Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 14:20

Στις 12 Ιανουαρίου η απόφαση για την ενοποίηση Γ΄και Δ΄ Εθνικής.

FASH ME ARIANOUTSO

Ακόμα ένα βήμα προχώρησε χθες η ενοποίηση της Γ' με τη Δ' Εθνική. Η συζήτηση επί της αρχής σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά το σχέδιο της ΕΠΟ συζητήθηκε χθες από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και πάει προς συζήτηση και ψήφιση από την ολομέλεια στις 20 Δεκεμβρίου.

Η χθεσινή συζήτηση αφορούσε στη μετατροπή των ΠΑΕ σε ΤΑΠ, καθώς και τη διαδικασία εκκαθάρισης, δύο θέματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν «¨το αγκάθι» για την πρόοδο των αναδιαρθρώσεων.

Η διάταξη να αναφέρει:

 «Το τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 111 του Ν. 2725/1999 αντικαθίσταται ως εξής:

Η εκκαθάριση πρέπει να περατώνεται μέσα σε 30 μήνες από τον υποβιβασμό της ΠΑΕ. Εάν πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση η ομάδα ανέλθει κατηγορία, διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επαναφέρεται σε λειτουργία η ΠΑΕ».

Ο χρόνος εκκαθάρισης από τους 6 μήνες που ισχύουν σήμερα, αυξάνεται στους 30 και στην περίπτωση που η ομάδα ενδιάμεσα προβιβαστεί και πάλι σε επαγγελματική κατηγορία, τότε η διαδικασία διακόπτεται και μετατρέπεται σε ΠΑΕ.

Τον Ιανουάριο οι τελικές αποφάσεις

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου του 2013 αναμένεται να επικυρώσει και να θέσει σε εφαρμογή την αναδιάρθρωση, που θα ισχύσει όπως όλα δείχνουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η αναδιάρθρωση με νούμερα

Σύμφωνα με το πλάνο που θα κατατεθεί για έγκριση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, την περίοδο 2013-2014 η Football league θα αποτελείται από 2 ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική από 6 ομίλους των 16 ομάδων. Επίσης, την περίοδο 2014-2015 η Γ' Εθνική ερασιτεχνική θα αποτελείται από 4 ομίλους των 16 ομάδων, κατάσταση στην οποία αναμένεται να σταθεροποιηθεί.
Η νέα Γ' Εθνική ερασιτεχνική θα αποτελείται από 96 ομάδες. Πως θα προκύψει αυτό το νούμερο; Από τις φετινές 25 ομάδες της Football league II, οι 11 θα προβιβαστούν στη Football league, ενώ καμία δεν πρόκειται να υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα. Μόλις δύο ομάδες θα έρθουν από τη Football league, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των ομάδων της Football league II -πλην αυτών που θα έρθουν από τις χαμηλότερες κατηγορίες- μετατρέπεται σε 16.

Σε αυτές προστίθενται συνολικά 66 ομάδες της Δ' Εθνικής και άλλες 14 πρωταθλήτριες από τις 53 Ενώσεις της χώρας. Επομένως, το συνολικό άθροισμα είναι 96 ομάδες, οι οποίες θα ταξινομηθούν σε έξι ομίλους από 16 ομάδες έκαστος. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα νούμερα, οι 66 ομάδες που θα ανέβουν από τη φετινή Δ' Εθνική προκύπτουν από την άνοδο 7 ομάδων από κάθε 11άρη όμιλο (7Χ5=35), 7 ομάδων από τον 12άρη όμιλο (7) και 6 ομάδων από τους 10άρηδες ομίλους (6Χ4=24). Ασφαλώς, όλες οι υπόλοιπες ομάδες των δέκα ομίλων θα οδηγηθούν στα πρωταθλήματα των Ενώσεων που ανήκουν.

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares