Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 14:39

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του ''PORTARATHLON 2019''

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Νάξου - ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Α. και με την έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., διοργανώνει την 2η  διεθνή συνάντηση συνθέτων αγωνισμάτων Δεκάθλου Ανδρών και Επτάθλου Γυναικών, με την ονομασία «PORTARATHLON 2019».

Η 2η διεθνής συνάντηση «PORTARATHLON 2019», έχει ως μεγάλο σπόνσορα την ''FAST FERIES'' και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου στις  8  &  9 Ιουνίου 2019, με συμμετοχές από 15 χώρες του κόσμου.

Οι συμμετέχοντες, έρχονται στη Νάξο για να διεκδικήσουν νέα ρεκόρ και υψηλές επιδόσεις που θα τους δώσουν δικαίωμα συμμετοχής σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες.

 Τα αγωνίσματα ανά κατηγορία θα έχουν ως εξής:

ΔΕΚΑΘΛΟ  ΑΝΔΡΩΝ:

Α΄ ΗΜΕΡΑ: 100μ. – ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ – 400μ.

Β΄ ΗΜΕΡΑ: 110μ. με Εμπόδια – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ – ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ –  ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 1.500μ.

ΕΠΤΑΘΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Α΄ ΗΜΕΡΑ: 100μ. με Εμπόδια – ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – 200μ.

Β΄ ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 800μ.

2η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 PORTARATHLON 2019
Δημοτικό Στάδιο Νάξου – 8 & 9 Ιουνίου 2019
Αρχικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα
Α΄ ΗΜΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
Πρωινή Περίοδος
Ώρα έναρξης Αγώνισμα
09.30 100μ. Δεκάθλου Ανδρών
09.50 100μ. με εμπόδια Επτάθλου Γυναικών
10:00 Μήκος Δεκάθλου Ανδρών
10.30 Ύψος Επτάθλου Γυναικών
11.45 Σφαιροβολία Δεκάθλου Ανδρών
Απογευματινή Περίοδος
Ώρα έναρξης Αγώνισμα
17:00 Ύψος Δεκάθλου Ανδρών
18:00 Σφαιροβολία Επτάθλου Γυναικών
19:30 200μ. Επτάθλου Γυναικών
19:40 400μ. Δεκάθλου Ανδρών
Β΄ ΗΜΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
Πρωινή Περίοδος
Ώρα έναρξης Αγώνισμα
09.30 110μ. με εμπόδια Δεκάθλου Ανδρών
09.50 Μήκος Επτάθλου Γυναικών
10.15 Δισκοβολία Δεκάθλου Ανδρών
11.30 Επί Κοντώ Δεκάθλου Ανδρών
Απογευματινή Περίοδος
Ώρα έναρξης Αγώνισμα
17:00 Ακοντισμός Επτάθλου Γυναικών
18:50 Ακοντισμός Δεκάθλου Ανδρών
19:15 800μ. Επτάθλου Γυναικών
20:00 1.500μ. Δεκάθλου Ανδρών

Η αφίσα 

2019_PORTARATHLON_afisa_FINAL_33x48-01_7a3ed.jpeg

Η προκήρυξη

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Νάξου - ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Α. και με την έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., διοργανώνει την 2η  διεθνή συνάντηση συνθέτων αγωνισμάτων Δεκάθλου Ανδρών και Επτάθλου Γυναικών, με την ονομασία «PORTARATHLON 2018».

Η 2η διεθνής συνάντηση «PORTARATHLON 2019», θα διεξαχθεί σύμφωνα  με τους παρακάτω όρους :

  1. ΤΟΠΟΣ-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Νάξος -   Δημοτικό Στάδιο Νάξου στις  8  &  9 Ιουνίου 2019

2. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

2.1. ΔΕΚΑΘΛΟ  ΑΝΔΡΩΝ:

Α΄ ΗΜΕΡΑ: 100μ. – ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ – 400μ.

Β΄ ΗΜΕΡΑ: 110μ. με Εμπόδια – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ – ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ –  ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 1.500μ.

2.2.  ΕΠΤΑΘΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Α΄ ΗΜΕΡΑ: 100μ. με Εμπόδια – ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – 200μ.

Β΄ ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – 800μ.

2.3. ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ – ΤΡΙΕΣ:

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων θα επιλέξει περιορισμένο αριθμό ατομικών αγωνίσματων τα οποία θα διεξαχθούν εκτός του επίσημου προγράμματος.

Τα αγωνίσματα, οι ηλικίες, οι ώρες διεξαγωγής και γενικότερα οι προϋποθέσεις  συμμετοχής και διεξαγωγής αυτών των αγωνισμάτων, θα ανακοινωθούν από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων δύο εβδομάδες  πριν από τη συνάντηση.

3. ΗΛΙΚΙΕΣ:

Στο  Δέκαθλο , δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές που έχουν γεννηθεί το 2000 και οι μεγαλύτεροι. Στο Έπταθλο δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 2003 και μεγαλύτερες.

4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

4.1 Οι δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώνονται  και υποβάλλονται ηλεκτρονικά  το αργότερο μέχρι την Δευτέρα  3 Ιουνίου  2019 και ώρα 14:00 στην επίσημη ιστοσελίδα του portarathlon.gr. Η δήλωση συμμετοχής κοινοποιείται αυτόματα με την υποβολή της στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Σημείωση:  Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Δημήτρη Πάππα, στο τηλέφωνο 6944 356695  ή με τον κ. Πέτρο Σιδερή 6946 100701.

4.2 Η τελική επιλογή των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν θα γίνει μετά από συνεργασία  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων.

4.3 Μετά την επεξεργασία και καταχώρηση των δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του portarathlon.gr και στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ οι τελικές λίστες των εγκεκριμένων συμμετοχών.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

5.1 Όσον αφορά τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες  δικαίωμα  συμμετοχής  έχουν  μόνο  οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την τελευταία   Υπουργική  απόφαση  «περί εγγραφής αθλητών», οι οποίοι έχουν υποβάλει δήλωση συμμετοχής σύμφωνα με τα παραπάνω και η συμμετοχή τους έχει εγκριθεί από τους διοργανωτές.

5.2 Όσον αφορά τους αθλητές και αθλήτριες από άλλες χώρες, δικαίωμα συμμετοχής  έχουν μόνο όσοι έχουν υποβάλει δήλωση συμμετοχής σύμφωνα με τα παραπάνω, υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδία τους, έχουν αποδεχτεί τους όρους συμμετοχής, μετακίνησης, φιλοξενίας και η  συμμετοχή τους έχει εγκριθεί από τους  διοργανωτές.

5.3 Στους αγώνες θα συμμετάσχουν το ανώτερο μέχρι 18 αθλητές στο δέκαθλο και μέχρι 18  αθλήτριες στο Έπταθλο.

6. ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ:

Τα όργανα ρίψεων και οι αποστάσεις στα εμπόδια θα είναι τα αντίστοιχα που προβλέπονται για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

7. ΑΡΧΙΚΑ ΥΨΗ:

7.1.  Τα αρχικά ύψη στα αγωνίσματα  Άλμα σε Ύψος και  Άλμα Επί Κοντώ Δεκάθλου και Άλμα σε Ύψος Επτάθλου, θα καθορίζονται μετά από  συνεννόηση του Εφόρου του αγωνίσματος και του τεχνικού υπευθύνου των αγώνων, με τους αθλητές και αθλήτριες.

7.2.  Η άνοδος του πήχη θα γίνεται μετά το αρχικό ύψος ως εξής:

Ανά   3 εκ.   για το άλμα σε ύψος              

Ανά  10 εκ.  για το άλμα επί κοντώ           

8. ΕΠΑΘΛΑ:

Στους  τρεις  πρώτους  νικητές – νικήτριες  των   αγωνισμάτων  θα  απονεμηθούν τα παρακάτω Έπαθλα:

Στους  πρώτους - πρώτες Κύπελλο – Δίπλωμα – Ειδικό Μετάλλιο  επίχρυσο

Στους  δεύτερους - δεύτερες Δίπλωμα – Ειδικό Μετάλλιο επάργυρο

Στους  τρίτους - τρίτες Δίπλωμα – Ειδικό Μετάλλιο χάλκινο

Σε όλους τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες θα απονεμηθεί ειδικό αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους.

9. ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:

9.1. Όλοι  οι  αθλητές – αθλήτριες  πρέπει  από 1 ώρα  μέχρι 45’ πριν από την έναρξη του πρώτου αγωνίσματος κάθε μπεριόδου να παρουσιάζονται στην αίθουσα κλήσεως  ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, για  να  δηλώσουν  την παρουσία  τους.

 Όσον αφορά τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες πρέπει να παρουσιάσουν το δελτίο τους, θεωρημένο από ιατρό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ.

9.2. Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα δελτία των αγωνιζομένων και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανέναν Έλληνα αθλητή - αθλήτρια του οποίου το δελτίο δεν είναι θεωρημένο ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.

10. ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ  ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΩΝ:

10.1. Με  ευθύνη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων, των συνδιοργανωτών και των υποστηρικτών των αγώνων, θα καλυφθεί μέρος των εξόδων μετακίνησης των αθλητών – αθλητριών  και σύμφωνα με τα παρακάτω:

Μετακίνηση  των Ελλήνων αθλητών – αθλητριών:

Οι διοργανωτές θα επιλέξουν τον τρόπο μετακίνησης των αθλητών – αθλητριών από Αθήνα (Πειραιά ή Ραφήνα) μέχρι τη Νάξο και αντίστοιχα την επιστροφή. 

Η έκδοση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μετακίνησης θα γίνει αποκλειστικά με ευθύνη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων.

10.3.  Μετακίνηση των αθλητών – αθλητριών από χώρες του εξωτερικού:

Οι διοργανωτές θα καλύψουν μέρος της δαπάνης μετακίνησης των αθλητών - αθλητριών από το εξωτερικό, εάν αυτό είναι εφικτό.

Σε περίπτωση που χρειαστεί ξεχωριστή μετακίνηση Αθήνα - Νάξο – Αθήνα, η έκδοση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μετακίνησης, θα γίνει αποκλειστικά με ευθύνη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων.

10.4.  Μετακίνηση συνοδών – προπονητών:

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων με τη συνεργασία και έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα επιλέξει τους συνοδούς – προπονητές των αθλητών.

Για τους προπονητές που θα επιλεγούν θα καλυφθεί, κατά περίπτωση, μέρος των εξόδων μετακίνησης τους αντίστοιχα με τους αθλητές τους, με ευθύνη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων.

10.5 Φιλοξενία συμμετεχόντων αθλητών – αθλητριών και συνοδών:

Για τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες και συνοδούς, θα καλυφθεί κατά περίπτωση, η διαμονή (3 – 4 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια) και αντίστοιχα η διατροφή, σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Νάξου.

11. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

11.1. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς Στίβου  της IAAF 2018 – 2019 και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

11.2. Μετά την διεξαγωγή του πρώτου αγωνίσματος, τόσο στο Δέκαθλο όσο και στο  Επτάθλο, οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα διαχωρίζονται, εάν είναι απαραίτητο, σε δύο γκρουπ  (Α και Β).

11.3. H σύνθεση των δύο γκρουπ (Α – Β) θα καθοριστεί από τον Τεχνικό Υπεύθυνο (Διευθυντής Αγώνων) σύμφωνα με το άρθρο 200 παρ. 8 του Κανονισμού Αγώνων Στίβου 2018-2019. Εφόσον απαιτηθεί η διεξαγωγή του τελευταίου αγωνίσματος του Δεκάθλου ή Επτάθλου σε περισσότερες της μια σειράς, τότε οι αθλητές – τριες που προηγούνται στη βαθμολογία θα αγωνιστούν στην ίδια σειρά,  που θα είναι και η τελευταία χρονικά.

11.4. Ότι  δεν  προβλέπεται  από  την  προκήρυξη  θα  ρυθμίζεται από τον αλυτάρχη και τον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

12. ΤΕΧΝΙΚΟΣ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

Τεχνικός Υπεύθυνος της διοργάνωσης  (Διευθυντής Αγώνων) ορίζεται ο Δημήτρης Χαλβατζάρας με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη και τον Υπεύθυνο της Υπηρεσίας του Προσωπικού του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

13. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ:

Τεχνικός  υπεύθυνος εγκατάστασης ορίζεται  ο τεχνικός σύμβουλος της Ε,Α.Σ. Κυκλάδων κ. Πέτρος Σιδερής, ο οποίος θα συνεργάζεται  με τον τεχνικό υπεύθυνο (Διευθυντή Αγώνων), τον αλυτάρχη και τον γυμνασίαρχο για τα θέματα προετοιμασίας του αγωνιστικού χώρου και καταλληλότητας του αθλητικού εξοπλισμού.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Η   Πρόεδρος                      Ο  Γεν. Γραμματέας

 Καλλιόπη Δακτυλίδη                        Δημήτρης Τσαρτσάλης

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares