Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 20:06

Ανασκόπηση του 2ου ομίλου της Ά κατηγορίας

PAMMHLIAKOS-AJAX 2012

Ένας όμιλος τριών ταχυτήτων, με τις ομάδες του Παμμηλιακού του Άγιαξ και του Πάγου να πρωταγωνιστούν για την πρώτη και δεύτερη θέση.

Τις τρείς παριανές ομάδες Νηρέα, ΑΟ Πάρου και Αστέρα να παλεύουν για την άτυπη πρωτιά στο νησί και τους νεοφώτιστους ΑΟ Σερίφου και Πανσιφναϊκό, να αποκομίζουν εμπειρίες για το μέλλον.

Ο πρωτοπόρος και συγχρόνως φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, Παμμηλιακός, έχει ένα απίστευτο σερί με 9 νίκες στα 9 ματς που έχει δώσει έως τώρα και διατηρεί την καλύτερη άμυνα στις Κυκλάδες με μόλις ένα γκολ παθητικό, αυτό που είχε δεχτεί την 3η αγωνιστική από τον Νηρέα και με μια επίθεση φωτιά με 3,8 γκολ ανά αγώνα. Η ομάδα του κ. Ζαχαρία Γκούντζα, είναι υπερπλήρης σε όλες τις γραμμές, αλλά και με βάθος στον πάγκο αφού μπορεί και αντικαθιστά επάξια κάθε απόντα, αλλά και με ένα πολύ σοβαρό  συμβούλιο, να είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Μια διοίκηση που έφερε νέα ήθη και έθιμα στα γήπεδα μας, διδάσκοντας σε όλους τι σημαίνει φιλοξενία.

Ο Άγιαξ Σύρου, που φέτος πήρε το ρίσκο να δηλώσει ανδρική ομάδα, είναι στην 2η θέση με 34 βαθμούς και μόλις μία ήττα, αυτή από τον πρωτοπόρο Παμμηλιακό στην Μήλο. Διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση (με 39 γκολ) πίσω από τον Πανθηραϊκό (42 γκολ). Η ομάδα του κ. Μάκη Πούλου, αποτελείται από πολλούς μικρούς, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές (κυρίως από την περσινή ομάδα νέων του Ολυμπιακού Σύρου), αλλά και στις πολύ καλές μεταγραφές του καλοκαιριού, με παίκτες ποιότητας και μεγάλης εμπειρίας, όμως με λιγότερο βάθος στον πάγκο του, συγκριτικά με τον Παμμηλιακό. Η συριανή ομάδα είναι δίκαια στην δεύτερη θέση του ομίλου και η καλύτερη δεύτερη ομάδα των τριών ομίλων της Ά κατηγορίας. Η διοίκηση του Άγιαξ, με σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο τους, προσπαθεί και τα καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό, για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας. Με πολλά χάπενινγκ στα εντός έδρας ματς αλλά και με άψογη συμπεριφορά στις φιλοξενούμενες αποστολές, διεκδικεί επίσης, τον άτυπο τίτλο της πιο φιλόξενης ομάδας του ομίλου.

pagos-aop-4-11-2012-1

Ο τρίτος στην βαθμολογία ΑΟ Πάγου, είναι σίγουρα η ομάδα με τις μεγαλύτερες αξιώσεις για να μπορεί να δει στα μάτια τις ομάδες του Παμμηλιακού και του Άγιαξ. Η ομάδα του κ. Ηλία Ξενικάκη, ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και θα προσπαθήσει στον αγώνα που ακολουθεί με τον Άγιαξ, να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις ή ακόμα και να φτάσει να ξεπεράσει τον συντοπίτη του αφού η απόσταση που τους χωρίζει είναι μόλις 3 βαθμοί. Θυμίζουμε ότι ο Πάγος είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο, εντός έδρας με 2-1. Ο Α.Ο. Πάγου φέτος έχει αλλάξει τόσο ποδοσφαιρικά όσο και διοικητικά. Με πολύ καλές και σημαντικές προσθήκες του καλοκαιριού, ο Ηλίας Ξενικάκης έχει πληρότητα σε όλες τις γραμμές και ισάξιους παίκτες (βασικούς και μη) που μπορεί να υπολογίζει ανά πάσα στιγμή. Οι διοικητικές ανακατατάξεις του καλοκαιριού, έφεραν νέο αίμα στο συμβούλιο και με την πάντα πολύτιμη βοήθεια των παλαιοτέρων έδωσαν νέα ώθηση και δύναμη στον Α.Ο. Πάγου.

Ο Νηρέας με ένα άσχημο ξεκίνημα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, πήρε μπροστά από τον Νοέμβριο και μετά, μετά την εντός έδρας νίκη επί του Πανσιφναϊκού. Η ομάδα του κ. Γιώργου Μοστράτου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, με αποκορύφωμα (όσο και αυτό να ακούγετε παράδοξο) στα δύο εντός έδρας ματς που ηττήθηκε από Πάγο και Άγιαξ. Οι Ναουσσαίοι που πλέον θα προπονούνται στο «δικό τους» σπίτι θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την 4η θέση που μοιάζει να είναι αρκετά εφικτή. Πρέπει να σημειωθεί ότι, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι με τον ΑΟΠ, ο Νηρέας είχε στην σύνθεσή του, πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές (περίπου τα 9/10) που δεν ξεπερνούσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στην διοίκηση του Νηρέα που προσπαθεί για το καλύτερο του συλλόγου, με έναν άξιο πρόεδρο τον κ. Τριπολιτσιώτη Σταύρο, που ζει και αναπνέει για τον Νηρέα και έχει καταφέρει να διατηρεί σε πολύ καλό οργανωτικό επίπεδο, όλα τα ποδοσφαιρικά τμήματα.

asteras-nireas-28-10-2012-1

Ο Α.Ο. Πάρου φιγουράρει στην 5η θέση την βαθμολογίας. Η ομάδα του κ. Άρη Λάπη δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος να πάρει κάτι καλύτερο. Με πολλά προβλήματα, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει αυτό που «του ανήκει» με αποτέλεσμα να έχει μια άσχημη εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια του. Η ομάδα της Πάρου, παρότι δυνάμωσε με κάποιες καλές μεταγραφές του καλοκαιριού «κατάφερε» να αποδυναμωθεί ακόμα πιο πολύ. Ο δεύτερος γύρος μοιάζει να είναι πιο βατός και όλοι ελπίζουν ότι η ομάδα θα μπορέσει να βελτιώσει τόσο την βαθμολογική της εικόνα όσο και την αγωνιστική. Διοικητικά ο ΑΟΠ, έχει το πιο πολυάριθμα ενεργό συμβούλιο στην Πάρο, με πολύ άξιους ανθρώπους που αγαπούν και τρέχουν για τον σύλλογο τους. Θυμίζουμε ότι ο ΑΟΠ φέτος έχει και τα νεοσύστατα τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ, στίβου και κολύμβησης.

·         Ο κόσμος με την αποχή του από τα γήπεδα, έχει στείλει το μήνυμά του και στους δύο (Νηρέα και ΑΟ Πάρου). Η πίτα είναι δική τους και το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά για να δούμε αν θα έχουμε εξελίξεις.

Ο Αστέρας Μαρμάρων έως τώρα έχει κατακτήσει 10 βαθμούς αλλά με το -2 που τον ακολουθεί από πέρυσι καταλαμβάνει με 8 βαθμούς την 6η θέση. Η ομάδα των Μαρμάρων ξεκίνησε με πολλά προβλήματα και ως τελευταία στιγμή ήταν ακόμα αμφίβολη και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, λόγω του θλιβερού γεγονότος του καλοκαιριού με τον θάνατο του παίκτη της Μάρκου Ξενάριου. Ο Αστέρας είναι η μοναδική ομάδα στον 2ο όμιλο που άλλαξε προπονητή. Θυμίζουμε ότι ξεκίνησε το δίδυμο Λουκής – Κληρονόμος. Ο Γιώργος Λουκής παραιτήθηκε αμέσως μετά το νικηφόρο εκτός έδρας ματς με τον Πανσιφναϊκό. Την θέση του έχει πάρει ο Σάμιος Χρήστος που είχε διατελέσει προπονητής και παλιότερα. Ο Αστέρας εκτός από κάποιες αναλαμπές δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις πολύ καλές εμφανίσεις της περσινής περιόδου και δίκαια βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας. Ο δεύτερος γύρος θα είναι πιο βατός για τους Παριανούς με όλα τα ματς εντός Πάρου, τα οποία ελπίζουν ότι θα φέρουν νικηφόρα αποτελέσματα στα Μάρμαρα. Διοικητικά οι Μαρμαριανοί δείχνουν να έχουν μείνει «πίσω» και να μην έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες των καιρών, κάτι που όμως βγαίνει και στα αποτελέσματα εντός γηπέδου.

pansifnaikos-serifos-11-11-2012-5

Ο νεοφώτιστος ΑΟ Σερίφου είναι με 1 βαθμό στην προτελευταία θέση. Η ομάδα του κ. Αλέξανδρου Κοτσίκου ως γνωστόν συμμετέχει πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και η έως τώρα  εικόνα του σερφιώτικου σωματείου μπορεί να χαρακτηριστεί φυσιολογική. Όμως αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο ΑΟ Σερίφου με ένα ενεργό διοικητικό συμβούλιο και όλους τους σερφιώτες στο πλάι της ομάδας, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο γήπεδο και άψογη οργάνωση που θα την ζήλευαν ακόμα και ομάδες με πολλά χρόνια συμμετοχής στον χώρο μας. Ο ΑΟ Σερίφου έχει μόνο κέρδος με την φετινή του παρουσία. Ελπίζουμε, όλοι στη Σέριφο να  μην βλέπουν μόνο τα αρνητικά όπως είναι οι μπάλες που μαζεύει από τα δίχτυα του ο Κοσμάς, αλλά μόνο τα θετικά και όλοι μαζί να εδραιώσουν την ομάδα του νησιού τους στα γήπεδα των Κυκλάδων.

Ο επίσης νεοφώτιστος Πανσιφναϊκός βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 0 βαθμούς. Θυμίζουμε ότι η ομάδα του κ. Δημήτρη Δημητριάδη έχει πάρει δύο ισοπαλίες με Σέριφο εντός και ΑΟΠ εκτός αλλά λόγω του ότι δεν μπόρεσε να αγωνιστεί με τον Άγιαξ στην Σύρο, έχασε στα χαρτιά τους βαθμούς της. Για τον Πανσιφναϊκό ισχύουν ότι και για τον ΑΟ Σερίφου. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η δραστήρια διοίκηση μπόρεσε και έβαλε τον σύλλογο στο πρωτάθλημα, κατάφερε μέσα από δωρεές να  φτιάξει ένα πανέμορφο γήπεδο και εδώ και λίγο καιρό, να «δουλεύει» και το μέλλον του με τις νεοσύστατες ακαδημίες του. Ο Πανσιφναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα ταλαιπωρήθηκε μιας και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το  γήπεδό του με αποτέλεσμα να μεταναστεύει στη Μήλο για τα εντός έδρας ματς. Πλέον τα παιχνίδια που ακολουθούν στην Σίφνο με Νηρέα και Άγιαξ, θα δώσουν ένα διαφορετικό τόνο στο νησί. Όλοι οι Σιφνιοί πρέπει να βοηθήσουν στην εδραίωση και καθιέρωση της ομάδας τους στα κυκλαδίτικα γήπεδα και το τελευταίο που να κοιτούν είναι το αποτέλεσμα.

"Αλγεινή εντύπωση προκαλείται από τα μεγάλα σκορ που δείχνουν μη τήρηση του ποδοσφαιρικού fair play"

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και αγάπη. Καλή χρονιά!

 

Ανασκόπηση του 1ου ομίλου της Ά κατηγορίας

 

 

Ανασκόπηση του 3ου ομίλου της Ά κατηγορίας


Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares