Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 09:00

Μανώλης Πολυκρέτης: Εικόνες ντροπής από τον ΣΜΑ Κουφονησίου και στον σταθμό αναμονής επιβατών στον Βόλακα [pics]

Με δελτία Τύπου που συνοδεύονται από οπτικό υλικό ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με τον συνδυασμό ''Δύναμη Αλλαγής'' κ. Μανώλης Πολυκρέτης αποκαλύπτει μία τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Κουφονησίου και στον σταθμό αναμονής επιβατών στον Βόλακα της Νάξου.

Εικόνες ντροπής στο Κουφονήσι – Έκαναν τον ΣΜΑ ανεξέλεγκτη χωματερή

Μόνο ντροπή μπορεί να αισθανθεί κανείς αντικρύζοντας τις εικόνες με τα σωριασμένα σκουπίδια στο Κουφονήσι, στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Κουφονήσι, έκρινα σκόπιμο να επισκεφτώ μεταξύ άλλων το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Κουφονησίων καθώς θεωρούσα ότι μέχρι σήμερα θα παρέμενε ένα στολίδι για το νησί και θα λειτουργούσε όπως προβλέπεται από το σχεδιασμό διαχείρισης.

Φτάνοντας εκεί, αντίκρισα εικόνες που δεν περιγράφονται, εικόνες ντροπής που δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους (βλ. φωτογραφίες). Πόρτα ανοιχτή, σοροί διαφόρων απορριμμάτων όπως οικιακές συσκευές, οικιακά απορρίμματα, λάδια σε δοχεία… και γενικότερα μια αποκρουστική εικόνα που δεν αξίζει σε κανένα τόπο, πόσο μάλλον στο πανέμορφο και τουριστικό Κουφονήσι. Στην ουσία, έχει δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη χωματερή.

Ρωτώ λοιπόν το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Σιδερή και τον πρόεδρο του Κουφονησίου Αντώνη Κωβαίο:

Σύμφωνα με ποια νομοθεσία και βάση ποιας αδειοδότησης, κύριοι, έχετε μετατρέψει το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Κουφονησίου (ΣΜΑ) σε ένα χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ);

Τόση είναι η αγάπη σας για το νησί που πάτε να το μετατρέψετε σε μια απέραντη χωματερή;

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε (αν το γνωρίζετε ή μπήκατε στον κόπο να το μάθετε) η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και ο ΣΜΑ στο Κουφονήσι έχουν πληρωθεί με Ευρωπαϊκά χρήματα.

κ.κ. Λιανέ, Σιδερή και Κωβαίο:

Σας καλώ άμεσα να ενημερώσετε τους κατοίκους του Κουφονησίου και όλους τους δημότες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για ποιο λόγο και αιτία δημιουργήσατε αυτή την ανεξέλεγκτη χωματερή, που είναι κατάντια και προσβολή για το πανέμορφο Κουφονήσι.

Επίσης απαιτώ την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων, την αποκατάσταση της περιοχής και την ορθή λειτουργία του ΣΜΑ.

Τέλος, επειδή τα παραπάνω αποτελούν εστία ρύπανσης και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, καλούμε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να παρέμβουν άμεσα.

Μανώλης Πολυκρέτης

Δημοτικός σύμβουλος

ΣΜΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 1ΣΜΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 2ΣΜΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 3ΣΜΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 4ΣΜΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 5ΣΜΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 6ΣΜΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 7ΣΜΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 8ΣΜΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 9

Οίκημα αναμονής επιβατών Βόλακα

Την Κυριακή 17, Σεπτεμβρίου 2023 πήγα στον όρμο του Βόλακα για να επιβιβαστώ σε καΐκι το οποίο μεταφέρει κόσμο στο Κουφονήσι. Φτάνοντας στον όρμο του Βόλακα, αντίκρισα εικόνες που μόνο αποτροπιασμό προκαλούν, εικόνες απαράδεκτες για τη Νάξο μας, που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι πραγματικά υπάρχουν. Κι όμως, υπάρχουν! (βλ. φωτογραφίες).

Το οίκημα αναμονής επιβατών βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και εκτός του ότι είναι  έτοιμο να καταρρεύσει, στο εσωτερικό του υπήρχε ένα νεκρό ζώο σε αποσύνθεση, επειδή προφανώς βρίσκονταν εκεί για πολύ καιρό. Το συγκεκριμένο οίκημα έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετεί τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν από και προς το Κουφονήσι, να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες και να είναι ασφαλείς περιμένοντας το καΐκι ή το όχημα που θα επιβιβαστούν.

Δεν υπάρχει κανένας φωτισμός, ούτε στο εσωτερικό του οικήματος αναμονής, ούτε στον εξωτερικό χώρο.

Αντιδήμαρχε κ. Βαγγέλη Παντελιά, γιατί δεν ενδιαφερθήκατε ώστε να τοποθετηθούν εκεί ηλιακά φωτιστικά;  Μήπως επειδή από εκεί …δεν θα πάρετε τον αριθμό των ψήφων που θα σας ικανοποιούσε; Ή μήπως πήγαν ανεξέλεγκτα εκεί που σας …«εξυπηρετούσε»;

Αντιδήμαρχε ….καθαριότητας,  κ. Νίκο Σιδέρη γιατί δεν περνάτε από εκεί να φροντίσετε για τον καθαρισμό του χώρου και του οικήματος; Μήπως επειδή είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή και δεν χρειάζεται καθαρισμό; (Να μου πεις εσείς εδώ και τέσσερα χρόνια δεν φροντίζετε να διατηρείτε καθαρή τη Χώρα, τα χωριά και τα νησιά του Δήμου που «βουλιάζουν» από τα σκουπίδια και τη βρωμιά, εκεί θα καθαρίζατε;).

Δήμαρχε και πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου κ. Λιανέ, φαντάζομαι θα γνωρίζετε ότι υπάρχει αυτό το λιμανάκι στον όρμο του Βόλακα στη Νάξο που εξυπηρετεί την μετακίνηση ντόπιων και επισκεπτών από και προς το Κουφονήσι. Ασχοληθήκατε ποτέ με αυτόν τον χώρο; Ψιλά γράμματα για εσάς…

Για τις παραπάνω εικόνες μόνο ντροπή μπορεί κανείς να αισθανθεί. Ευτυχώς ο κόσμος βλέπει και κρίνει.

Μανώλης Πολυκρέτης

Δημοτικός σύμβουλος

ΟΙΚΗΜΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΒΟΛΑΚΑΣ 1ΟΙΚΗΜΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΒΟΛΑΚΑΣ 2ΟΙΚΗΜΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΒΟΛΑΚΑΣ 3

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares