Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 09:06

Το πραγματικό ποδόσφαιρο είναι δίπλα μας

1o akadimion parou gonis

Σε πόσους άραγε από εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους δεν έχουν λείψει όλα αυτά τα πρωτογενή χαρίσματα του παιχνιδιού, που το κάνουν να ξεχωρίζει και να προσφέρει ασύγκριτες στιγμές και συναισθηματική έξαρση;

Αυτά που το modern football, όπως το λένε οι πιτσιρικάδες, έχει θυσιάσει στο βωμό του χρήματος και του άκρατου επαγγελματισμού.

Πρώτα-πρώτα η χαρά και η αγάπη για το παιχνίδι, που μας κάνει να διασώζουμε το θέαμα και το συναίσθημα, από τον φανατισμό και την εμμονή για νίκη με κάθε μέσο και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.

Η αγωνία για το αποτέλεσμα, η απρόβλεπτη εξέλιξη, η λύπη, που γίνεται μερικές φορές κλάμα, η εναλλαγή σε δευτερόλεπτα του ενθουσιασμού και της απογοήτευσης.

Η διδαχή της ήττας, ο σεβασμός της χαράς του αντίπαλου και η αποδοχή του αποτελέσματος από τους ανώτερους η πιο τυχερούς ανταγωνιστές μας, αλλά και η γλυκιά ικανοποίηση, ότι προσπαθήσαμε όσο καλύτερα γινόταν.

Χωρίς γκρίνια για τους διαιτητές, χωρίς άγχος αφού όλοι στο τέλος κάτι θα κερδίσουμε, χωρίς κτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς απίθανες μηχανορραφίες και χωρίς εντάσεις και ενστάσεις!
Με προσήλωση στην ομαδικότητα, συμπαράσταση στο λάθος του συμπαίκτη μας και μοίρασμα της χαράς του με τρελές αγκαλιές και πανηγύρια!

Και όταν άθελα μας ρίξουμε κάτω το παιδί που φοραει άλλο χρώμα φανέλας, αμέσως του δίνουμε το χέρι βοηθώντας τον να σηκωθεί.

u9-pao parou-nireas 15-5-2012-0

paros-ATOU 2 ME THLΣτην εξέδρα χειροκροτούνται οι καλές ενέργειες και επιβραβεύονται όλες οι προσπάθειες, άσχετα με την κατάληξη τους... 

Αυτές τις μέρες γίνεται στο νησί μας το πρωτάθλημα το πρωτάθλημα Παριανών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε 4 ηλικιακές κατηγορίες από 6 έως 12 ετών.

Οι αγώνες γίνονται στα μουντιαλιτο Αλυκής, Μάρπησσας, στη Νάουσα στο Corner, στο Πάνθεον και στο μεγάλο γήπεδο της Παροικιας.

Αν όσα διαβάσατε σας φάνηκαν πολύ ρομαντικά και υπερβολικά κάντε μια βόλτα σε ένα από τα γήπεδα και θα τα δείτε με τα ματιά σας. Άλλωστε όλο και κανένα ανίψι θα συναντήσετε αφού στο τουρνουά συμμετέχουν 197 παιδιά, από όλη την Πάρο.

Θα δείτε τις ακαδημίες μας, τη δουλειά που γίνεται και δεν αφορά μόνο την ποδοσφαιρική εξέλιξη ενός παιδιού. Αφορά κυρίως την κοινωνικοποίηση του, την επαφή και τη συνεργασία με τα παιδιά της ηλικίας του, σε περιβάλλον παιχνιδιού, τη μύηση του στη συλλογική προσπάθεια με κανόνες και αρχές, τη συμπλήρωση εν τέλει της συγκρότησης του χαρακτήρα του.

Θα δώσετε μεγάλο κίνητρο και αξία στις προσπάθειες των παιδιών και θα δείτε γκολ στο 90',που δίνουν νίκες και είναι αληθινά και γνήσια!

Του Χρήστου Σαρρή

u9pao-parou

paros-dolkas-epipla

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares