Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 11:05

«Μπαλωθιά» του ΟΦΗ στις καθυστερήσεις με τον Άρη

Πρεμιέρα όνειρο για τους ποδοσφαιρόφιλους στο «Θ. Βαρδινογιάννης». Ακόμη περισσότερο για τους φίλους του ΟΦΗ, που είδαν την ομάδα τους να επικρατεί 3-2 του Άρη. Σε μια αναμέτρηση με πέντε γκολ, αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι για τους φιλοξενούμενους.

Η διακύμανση του σκορ ήταν συναρπαστική, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 νωρίς στην αναμέτρηση και φάνηκε να «καθαρίζουν» τη νίκη. Αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν τα έχασαν, ισοφάρισαν και λίγο πριν δεχτούν το γκολ που έκρινε τη νίκη, είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα, αλλά το φάουλ του Πάλμα πήγε στο δοκάρι.

Το ματς άρχισε με τον ΟΦΗ να απειλεί στο 4’, όταν η κεφαλιά του Ντίκο κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με ενθουσιασμό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως… έπιασαν απ’ το λαιμό τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς είχαν το πρώτο τους σουτ στο 10’ με τον Κάρλσον, χωρίς να ανησυχεί ο Μανδάς. Το ίδιο και έξι λεπτά μετά σε μακρινό σουτ του Μορόν.

Στο 17’ άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς. Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με τον Ντίκο που ήταν ορεξάτος απ’ την αρχή του ματς. Με εξαιρετική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι απ’ τον Χουτεσιώτη και τον νίκησε για το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς πήγαν να «απαντήσουν» άμεσα, αλλά η κεφαλιά το Πάλμα στο 19’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Μανδά που απομάκρυνε με υπερένταση.

Λίγο μετά υπήρξε cooling break και ο ρυθμός έδειχνε να «σπάει» τελείως. Γεγονός που όπως αποδείχθηκε ευνόησε τον ΟΦΗ. Στο 38’ η ομάδα της Κρήτης έκανε δύο τα τέρματά της παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Θοράρινσον πήρε την μπάλα, έκανε διαγώνια κίνηση και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άρης δοκίμασε αμέσως να πάρει τα ηνία, με τον Μορόν να έχει σουτ που κόντραρε στο 40’, χάνοντας την ευκαιρία. Δευτερόλεπτα μετά όμως, ο επιθετικός των «κίτρινων» δεν αστόχησε. Βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ο Μανδάς δεν αντέδρασε σωστά κι έτσι ο Μορόν μείωσε σε 2-1 βάζοντας άμεσα ξανά στο ματς τον Άρη!

Ένα άστοχο σουτ του Λάρσον κι ένα του Κάρλσον ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος, με τον ΟΦΗ να προηγείται με 2-1.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με προσπάθειες από Λάρσον, Ντίκο και Μοντόγια που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ο Πάλμα στο 59’ απείλησε με φάουλ, αλλά ο Μανδάς έκανε εξαιρετική επέμβαση. Όμως η ισοφάριση για τον Άρη δεν άργησε να έρθει.

Στο 64’ ο Φαμπιάνο ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πετάχτηκε από φάουλ του Πάλμα. Υποδείχθηκε αρχικά οφσάιντ, αλλά η εξέταση της φάσης απ’ το VAR φανέρωσε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο κι έτσι μέτρησε κανονικά το τέρμα για το 2-2 και την επιστροφή του Άρη.

Το ματς συνέχιζε να έχει ρυθμό και αρκετές στατικές φάσεις για τις δύο ομάδες. Ο Μπάκι απείλησε στο 73’ αλλά το πολύ καλό σουτ που επιχείρησε, έφυγε λίγο άουτ. Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές για τις δύο ομάδες που «έσπασαν» κάπως το τέμπο.

Ο Άρης ήταν αυτός που έφτασε πολύ κοντά στην απόλυτη ανατροπή στο 86’. Ο Λούις Πάλμα με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του ΟΦΗ. Και μόλις ο τέταρτος σήκωσε 8 λεπτά καθυστερήσεων, «μίλησε» ο νόμος του ποδοσφαίρου.

Οι Κρητικοί πέτυχαν το γκολ νίκης στο 1ο λεπτό του έξτρα χρόνου. Ο Νέιρα ξεχάστηκε απ’ τους αμυντικούς του Άρη, βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή και δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-2. Ο Αργεντινός είχε μπει στο ματς στο 83’.

Ο Φελίπε στο 90+5’ πλάσαρε στην κενή εστία ουσιαστικά, αλλά ο Οντουμπάτζο πάνω στη γραμμή απομάκρυνε. Δύο λεπτά μετά, ο Μορόν σούταρε δυνατά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το εκπληκτικό ματς με τον ΟΦΗ να επικρατεί 3-2 του Άρη.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares