Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 16:15

Γιάννης Πολυχρονάκος : Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία με τη σμύριδα της Νάξου

Ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννης Πολυχρονάκος, με δήλωσή του,  αναφέρεται στο πρόβλημα λειτουργίας των ορυχείων σμύριδας αλλά και στην κυβερνητική τροπολογία που μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες και την ευθύνη στην αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πολυχρονάκος επισημαίνει:

‘’ Ο εμπαιγμός , η αδιαφορία και η κοροϊδία με τα ορυχεία σμύριδας της Νάξου, συνεχίζεται και προσλαμβάνει νέες διαστάσεις.

Το αρμόδιο Υπουργείο θέλοντας να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και κυρίως να ‘’αγοράσει’’ χρόνο, με τροπολογία επιχειρεί την μεταβίβαση όλων των σχετικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση.

Χωρίς βεβαίως να μεταβιβάζει πόρους για να ασκήσει η αυτοδιοίκηση αυτές τις αρμοδιότητες, χωρίς να υπάρχει το πλαίσιο για τη βιώσιμη λειτουργία των ορυχείων, χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο.

Δεν γνωρίζουμε την τύχη αυτής της τροπολογίας, αν θα παραμείνει ως έχει και να ψηφιστεί ή αν θα αποσυρθεί από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και κυρίως  με τους σμυριδεργάτες και τις κοινότητες.

Αυτό όμως που όλοι αντιλαμβάνονται είναι ότι η σμύριδα αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Νάξου, είναι ταυτισμένη με τη σύγχρονη βιομηχανική ιστορία . Πρέπει να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο σχέδιο για την λειτουργία των ορυχείων αλλά και την ανάδειξη της σμύριδας.

Το σχέδιο αυτό πρέπει να περιλαμβάνει:

-Business Plan για την εξόρυξη και την εμπορική εκμετάλλευση της σμύριδας.

-Σχέδιο βιωσιμότητας αλλά και  επενδυτικά και φορολογικά  κίνητρα για τη λειτουργία των ορυχείων.

-Δημιουργία Μουσείου , επισκέψιμου σε πολίτες και επισκέπτες στις εγκαταστάσεις των σμυριδωρυχείων.

Ο Γιάννης Πολύχρονάκος είναι αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares