Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 23:18

Γιάννης Μαγγιώρος: Όταν λέγεσαι Πανναξιακός είσαι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστείς

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του φετινού ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων έκανε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου ο Πανναξιακός ΑΟΚ. Η ομάδα του νησιού της Αριάδνης επικράτησε  (55-68) του Άρη Σύρου στο πολλά υποσχόμενο ντέρμπι που περίμεναν πως και πως όλοι οι μπασκετόφιλοι του νομού.

Και οι παίκτες των δύο σωματείων δεν τους διέψευσαν… Έδωσαν τα πάντα για το ροζ φύλλο αγώνα, ωστόσο εκείνος που το έβαλε στο ντοσιέ του ήταν ο Πανναξιακός. Με ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο, οι καλαθοσφαιριστές του Μάριου Ονάσογλου πάτησαν “γκάζι”, βρήκαν στόχο τα καθοριστικά σουτ τριών πόντων, περιόρισαν τους γηπεδούχους στους 8 μόλις πόντους και πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στο βασικό συνδιεκδικητή του πρωταθλήματος και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το "σπίτι".

PANNAXIAKOS ANDRES

Ένας εκ των πρωταγωνιστών των νικητών ήταν ο Γιάννης Μαγγιώρος. Ο 22χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση πετυχαίνοντας 17 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα, ένα εκ των οποίων ήταν στην τέταρτη περίοδο “γράφοντας” το 52-59. Λίγα 24ωρα μετά τη νίκη της ομάδας του στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ερμούπολης “Δημήτριος Βικέλας” ο Ναξιώτης άσος μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά.

Ο Μαγγιώρος δεν πετάει στα σύννεφα. Πατάει στα πόδια του και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: «…στο τέλος γίνεται το ταμείο. Καμία ομάδα δεν βγήκε πρωταθλήτρια από τον μήνα Οκτώβρη».

-Γιάννη, αρχικά συγχαρητήρια για τη νίκη της ομάδας σου στο ντέρμπι με τον Άρη Σύρου. Ποιο θεωρείς πως ήταν το κομβικό σημείο για το τελικό αποτέλεσμα;

«Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο στο ματς που μπορώ να ξεχωρίσω. Αυτό που έκρινε το αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου είναι ότι μείναμε πιστοί στο πλάνο του προπονητή και τα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην άμυνα, η οποία και κρίνει αυτά τα παιχνίδια και σε καμία στιγμή μέσα στο ματς ακόμα και όταν μείναμε πίσω στο σκορ δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας. Θα σταθώ στην πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς από όλους τους παίκτες και τον προπονητή. Κατεβήκαμε στο παιχνίδι αυτό πολύ καλά διαβασμένοι και είχαμε σωστή ψυχολογική προσέγγιση».

-Ακόμη και με τη νίκη που πέτυχε ο Πανναξιακός υπάρχουν κάποιες αδυναμίες που θα πρέπει να βελτιώσετε;

«Εννοείται πως πάντα υπάρχουν πράγματα να βελτιώσεις, ειδικά σε μια ομάδα όπως τη δική μας που δεν κάνουμε όλοι μαζί προπονήσεις. Δεν υπάρχει το τέλειο παιχνίδι. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και μόνο με χαμηλά το κεφάλι και με σκληρή δουλειά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη συνέχεια. Με τα τόσα λίγα παιχνίδια που έχουμε στα πόδια μας, το στοίχημά μας είναι να βρούμε χημεία με τα παιδιά που έρχονται από την Αθήνα και ο καθένας μας μεμονωμένα να βελτιωθεί και να δουλέψει πάνω στα αδύνατα σημεία του ώστε σε κάθε αγώνα να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι».

-Πόσο αλλάζει αυτό το αποτέλεσμα το πλάνο και τους στόχους της ομάδας;
«Το πλάνο της ομάδας δεν επηρεάζεται από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Άρη Σύρου. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα ματς σαν τελικούς. Δεν θα υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Θα βγάλουμε όλη μας την ενέργεια στην άμυνα και στον επαναληπτικό με τον Άρη θα κατέβουμε σαν να έχουμε χάσει στο πρώτο ματς. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε. Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, αυτοί δεν αλλάζουν. Όταν λέγεσαι Πανναξιακός είσαι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστείς. Εμείς από την αρχή της φετινής χρονιάς έχουμε ως στόχο το πρωτάθλημα, παρόλο που δεν μας αρέσει να το φωνάζουμε γιατί έχουμε μάθει να έχουμε το κεφάλι χαμηλά, διότι ως γνωστόν στο τέλος γίνεται το ταμείο. Καμία ομάδα δεν βγήκε πρωταθλήτρια από τον μήνα Οκτώβρη».

260796417 382992556513758 3264955029243388637 n

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares