Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 16:47

Ένα μεγάλο χειροκρότημα [vid]

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Γυμναστικές επιδέξιες του ΑΣ Αθλοπαιδειά Νάξου. Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Γυμναστικές επιδέξιες του ΑΣ Αθλοπαιδειά Νάξου.

Τα χουμε πει και τα χουμε ξαναπεί… αθλητισμός δεν είναι μόνο Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και Βόλεϊ. Υπάρχουν πολλά αθλήματα και δραστηριότητες που κεντρίζουν το ενδιαφέρων παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, μαγνητίζοντας παράλληλα και ένθερμους υποστηρικτές που θέλουν να παρακολουθήσουν κάτι διαφορετικό.

Χειροκρότημα

Ήταν η 3η φορά από την ίδρυση (2006) του ΑΣ Αθλοπαιδειά Νάξου που το σωματείο πραγματοποίησε γυμναστικές επιδείξεις. Η τελετή έλαβε χώρα την Κυριακή (23/3) στο κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου, με την συμμετοχή των τμημάτων Τάε κβον Ντό και αυτό του χορού, που διατηρεί με μεγάλη επιτυχία η Αθλοπαιδειά. Πραγματικά το θέαμα ήταν πάρα πολύ καλό, καθώς οι 200 περίπου θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες χειροκρότησαν πολλές φορές τους μαθητές και τους Δασκάλους των δύο τμημάτων, οι οποίοι παρουσίασαν την άριστη τεχνική που διδάσκονται τόσο σε επίπεδο πολεμικής τέχνης, όσο και στους παραδοσιακούς χορούς. Ευχαριστημένοι δεν έμειναν μόνο οι θεατές, αλλά και οι δάσκαλοι της σχολής, με τον Γιάννη Ζςυγώλη, που προΐσταται της Αθλοπαιδιάς να τονίζει: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια. Αν και δεν είχαμε ώρες στο κλειστό για να πραγματοποιήσουμε πρόβες όλα πήγαν πολύ καλά και το σημαντικότερο είναι ότι το ευχαριστήθηκαν τα μικρά παιδιά. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που ήρθε να μας δει, καθώς και τον Γιώργο Λάμπρου που είναι παιδί της σχολής μας (μαύρη ζώνη) και βοηθάει πολύ, όπως και τον Δάσκαλο του χορευτικού τμήματος Μάνο Πρωτονοτάριο που κάνει πολύ καλή δουλειά».

VRAVEYSI KRASSAΒράβευση

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η μικρή αθλήτρια της Αθλοπαιδειάς Γεωργία Κρασσά, η οποία πρόσφατα είχε κατακτήσει την 2η θέση σε πανελλήνιο επίπεδο. Την βράβευση έκανε μία άλλη Φιλωτίτισα και πρώην πρωταθλήτρια του Ταε Κβον Ντο, Ευγενία Τσάφου, η οποία μετά την τελετή έδωσε τα εύσημα στη μικρή Γεωργία λέγοντας: "Η Γεωργία έχει τον «τσαμπουκά» και την ψυχική δύναμη που θέλει το TKD. Θα πρέπει να έχει επιμονή, υπομονή, αντοχή, ταπεινότητα και ισχυρή θέληση για να το συνεχίσει.

Βασική αρχή το TKD είναι η πειθαρχεία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν τον αθλητή να πάει μπροστά

Στους αγώνες που έλαβε μέρος η Γεωργία πήρε ένα πολύ μικρό δείγμα το πως είναι το αγωνιστικό TKD. Ήταν κατόρθωμα που πήρε την 2η θέση στους αγώνες γιατί εμείς εδώ δεν έχουμε τις σωστές εγκαταστάσεις, ούτε καν τις ώρες προπόνησης που έχουν αθλητές άλλων σωματείων.

Όσο για την βράβευση ένοιωθα λίγο αμήχανα γιατί δεν έχω συνηθίσει να βραβεύω και είναι μεγάλη μου τιμή που η Αθλοπαιδειά με επέλεξε... Η Γεωργία φυσικά άξιζε την βράβευση και μπράβο στον προπονητή της που το σκέφτηκε γιατί πιστεύω ότι της έδωσε περισσότερη δύναμη και αυτοπεποίθηση. Της εύχομαι αυτή η πλακέτα να είναι η αρχή και στο μέλλον να βάλει στην συλλογή της ακόμα περισσότερες".

TSAFOYΠρωταθλήτρια

Ποια είναι όμως η Ευγενία Τσάφου; Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τα του TKD, καθώς η πολεμική τέχνη έχει ξεκινήσει να προβάλλεται περισσότερο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Ευγενία που όπως προείπαμε κατάγεται από το Φιλώτι, όπου διαμένει μόνιμα. Πλέον η προσοχή της έχει επικεντρωθεί στην οικογένεια της, όμως αυτά που έχει καταφέρει στο TKDδεν είναι και λίγα, καθώς η αθλήτρια του ΑΣ Ασπίς και του ΑΣ Ίριδα κατέχει μαύρη ζώνη και δύο νταν. Από διακρίσεις άλλο τίποτα: Πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2002 (Νεανίδων 63kg) και ακόμα ένα χρυσό ως επίλεκτη αθλήτρια της ΕΤΑΝΕ (ένωση TKD νοτίου Ελλάδος), 16 χρυσά και ένα Κύπελλο σε διασυλλογικά πρωταθλήματα, ασημένιο μετάλλιο στο " OLYMPIC FESTIVAL" της Αστραλίας, Χάλκινο σε αγώνες στην Γαλλία και πολλές – πολλές άλλες διακρίσεις, με συμμετοχή στο προολυμπιακό test event του 2004.

Η ίδια λέει ότι το TKD της δίνει ζωή και δεν αποκλείεται να ασχοληθεί και πάλι με το άθλημα «Έβαλα πάνω από όλα την οικογένεια… κάποια στιγμή όμως έχω στο μυαλό μου να ασχοληθώ γιατί είναι κάτι που μου δίνει ζωή. Ήμουν πολλά χρόνια στον πρωταθλητισμό που χρειάζεται στερήσεις, και επίπονη προσπάθεια. Δεν με ενδιέφερε όμως… Έκανα προπόνηση και μετά αισθανόμουν άλλος άνθρωπος».

TSAFOY 1H

Σχέδια

Σίγουρα το άθλημα του Ταε Κβον Ντο γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια στη Νάξο. Ήδη στο μυαλό όσων ασχολούνται «στριφογυρίζει» η ιδέα να διοργανωθεί κάποιο Πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο νησί, ενώ επίσης εξετάζετε η συμμετοχή αθλητών σε αγώνες ανά την Ελλάδα. Η Ευγενία Τσάφου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Αθλοπαιδειά, που όπως είπε γίνεται πολύ καλή δουλειά: «Έχω ζήσει και έχω δει πολλά γύρω από το TKD. Στην Αθλοπαιδεία μου αρέσει πάρα πολύ η πειθαρχία που έχουν διδαχτεί οι αθλητές, ενώ είναι πολύ σημαντικό που τόσα πολλά μικρά παιδιά ασχολούνται με το TKD».

Φωτογραφίες εδώ

Το βίντεο

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares