Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 18:54

Αφιερωμένη σε όλους τους Ναξιώτες

Περίεργη η διαιτησία στο Ρέθυμνο – Κόβασιτς "Μεγάλη επιτυχία" – Βασιλάκη "Τους αξίζουν πολλά μπράβο" – Φάρκωνα "Η διοίκηση μας τα δίνει όλα" – Ρεπό ενόψει Ολυμπιακού Περίεργη η διαιτησία στο Ρέθυμνο – Κόβασιτς "Μεγάλη επιτυχία" – Βασιλάκη "Τους αξίζουν πολλά μπράβο" – Φάρκωνα "Η διοίκηση μας τα δίνει όλα" – Ρεπό ενόψει Ολυμπιακού

Με τη μεγάλη νίκη μέσα στο Ρέθυμνο ο Πανναξιακός έγινε η πρώτη νησιώτικη Γυναικεία ομάδα στην ιστορία του Ελληνικού Βόλεϊ που πέρασε σε final four Κυπέλλου.

Έλεγχος

Η ομάδα της Νάξου εκτός ενός πολύ καλού αντιπάλου είχε να αντιμετωπίσει και την μεροληπτική διαιτησία των Κοτσάκη – Βογιατζή, που φρόντισαν να μην αφήσουν τον Πανναξιακό να «ξεφύγει» σε κανένα σετ, παίρνοντας πάνω τους τις αποφάσεις των εποπτριών και μετατρέποντας τα άουτ σε πόντους. Όμως οι παίκτριες και ο προπονητής του Πανναξιακού έδειξαν επαγγελματισμό και με ψυχραιμία πήραν μία "παλικαρίσια" νίκη – πρόκριση μέσα σε ένα περιβάλλον για το οποίο παίκτρια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε πολλά σημεία του αγώνα και ειδικά στο τάι μπρέικ «νιώθαμε σαν πρόβατα επί σφαγή». Και πώς να μην νιώθεις έτσι; Όταν ο διαιτητής Κοτσάκης πριν ακόμα το πρώτο σερβίς θέλησε να κάνει «πόλεμο νεύρων» στις παίκτριες, αφού θεώρησε ότι πρέπει να γίνει ταυτοπροσωπία στην Κωνσταντινίδου. Μάλιστα ρώτησε την παίκτρια του Πανναξιακού «εσύ είσαι στην φωτογραφία; Εντάξει κάποια πράγματα έχουν και όρια έλεος!

VASILAKI SYNΦιλοξενία

Φυσικά δεν υπάρχει κανένα παράπονο με την φιλοξενία των Ρεθυμιωτών, αφού όπως είπε η πρόεδρος του Πανναξιακού Σοφία Βασιλάκη όλα ήταν άψογα. «Να σας πω είναι μεγάλη μέρα για εμάς. Ξεκινήσαμε την χρονιά ελπίζοντας στην παραμονή μας και τώρα βρισκόμαστε στην 5η θέση και στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος. Για μένα αφού έχουμε φτάσει ως εδώ είναι ήδη σαν να πήραμε τον τίτλο. Θα χαρούμε τη συμμετοχή μας στο finalfourκαι ότι βγει». Όσο για το πώς ήρθε αυτή η μεγάλη επιτυχία η πρόεδρος είπε: «Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα κορίτσια. Έχουν δουλέψει πολύ σκληρά μαζί με τον προπονητή και έχουν καταφέρει να γίνουν ένα δυνατό και καλοδουλεμένο σύνολο». Κλείνοντας η Σοφία Βασιλάκη ευχαρίστησε και τον Υπ. Τύπου και επικοινωνίας του Α.Ο. Πανναξιακού, κύριο Δημήτρη Καρούση, που ταξίδεψε από την Αθήνα για να βρεθεί σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι στο πλάι του Πανναξιακού ΑΟΝ.

Ήταν μάχη

Αν και κάποιος πρέπει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους ας αφήσουμε τη γκρίνια και ας ασχοληθούμε με το παιχνίδι. Ο Ζόραν Κόβασιτς μίλησε για μεγάλη επιτυχία του Πανναξιακού και ότι ο ίδιος δεν φοβήθηκε ποτέ το συγκεκριμένο παιχνίδι «Δεν ήταν μια μάχη Νίκιτς, Ράντοβιτς παρόλο που κάτι τέτοιο φαίνεται από τη στατιστική. Ήταν μια μάχη μεταξύ δύο καλών ομάδων… Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι ξεχωριστά σε κάποια αθλήτρια, όμως σήμερα πρέπει να σταθώ στην Τσέσλιαρ, αφού έκανε σπουδαίο παιχνίδι και με την ηρεμία της "τράβηξε" όλη την ομάδα στα κρίσιμα σημεία, αλλά και στην Τρίβουνιτς η οποία έκανε δουλειά που δεν φαίνεται» και συμπλήρωσε, μιλώντας για την επιτυχία «Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον Πανναξιακό και όλοι χαιρόμαστε. Δεν φοβήθηκα καμία στιγμή παρόλο που το Ρέθυμνο επέστρεψε στο ματς, γιατί στην καριέρα μου έχω ζήσει πολλά τέτοια παιχνίδια».

Καθαρό μυαλό

Ο προπονητής του Ρεθύμνου ο Μιχάλης Χαχαγιόπουλος εμφανέστατα προβληματισμένος από τον Πανναξιακό απέδωσε την ήττα της ομάδας του στο καθαρό μυαλό που διέθεταν οι Ναξιώτισσες: «Φτάσαμε στην πηγή όπως πέρσι με την Κηφισιά και δεν ήπιαμε νερό. Ο Πανναξιακός είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία και πήρε την πρόκριση. Κλειδί ήταν το πρώτο σετ που έπρεπε να είχαμε πάρει και η χαμένη κόντρα επίθεση στο 12-10 του τάι μπρέικ».

FARKONA-KARPOYZAΚλάμα

Δεν ήταν λίγες οι παίκτριες που ξέσπασαν σε κλάματα μετά τη λήξη του αγώνα. Η ένταση και η συγκίνηση μετά από μία νίκη σε ένα τόσο σημαντικό ματς είναι φυσικό να φέρουν δάκρυα στα μάτια. Μάλιστα η αρχηγός της ομάδας Ελένη Φάρκωνα την επόμενη του αγώνα που μίλησε μαζί μας φάνηκε να μην έχει συνέλθει ακόμα: «Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένη. Τα βγάλαμε πέρα σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με πολλές και σημαντικές δυσκολίες. Η επιτυχία μας είναι πολύ σημαντική και οφείλεται στην δουλειά που κάνουν όλα τα κορίτσια και φυσικά στον προπονητή μας, που χωρίς αυτόν νομίζω ότι δεν θα είχαμε φτάσει τόσο ψηλά. Για εμένα προσωπικά είναι τιμή που συνεργάζομαι και προπονούμε κάτω από της οδηγίες του».

Κόποι

Πίσω από αυτήν την επιτυχία που είναι η μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η Νάξος σε επίπεδο ομαδικού αθλήματος σίγουρα υπάρχουν οι άνθρωποι που έφτασαν το «καράβι» ως εδώ. Αυτούς που θέλησε να ευχαριστήσει η Ελένη Φάρκωνα: «οι επιτυχία μας δεν οφείλεται μόνο στις δικιές μας προσπάθειες. Για να πετύχεις τόσο μεγάλους στόχους θα πρέπει σίγουρα να κουραστείς και να μοχθήσεις, αλλά θέλεις και μία διοίκηση να είναι ικανή και να έχει όρεξη. Ο Πανναξιακός τα τελευταία χρόνια έχει πολύ καλές διοικήσεις όπως ήταν και η προηγούμενη με πρόεδρο τον κύριο Βαθρακοκοίλη, που έφερε την ομάδα στην Α1. Πραγματικά όμως η σημερινή διοίκηση είναι κάτι που θέλουν να έχουν όλοι οι αθλητές. Νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες διοικήσεις στην Ελλάδα, καθώς είναι ταγμένοι στην ομάδα και φροντίζουν να μη λείπει τίποτα από της αθλήτριες, ενώ τα πάντα λειτουργούν άψογα. Τους αξίζουν πολλά – πολλά συγχαρητήρια». που αφιερώνει η αρχηγός τη νίκη πρόκριση; «ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΞΙΩΤΕΣ».

Αντίπαλοι

Συζητήσεις για το που και το πότε θα διεξαχθεί το finalfourήδη έχουν γίνει. Πιθανή έδρα των αγώνων θα είναι η Πύλος, ενώ οι ημερομηνίες που συζητιούνται είναι η 29 και 30 Μαρτίου. Αντίπαλοι του Πανναξιακού θα είναι ο Παναθηναϊκός που νίκησε την Ανατόλια με 3-0, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης που πέρασε με 3-0 το εμπόδιο του Ηρακλή Κηφισιάς και ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού.

Ρεπό

Οι παίκτριες του Πανναξιακού που επέστρεψαν χθες το μεσημέρι στη Νάξο πήραν 2ήμερο ρεπό από τον κύριο Κόβασιτς και θα επανέλθουν σε ρυθμούς προπονήσεων από την Κυριακή, όπου θα προετοιμαστούν για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που θα γίνει στις 8 Μαρτίου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σετ: 23-25, 18-25, 25-19, 29-27, 13-15.

ΟΠΕΡ (Χαγαγιόπουλος): Σαπαρέφσκα 6 (6/19 επ., 75% υπ. – 38% άριστες), Βασίλεβα 18 (16/36 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 60% υπ. – 40% άριστες), Νίκιτς 29 (23/65 επ., 6 άσοι), Καλογριδάκη 9 (6/10 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Μαυρέα, Μπόνχεβα 6 (4/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Σημαντηράκη –λ (48% υπ. – 16% άριστες) / Φεντότοβα 8 (6/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 25% υπ. – 13% άριστες), Κατερίνη.
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Τρίβουνιτς 15 (13/31 επ., 2 άσοι, 43% υπ. – 35% άριστες), Κωνσταντινίδου 10 (5/8 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Τσέσλιαρ 5 (5/9 επ.), Ράντοβιτς 28 (24/65 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 33% υπ. – 20% άριστες), Καρπουζά 9 (7/19 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 12 (7/14 επ., 5 μπλοκ), Κακουράτου –λ (52% υπ. – 30% άριστες) / Φάρκωνα, Λαγουδάκη 3 (1/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ)

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΟ Θήρας - Μεσσαρά [vid] Το πανό του ΑΟ Θήρας στη Νάξο »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares