Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 12:17

Βασίλης Φλεριανός: Άλλο αθλητισμός και άλλο πολιτική... Θέλω να προσφέρω σε αυτό που αγαπώ [vid]

Παράλληλα με τις προετοιμασίες για την έναρξη της μπασκετικής χρονιάς, ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΚ, κ. Βασίλης Φλεριανός αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του ναξιακού λαού, συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ως υποψήφιος με τον συνδυασμό ''Ενωμένοι Μπορούμε'' με υποψήφιο Δήμαρχο με τον Δημήτρη Λιανό.

«Όταν θες να βοηθήσεις τον τόπο σου θα πρέπει να διεκδικείς μια θέση πιο μεγάλης ευθύνης για να κάνεις εσύ αυτό που θα ήθελες να κάνει ο άλλος» τόνισε ο Πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΚ κ. Βασίλης Φλεριανός, ο οποίος φιλοξενήθηκε στη συχνότητα της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων 101,3 και στην εκπομπή “Cyclades On Air”.

Η πορεία του αθλητισμού στο νησί της Νάξου, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία, οι προοπτικές για το μέλλον, οι υποδομές, η στήριξη της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης είναι κάποια από τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης με τον κ. Φλεριανό.

Από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου ξεκινά η προετοιμασία της νέας χρονιάς είπε ο κ. Φλεριανός και μας ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα σε συνέχεια των μεταγραφών που έγιναν φέτος. «…έχουμε κάνει μια καλή προσπάθεια, υπάρχουν πολλές προσδοκίες, με ένα καλό ρόστερ, το αποτέλεσμα θα φανεί στο γήπεδο».

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ανέφερε ο κ. Φλεριανός είναι η εύρεση κατοικίας για τους αθλητές. «…είναι δύσκολα τα πράγματα με την εύρεση σπιτιών. Δεν έχουμε μπορέσει να βρούμε ακόμα κατοικίες για όλους και είμαστε σε αναζήτηση. Είναι μια κουβέντα αυτή που πρέπει να ανοίξουμε κάποια στιγμή για το πολεοδομικό σχέδιο…»

Το ίδιο πρόβλημα φυσικά αντιμετωπίζει και ο επιχειρηματικός κόσμος πρόσθεσε και επιπλέον σχολίασε το θέμα της δυσκολίας στην εύρεση προσωπικού για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.

Μένοντας το θέμα του αθλητισμού ο κ. Φλεριανός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία των νησιών λόγω των πολλών μετακινήσεων αλλά και του αυξημένου κόστους για να σταθούν και να αναπτύξουν σωστά όλες τις δομές τους.

Αναφέρθηκε στη σπουδαία δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία βοηθά σημαντικά και επιδιώκει την πρόοδο του αθλητισμού όμως στα νησιά είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσει ένα αθλητικό σωματείο να στηρίξει σωστά τις ακαδημίες λόγω της νησιωτικότητας που δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες.

Σε ότι αφορά στους αθλητές και την πρόκληση να αγωνιστούν σε μια ομάδα κάποιου νησιού ο κ. Φλεριανός είπε ότι παίζουν ρόλο η φερεγγυότητα του σωματείου, ο στόχος του να πρωταγωνιστήσει και τέλος ο προπονητής με τον οποίο θα συνεργαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της αθλητικής χρονιάς.

Αναφέρθηκε και στο θέμα των υποδομών, ιδιαιτέρως το χειμώνα που δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν οι ανοιχτοί χώροι.

Προχώρησε μάλιστα και σε πρόταση δημιουργίας γηπέδων με μπαλόνι που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «…δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κλειστά και μπορούν να λύσουν προβλήματα και στην ορεινή και στην πεδινή Νάξο. Δεν είχαμε τη γνώση μέχρι σήμερα για να προχωρήσουμε σε μια τέτοια λύση, είχαμε και λιγότερες ομάδες στο παρελθόν, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το δούμε…»

Η Νάξος και η Επαρχία γενικότερα, διψά για αθλητισμό σχολίασε ο κ. Φλεριανος όταν ρωτήθηκε για την βοήθεια των φιλάθλων στα γήπεδα. Η Κοινωνία πρόσθεσε και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ενεργοί δίπλα στα σωματεία. «…ο κόσμος στη Νάξο μας βοηθά. Όπου απευθυνθήκαμε μας στήριξαν. Σαφέστατα η βοήθεια από την αυτοδιοίκηση είναι καλοδεχούμενη, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό γιατί τα κόστη μας ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το ποσό. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει ένα κανονιστικό πλαίσιο, να υπάρξει μια μοριοδότηση για να μην υπάρχουν γενικότερα «γκρίνιες».

Να γνωρίζουν τα σωματεία και να κάνουν τον προϋπολογισμό τους με βάση αυτή τη μοριοδότηση και την επιχορήγηση που προβλέπεται, ή να μας ενημερώνει η αυτοδιοίκηση για τα έργα αθλητικού ενδιαφέροντος που ενδεχομένως σχεδιάζονται με αυτά τα χρήματα…»

Σχετικά με την εμπλοκή του στη πολιτική ζωή του τόπου με τη παράταξη “Ενωμένοι Μπορούμε” ο κ. Φλεριανός σχολίασε «…μετά από 10 χρόνια ενασχόλησης με τον αθλητισμό είδα κάποια προβλήματα που μπορεί να μην έχουν κατανοηθεί. Το κίνητρό μου είναι η βελτίωση των συνθηκών του αθλητισμού. Όταν θες να βοηθήσεις θα πρέπει να διεκδικείς μια θέση πιο μεγάλης ευθύνης για να κάνεις εσύ αυτό που θα ήθελες να κάνει ο άλλος. Όλοι οι πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους πρέπει να είναι ενεργοί…»

Ο Δημήτρης Λιανός έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα σε νέους ανθρώπους στο ψηφοδέλτιό του, πρόσθεσε και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του κ. Λιανού.

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε ο κος Φλεριανός

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares