Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013 10:16

Μιχάλης Μουστάκας: Στην αρχή ήμασταν λίγοι, τώρα όλη η Σέριφος είναι κοντά στον ΑΟΣ!

Αθλητικός Όμιλος Σερίφου, άλλο ένα νέο μέλος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των Κυκλάδων.

Ένα νέο σωματείο που έδωσε αθλητική ζωντάνια στο μικρό Κυκλαδονήσι μας. Κοντά μας σήμερα έχουμε έναν από τους πρωτεργάτες του ΑΟΣ, και ταμεία του συλλόγου, τον κύριο Μιχάλη Μουστάκα.

perseas-pano-xora-old-1

SERIFOS XORHGOI-SERIFOYκ. Μουστάκα θα ήθελα να ξεκινήσω τις ερωτήσεις μας από το πριν. Ο ΑΟ Σερίφου έχει ιδρυθεί το 1984 παρόλα αυτά ελάχιστοι Κυκλαδίτες γνώριζαν τον Σύλλογο. Ποια ήταν η δραστηριότητά του πριν σας «μάθουμε»; «Πραγματικά πριν από περίπου 30 χρόνια ιδρύθηκε ο ΑΟ Σερίφου από πατεράδες μας και από άτομα που είχαν μεράκι για την μπάλα με αυτοσχέδια γήπεδα και με την προοπτική ότι ο δήμος μας είχε ξεκινήσει τις ενέργειες για ένα δημοτικό στάδιο στο νησί. Η νεοϊδρυθέντα ομάδα ξεκίνησε να κάνει αγώνες με γειτονικά νησιά και με ομάδες όπως ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι ομάδα της ΔΕΗ και άλλες. Εμείς τότε 12χρονα παιδάκια κάναμε τα μπολ μποις περιμένοντας με ανυπομονησία να βρεθεί κενή θέση να μπούμε και εμείς στον αγώνα όπου γινόταν σε αλάνες. Στην συνέχεια η ομάδα όρχησε να δραστηριοποιείτε και σε πολιτιστικά με την διεξαγωγή χοροεσπερίδων με το να βοηθαει άτομα που είχαν ανάγκη με οικονομικές ενισχύσεις στο ιατρείο Σερίφου και όπου αλλού της ζητήθηκε.»

ao-serifou-2011

Και ξαφνικά τον Μάιο του 2012 σας γνωρίσαμε. Παρότι δεν είχατε ούτε καν ποδοσφαιρικό δελτίο καταφέρατε με πολύ μεράκι και ατελείωτες ώρες δουλειάς να κάνετε το σωματείο μέλος της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Κυκλάδων παίρνοντας για πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Ποιος ήταν ο λόγος που τελικά αποφασίσετε να συμμετέχετε στο πρωτάθλημα και ποιοι ήταν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε όλο αυτό το εγχείρημα; «οι λόγοι συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα ήταν για την προβολή του νησιού μας και στα άλλα νησιά η εμπειρία που παίρνουν οι νέοι και τα παιδιά μας αλλάζοντας παραστάσεις και από την μια μέρα στην άλλη να πλάθονται χαρακτήρες και να αποκτούν και άλλα ενδιαφέροντα εκτός από το FB ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. Σίγουρα αυτοί που το πιστεύαμε ήμασταν λίγοι όμως με το πείσμα μας και την πίστη μας σε αυτό που κάναμε καταφέραμε και αποδείξαμε στον κόσμο της ΣΕΡΙΦΟΥ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό που θέλω να τονίσω εδώ είναι ότι δεν αργήσαμε να το καταφέρουμε αφού από τον πρώτο αγώνα μέχρι τον τελευταίο ο κόσμος της ΣΕΡΙΦΟΥ ήταν δίπλα μας και ας μην καταφέραμε να του δώσουμε την πολυπόθητη νίκη. Άλλωστε και εσύ που ήρθες σε αγώνες στην ΣΕΡΙΦΟ έβλεπες την συμμέτοχη του κόσμου.» Ναι πράγματι, ο κόσμος σε κάθε αγώνα της ομάδας του ήταν παντού, σε κάθε σημείο του γηπέδου. Κάθε αγώνας του ΑΟΣ ήταν κοινωνικό γεγονός για όλο το νησί!

gipedo-kataskevi-2010-1

Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι το γήπεδό σας διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα τον οποίο τοποθετήσατε οι ίδιοι πριν περίπου 3 χρόνια, πολλές εργασίες αν όχι όλες είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής εργασίας των μελών του Συλλόγου. Αποδυτήρια, Γυμναστήριο και προπονητικό υλικό που θα ζήλευαν πολλές ομάδες που είναι χρόνια στον χώρο. Η προσπάθειά σας είναι πραγματικά αξιέπαινη και μπράβο σας γι’αυτό. Ποια είναι τα επόμενα έργα που θα γίνουν στις αθλητικές σας εγκαταστάσεις και αν υπάρχει η ανάλογη στήριξη (οικονομική-υλική) από τους υπόλοιπους φορείς του νησιού; «ο χρόνος ελάχιστος οι εργασίες πολλές οι προσφορές αρκετές η προσωπική εργασία αστείρευτη ο πρόεδρος μας μπροστάρης η κούραση πήγε στην άκρη με το που αντικρίσαμε το έργο αυτό που λέγετε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. Επόμενες εργασίες είναι το μεγάλωμα του αγωνιστικού χώρου και ο φωτισμός του γηπέδου. Για τον φωτισμό να ευχαριστήσουμε την εταιρία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ όπου έκανε την αγορά στους προβολείς.»

serifos-nireas-25-11-2012-3

Το πρώτο σας ταξίδι με το καράβι του ΑΟΣ στα γήπεδα των Κυκλάδων τελείωσε πριν λίγο καιρό. Πώς ήταν για εσάς αυτή η πρώτη εμπειρία, τι σας έκανε εντύπωση και τι θα αλλάζατε τη νέα σεζόν;. «για πρώτη χρόνια σίγουρα τα παιδιά πήραν τις εμπειρίες που ήθελαν και πραγματικά περάσαμε τέλεια όπου και αν πήγαμε. Εντύπωση βέβαια μας έκανε το γήπεδο του Άγιαξ όπου νομίζω ότι για ένα νησί σαν τη ΣΥΡΟ θα μπορούσε να έχει ένα καλύτερο γήπεδο. Στην νέα σεζόν δεν θα αλλάζαμε τίποτε εκτός από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις όπου όμως περάσαμε τόσο καλά που δεν τους δίνουμε καν σημασία.»

asteras-serifos-30-3-2013-2

Φέτος αναγκαστήκατε να κάνετε πολυήμερα ταξίδια, ξοδεύοντας χρήμα και χρόνο για ένα αμιγώς ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Σε μερικές μέρες η ΕΠΣ Κυκλάδων θα έχει την ετήσια Γενική της Συνέλευση. Θα κάνετε κάποιες προτάσεις προς την ένωση; «όντως ήταν ένα πρόβλημα τα πολυήμερα ταξίδια και τα ατομικά έξοδα γιατί όπως έχω ξαναπεί ο κάθε παίχτης έβαζε το χέρι στην τσέπη σε κάθε ταξίδι αλλά το πρόβλημα ήταν στην αλλαγή πλοίου όπου μας ανάγκασε σε πενθήμερο ταξίδι. Άλλο ένα πρόβλημα ήταν οι πιτσιρικάδες κάτω τον 19 όπου είχαμε μονό 3 και στις αποστολές 2 αλλά φέτος θα είναι καλύτερα αφού βγάζουν δελτία άλλοι 5 οπότε θα έχουμε στην διάθεση μας 8 με 9 κάτω των 19. έτσι σαν θέμα θα έχουμε μονό τα πλοία.»

serifos filiko paides2

Ήδη έχουμε νέο τεχνικό στην ομάδα τον κ. Παλαιό, θα ακολουθήσουν κι’άλλες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας σας; «αυτό είναι αυτοσκοπός και ήδη έχουμε τους νέους πιτσιρικάδες όπου βγάζουν δελτία και αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται περνάνε από γιατρούς και τα παιδιά της ακαδημίας οπότε ξεκιναει και αυτό.»

Έχετε ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια στα τμήματα υποδομών, σε τι στάδιο βρίσκονται αυτή την στιγμή οι ακαδημίες σας και τι θα δούμε στο κοντινό μέλλον. «έδωσα την απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση και θα ήθελα να πω ότι με ευχαριστεί η συμμέτοχη που έχουμε από παιδιά και θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και θα έλεγα να το κάνουν αυτό και άλλοι γονείς . Μέχρι στιγμής έχουμε 24 παιδιά.»

moustakas-termatofilakas-2011

Μιχάλη και μια προσωπική ερώτηση! Ο Μιχάλης Μουστάκας θα συνεχίσει να φοράει τα γάντια του και τη νέα σεζόν; «και φέτος θα είμαι στο πλευρό της ομάδας μου όπως έκανα και πέρσι θα παραμείνω ακόμα και αν κρεμάσω τα γάντια θα συνεχίσω να προπονώ τους τερματοφύλακες του Α.Ο.ΣΕΡΙΦΟΥ»

 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, γιατί τόσο ο ερχομός του ΑΟ Σερίφου όσο και του Πανσιφναϊκού στο πρωτάθλημα έφερε νέα ήθη. Το συλλογικό πνεύμα, ο τόσο μεγάλος εθελοντισμός αλλά και η απίστευτη φιλοξενία σας σε ομάδες αλλά και στα ΜΜΕ, έχουν δώσει πραγματικά ένα νέο αέρα στις ποδοσφαιρικές Κυκλάδες. Κατορθώσατε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να είστε παράδειγμα προς μίμηση και εσείς και οι γείτονές σας στην Σίφνο.

Πρότασή μας προς την ΕΠΣ Κυκλάδων είναι ένα από τα Κύπελλα ήθους που θα δοθούν φέτος, να δοθεί στον ΑΟ Σερίφου και τον Πανσιφναϊκό γιατί πραγματικά τον αξίζετε.

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα! «και εμείς σε ευχαριστούμε που ήσουν πάντα κοντά μας. Πιστεύω το ίδιο θα κανείς και φέτος.»

gavriil-kypello

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares