του ότι το νησί είναι πολύ όμορφο και η ζωή είναι πολύ καλή. Οι άνθρωποι του συλλόγου με περίμεναν πάρα πολύ καλά. Μου έδειξαν το γήπεδο και κάποια μέρη στο νησί και όλη στη διοίκηση έδειξαν ο καθένας με τον τρόπο του το πόσο ενωμένοι είναι σαν ομάδα και το τι θέλουν να κάνουν από εδώ και πέρα. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να πάρω την απόφαση να πω το «ναι» στην πρότασή τους».

rumani_5_71bdf.jpg

  • Οι δικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι και ποια φιλοσοφία θέλεις να περάσεις στην δική σου πλέον ομάδα;«Επειδή είναι δύο κομμάτια τα οποία θα πρέπει να δουλέψω, το πρώτο κομμάτι είναι οι ακαδημίες και σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά τμήματα μέχρι το παιδικό. Εκεί αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η βελτίωση των παιδιών στο αγωνιστικό κομμάτι, να τους κάνουμε όσο καλύτερους μπορούμε με αρκετή προπόνηση, προπόνηση επιπέδου όπως θα ήταν στην Αθήνα. Θα σχεδιάσουμε πράγματα ώστε να έρθουν περισσότερα παιδιά της Σύρου στην ακαδημία μας, ώστε να έχουμε περισσότερο υλικό για να το διαχειριστούμε καλύτερα και να βγουν παίκτες από το νησί. Σίγουρα, το πρόσωπο της ομάδας θα είναι και κοινωνικό με διάφορες εκδηλώσεις που θα κάνουμε μέσα στη χρονιά κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Τώρα, όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι που είναι τα πιο αγωνιστικά τμήματα που είναι το αντρικό, ή το γυναικείο η φιλοσοφία μου είναι ότι έχω ομάδες που είναι πολύ σκληρές στην άμυνα, έτσι θα πιέζουμε πάρα πολύ, μου αρέσει να τρέχουμε πολύ στους αιφνιδιασμούς και οι παίκτες να βγάζουν στην επίθεση το ταλέντο τους. Η φιλοσοφία είναι να έχουμε ομάδα από τη Σύρο, η οποία θα μπορεί να πρωταγωνιστεί κυρίως με παιδιά από τη Σύρο. Αυτός είναι ο στόχος και οι φιλοδοξίες για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
  • Μετά την κλείσιμο της συμφωνίας έχεις μιλήσει με κάποιους παίκτες, ή παίκτριες ώστε να έρθουν στη Σύρο και να ενισχύσουν το αντρικό, η το γυναικείο τμήμα αντίστοιχα;«Όχι, δεν έχω μιλήσει με κανέναν και με καμία. Νομίζω πως για τον πρώτο χρόνο δεν είναι εφικτό ακόμη από την ομάδα. Η ομάδα αυτή τη στιγμή θα στηριχθεί σε παίκτες από το νησί και ίσως μέσα στη χρονιά, ή από του χρόνου θα δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να γνωρίσω τα παιδιά που είναι στην ομάδα, να βάλουμε τις βάσεις για αυτό που θέλουμε να πετύχουμε».
  • Αν και είναι πολύ νωρίς έχεις εστιάσει τους στόχους για την νέα αγωνιστική περίοδο;

«Ταβάνι δεν υπάρχει σε τίποτα. Θα μπούμε σε κάθε παιχνίδι για να το κερδίσουμε, είτε είναι ανδρικό, είτε είναι γυναικείο, είτε είναι στις ακαδημίες. Κάθε παιχνίδι θα πηγαίνουμε να το κερδίζουμε. Άλλωστε κάθε αθλητής, αθλήτρια αυτό θέλει. Δεν νομίζω πως κανένας δεν μπαίνει στο παρκέ για να χάσει. Τώρα, το που θα φτάσουμε δεν μπορούμε να το πούμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για να φτάσουμε όσο πιο ψηλότερα γίνεται. Αν πάλι δεν τα καταφέρουμε, δεν θα μας στεναχωρήσει. Θα μας κάνει πιο δυνατούς για να πρωταγωνιστήσουμε τα επόμενα χρόνια».

rumani_6_c4e7d.jpg

  • Έχεις παρακολουθήσει καθόλου την πορεία του κυκλαδίτικου μπάσκετ τα τελευταία χρόνια; Έχεις κάποια γενική εικόνα από την στιγμή που φέτος τον νομό θα εκπροσωπήσουν τρία σωματεία στις εθνικές κατηγορίες;«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα μεγάλη επαφή με το μπάσκετ των Κυκλάδων. Σίγουρα, παρακολουθώ τα δρόμενα και σε γυναικείο και σε ανδρικό επίπεδο. Ξέρω πολύ καλά πως ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” θέλει να πρωταγωνιστήσει και ο ΑΟ Μυκόνου με την παρουσία του Άγγελου Τσάμη και η ΑΕ Σαντορίνης στο γυναικείο με τις προσθήκες που έχει κάνει, αλλά γενικότερα δεν ξέρω, αλλά θα μάθω. Ήδη έχω ξεκινήσει να παρακολουθώ περυσινά παιχνίδια του ΑΟ Ερμούπολης ώστε να μάθω και την δική μου ομάδα, αλλά και τους αντιπάλους».

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares