Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 16:53

Αγώνας επιβίωσης με τη Λαμία οι Πειρατές

Του Δημήτρη Ζολώτα

Το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι στιγμής φέτος, έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα μετά τις ήττες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, δίνει αύριο (19:00, Γεωργουλέας-Βουδούρης) ο Φοίνικας που υποδέχεται την Λαμία για την 21η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013.

Η ήττα από τον δικέφαλο του βορρά έβαλε σε περιπέτειες την ομάδα μας αναφορικά με την εξασφάλιση μιας θέσης στην τετράδα και τα πλέι-οφ, καθώς πλέον δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. Ακόμα και αν οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα κάνουν δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν με Λαμία και Παμβοχαϊκό υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν στην 5η θέση της βαθμολογίας, αν υπάρξει συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελεσμάτων. Ωστόσο, η ομάδα πρέπει να κάνει το χρέος της στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και να πάρει ισάριθμες νίκες ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει. Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα στη μάχη της τετράδας που η ομάδα μας μπορεί να τερματίσει ακόμα και δεύτερη!

Πάτρας: “Ήρθε η ώρα να κάνουμε δύο μεγάλες εμφανίσεις”

Όλα αυτά όμως είναι σενάρια και αυτό που προέχει είναι το αυριανό παιχνίδι με τη Λαμία, ώστε να γίνει το πρώτο βήμα και παράλληλα να ανέβει η ψυχολογία ενόψει του final-4 του Κυπέλλου την επόμενη εβδομάδα στο Ρέθυμνο. Ο Χρήστος Πάτρας θα έχει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ (volleyleague.gr) ο θεσσαλονικιός τεχνικός ανέφερε: «Οι ήττες από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ δοκίμασαν τις αντοχές της ομάδας, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουμε βρει την ηρεμία μας. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για απώλειες. Για να μπούμε στην 4αδα πρέπει να νικήσουμε τη Λαμία και τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι. Ήρθε η ώρα να κάνουμε δύο μεγάλες εμφανίσεις και να δείξουμε τις δυνατότητες μας. Η Λαμία έχει πολύ επικίνδυνη ομάδα με καλό πασαδόρο και βαρόμετρο θα είναι ο Κόμελ. Έχουμε στεναχωρήσει λίγο τον κόσμο μας, αλλά περιμένω καλές εμφανίσεις τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η αποστολή της Λαμίας θα έρθει στη Σύρο αύριο το πρωί και ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο ακούει στο όνομα Κόμελ. Ο Σλοβένος ακραίος τραυματίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική στον ώμο, δεν προπονήθηκε μέσα στην εβδομάδα και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Η ομάδα προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και χρειάζεται βαθμούς για να μην κινδυνέψει να μείνει εκτός 8αδας και μπλέξει στην διαδικασία των πλέι-άουτ.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο – Προϊστορία

Στο παιχνίδι του 1ου γύρου, στις 15 του περασμένου Δεκέμβρη, ο Φοίνικας είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και είχε φύγει νικητής με 0-3 σετ (23-25, 23-25, 13-25) από το Χαλκιοπούλειο. Στον συγκεκριμένο αγώνα είχαν κάνει το ντεμπούτο τους οι Κοβάσεβιτς και Νικηφορίδης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες. Όλοι οι παίκτες της ομάδας είχαν πολύ καλή απόδοση, ωστόσο αυτοί που ξεχώρισαν ιδιαίτερα ήταν ο Βασίλης Κουρνέτας που ααναδείχθηκε και MVP της συγκεκριμένης αγωνιστικής και ο Στέλιος Νικηφορίδης που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία επτάδα.

Η προϊστορία των δύο ομάδων περιλαμβάνει εννέα αναμετρήσεις σε επίπεδο Α1 κατηγορίας, με τον Φοίνικα να έχει οριακό προβάδισμα με πέντε νίκες έναντι τεσσάρων της Λαμίας, ωστόσο αν προσθέσουμε και από ένα παιχνίδι σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ η Λαμία προηγείται με 6-5. Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ιστορικό για το Φοίνικα, καθώς ήταν το πρώτο της ομάδας μας στην Α1 κατηγορία. Έτσι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Volleyleague 2008-2009 το “πειρατικό” ξεκίνησε ιδανικά το ταξίδι του στα “σαλόνια” του ελληνικού βόλεϊ, περνώντας με 3-1 σετ από την έδρα της Λαμίας. Στον δεύτερο γύρο όμως, το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήρε το αίμα του πίσω με τον ίδιο τρόπο, επικρατώντας 3-1 σετ στη Σύρο. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στα πλέι-οφ και συγκεκριμένα στους αγώνες για τις θέσεις 5-8. Εκεί, ο Φοίνικας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ σε Σύρο και Λαμία, κάνοντας το 2-0 στις νίκες και στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Άρη και κέρδισε την 5η θέση και ένα εισιτήριο για το Challenge Cup.

Την επόμενη χρονιά (2009-2010), η ομάδα μας ήταν σαφώς αποδυναμωμένη, με αποτέλεσμα η Λαμία να επικρατήσει με 3-0 σετ στην έδρα της και με 3-1 σετ στη Σύρο. Και φτάνουμε στην περσινή χρονιά (2011-2012), όπου ο συγκεκριμένος αντίπαλος εξελίχθηκε στον κακό… δαίμονα του Φοίνικα. Μπορεί στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες να μοιράστηκαν τις νίκες (3-2 σετ η Λαμία στη Σύρο, 3-2 σετ ο Φοίνικας στο Χαλκιοπούλειο), ωστόσο μία άλλη ήττα πλήγωσε περισσότερο την ομάδα μας. Ο λόγος για τον προημιτελικό του final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ο Φοίνικας ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης είχε υψηλές βλέψεις, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχαν διαφορετική άποψη και επικράτησαν με 3-2 σετ… Τέλος, την περσινή σεζόν οι ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και στο Λιγκ Καπ, όπου στον προκριματικό όμιλο της Λαμίας ο αδιάφορος Φοίνικας (είχε εξασφαλισμένη συμμετοχή στο final-4 ως διοργανωτής) ηττήθηκε με 3-0 σετ.

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares