Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 00:38

Δ. Κώστογλου: ''Οι λόγοι αποχώρησης της Κω''...

kwstogloudimitris-gs24n2011

Καλεσμένος στην αθλητική εκπομπή «Φύλλο αγώνος» στο Ράδιο Πρώτο 91.5,ήταν ο πρόεδρος της Α.Ε Κω, Δημήτρης Κώστογλου ο οποίος έδωσε τις δικές του απαντήσεις, για την αποχώρηση της ομάδας, τις αιχμές που άφησαν κάποιοι λέγοντας ότι είναι ύποπτο ότι η ομάδα σταμάτησε λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος,όπως επίσης και για το μέλλον των «βυσσινί».

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

Πόσο δύσκολο ήταν να καταφέρει η ομάδα να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα, παρόλο που έμεναν μόλις 4 αγωνιστικές;

Syros raouzaiosΤην μεγαλύτερη δυσκολία την συναντήσαμε στο προτελευταίο παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή όπου έγιναν κάποια ευτράπελα με τον διαιτητή και μας επιβλήθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο και για τις κόκκινες κάρτες που δέχτηκαν δύο ποδοσφαιριστές μας, όπου μαζί με άλλες τιμωρίες ήταν ένα ποσό κοντά στα 700 ευρώ. Εκτός των όσων γράφτηκαν στο φύλλο αγώνος για τα όσα έγιναν μετά το τέλος του παιχνιδιού το οποίο είναι ένα πρόστιμο που θα μάθουμε την Δευτέρα.

Δεν υπήρχαν τα χρήματα για να αγωνιστεί η ομάδα τουλάχιστον στο εντός έδρας ματς και να μην αποχαιρετήσει την κατηγορία ουσιαστικά στο «σπίτι» της;

Το κόστος της εντός έδρας αναμέτρησης ήταν 1800 ευρώ, κάτι το οποίο θα έπρεπε να αναλάβω προσωπικά και δυστυχώς δεν μπορούσα εκείνη την στιγμή να τα καλύψω. Ήταν τόσο αυξημένο το εξοδολόγιο καθώς θα έπρεπε να πληρωθεί το πρόστιμο για να οριστεί το παιχνίδι, και λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού οι διαιτητές θα ήταν από «μακρινή» Ένωση.

Την επόμενη ημέρα της παραίτησης της Α.Ε Κω, αρκετοί προπονητές και ποδοσφαιριστές τοποθετήθηκαν σε ραδιόφωνα της Αθήνας, αφήνοντας αιχμές για την ομάδα και γιατί «διάλεξε» να σταματήσει σ' ένα τόσο κρίσιμο σημείο, όπου κρινόταν η παραμονή. Ποια είναι η δική σας τοποθέτηση;

Κανένας δεν ασχολήθηκε όλο τον χρόνο πως αυτή η ομάδα, συντηρήθηκε και έφτασε ως εδώ, από πού ήρθαν όλα αυτά τα έσοδα και ξαφνικά όλοι μιλάνε για ένα παιχνίδι όπου που πραγματικά φτάσαμε στο αμήν και στο απροχώρητο, ότι έχουμε πάρει χρήματα από άλλες ομάδες, ότι υπάρχουν παρασκήνια. Δεν υπάρχει κάτι ύποπτο, ήμασταν μόνοι μας και μετρούσαμε κάθε ευρώ. Νομίζω ότι και οι ομάδες το κάνουν σαν αντίδραση, αφού απ'την στιγμή που κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι τους, τα ρίχνουν σε άλλους. Θεωρώ ότι την φετινή χρονιά ορισμένες ομάδες που χαροπαλεύουν τώρα για την σωτηρία δεν ήταν καθόλου επικοινωνιακές. Δεν είχαμε καμία επαφή σε όλο το πρωτάθλημα, ώστε να μπορεί η μία ομάδα να βοηθήσει την άλλη, με τον καλό τρόπο. Εμείς μπαίναμε μέσα για να παίξουμε και να κερδίσουμε. Και παρόλο που είχαμε πέσει παίζαμε για την τιμή μας. Δυστυχώς όμως δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το παιχνίδι και θεωρήσαμε σωστό να το κάνουμε έγκαιρα για να μην κατέβει η ομάδα απ'την Αθήνα, έδινε το παρών στο γήπεδο και εμείς δεν μπορούσαμε να παραστούμε.

Ο Λεωνίδας Κούτσικας σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου, δήλωσε ότι δεν γνώριζε κάτι για την αποχώρηση της ομάδας. Εσείς είχατε επικοινωνήσει με τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές;

Ο προπονητής ήταν ενημερωμένος. Είχε ενημερωθεί απ'την Δευτέρα που βρισκόμουν στην προπόνηση ότι κατά 99% δεν θα καταφέρουμε να κατέβουμε στον αγώνα. Από εκεί και πέρα στείλαμε εμείς το χαρτί στην ΕΠΟ ότι παραιτούμαστε απ'τον συγκεκριμένο αγώνα, δημοσιεύτηκε στα site, ενημέρωσα τους υπεύθυνους του γηπέδου και την αστυνομία όπως όφειλα μετά από εντολή της ΕΠΟ και έτσι έγινε γνωστό.

Ποιά είναι η επόμενη ημέρα για την Α.Ε Κω;

Κατ' αρχήν πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα μπαράζ ανόδου για τον Α.Ο Δικαίου, γιατί θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το τι πρόκειται να συμβεί στο ποδόσφαιρο της Κω, και για την Α.Ε Κω. Από εκεί και πέρα θα γίνουν το καλοκαίρι εκλογές όπως ορίζει το καταστατικό.

Σκέφτεσαι να παραμείνεις στην προεδρία του συλλόγου;

Για να παραμείνω πρέπει να με ψηφίσουν στις εκλογές. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αν συνεχίσω, σε ποιο κομμάτι θα συνεχίσω. Θέλω να ηρεμήσω γιατί περάσαμε δύο χρονιές με πολύ πίεση. Ένας μήνας που απομένει τώρα είναι καλή ευκαιρία για να χαλαρώσω, να δω τα πράγματα πιο καθαρά, ώστε να αποφασίσω στην συνέχεια τι θα κάνω και εγώ και ποιό είναι το συμφέρον του σωματείου.

Ακολουθήσατε έναν «μοναχικό» δρόμο διοίκησης της ομάδας. Πιστεύετε ότι φταίτε και εσείς που απομακρύνθηκαν κάποιοι άνθρωποι που ήταν γύρω από εσάς;

Ευθύνη έχουμε όλοι. Κανένας δεν πρέπει να βγάζει την ουρά του απ'έξω. Από εκεί και πέρα ο κυριότερος λόγος για τον οποίο απομακρύνθηκαν κάποιοι άνθρωποι νομίζω ότι ήταν καθαρά οικονομικός. Βλέποντας τις δύσκολες στιγμές που έρχονται και μη θέλοντας να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν οικονομικά, θέλησαν να αποχωρήσουν με τον δικό τους τρόπο. Παράγοντας φυσικά δεν είναι μόνο να βάζεις λεφτά, παράγοντας είναι να είσαι εκεί και να τρέχεις για την ομάδα, αυτό δεν το καταλάβανε ποτέ και δεν θελήσανε να το κάνουνε ποτέ και αποχώρησαν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας. Υπήρχαν άνθρωποι που βοήθησαν αρκετά όπως ο Λάκης ο Πλατέλλας,ο Δημήτρης ο Χαματζόγλου που μπήκε τώρα στο τέλος αλλά βοήθησε αλλά και άλλοι που είτε ήρθαν περισσότερο για την δική τους προσωπική προβολή, είτε δέχτηκαν κάποιες πολιτικές πιέσεις και αποχώρησαν.

Κλείνοντας θέλω να μας πείτε τον λόγο για τον οποίο η ομάδα δεν είχε την απαραίτητη στήριξη απ'τον κόσμο στο γήπεδο;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο εσωτερικός πόλεμος και η δυσφήμηση που υπήρχε από παράγοντες ακόμα και παίκτες,φίλους, φιλάθλους για την ίδια την ομάδα. Αυτό ήταν το σημαντικότερο. Από εκεί και πέρα έχει αλλάξει ο φίλαθλος κόσμος. Τα παλιά χρόνια και ο κόσμος που ερχόταν και γέμιζε το γήπεδο, έχει μεγαλώσει ηλικιακά και δεν έχει πλέον την όρεξη να παρακολουθεί αγώνες. Τα νέα παιδιά που αυτά θέλουμε να προσεγγίσουμε,έχουν άλλα ενδιαφέροντα και όπως καταλαβαίνετε έχει αλλάξει όλο το σκηνικό σε ότι αφορά τον φίλαθλο κόσμο στο νησί.

Πηγή: http://www.giafkasports.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares