Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 12:37

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Παρασκευή Καλογήρου

Το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό στο βάθρο των νικητών και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων που άνοιξε αυλαία τη Δευτέρα στο Σεράγεβο. Λίγες ημέρες μετά τα τρία μετάλλια που κατέκτησαν οι έφηβοι στο Ευρωπαϊκό της Εσθονίας, η χώρα μας πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Παγκόσμιου μεταλλίου, χάλκινης απόχρωσης, με πρωταγωνίστρια την Παρασκευή Καλογήρου στην κατηγορία των -148cm (-45 κιλά).

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια, στη δεύτερη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων, έφτασε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, σε μια κατηγορία όπου συμμετείχαν συνολικά 25 αθλήτριες.

Η Καλογήρου στον αγώνα για τον γύρο των «32» νίκησε 2-0 την Αιγύπτια Νόεμαν, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη με το ίδιο σκορ επί της Λι-Ντιεπ από την Αυστραλία. Στον αγώνα της οκτάδας, απέναντι στην Αζαμάτκιζι από το Καζακστάν ήταν εντυπωσιακή, αφού πήρε τη νίκη (με χτύπημα δύο πόντων) 1.83 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (2-1). Στα ημιτελικά με αντίπαλο την Ιταλίδα Λάμπις, η Καλογήρου κέρδισε την πρώτη περίοδο, όμως δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στις δύο επόμενες με αποτέλεσμα με σκορ 2-1 να κατακτήσει την 3η θέση, χαρίζοντας στο ελληνικό ταεκβοντό το 5ο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα, στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, συγκέντρωσε συνολικά τέσσερα μετάλλια και συγκεκριμένα ένα ασημένιο και τρία χάλκινα.

Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα με τις κατηγορίες αγόρια -156cm, -160cm, -164cm και κορίτσια -156cm, -160cm.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares