Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 23:50

Μηδένα πρὸ τοῦ τέλους μακάριζε… Ισοφάρισε 1-1 ο ΑΠΑΣ τον Πανναξιακό!

Ματς …διαφήμιση του μπάσκετ ήταν ο δεύτερος τελικός της ΕΣΚ Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών ανάμεσα στον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” και τον Πανναξιακό που διεξήχθη το Σάββατο 26 Μαΐου το μεσημέρι στο ΔΑΚ Νάξου, με τελικό νικητή την ομάδα της Απειράνθου με σκορ 81-78 στην παράταση (κανονικός αγώνας 71-71).

Οι “ορεινοί” με τη νίκη τους αυτή, η οποία είναι η πρώτη επί του Πανναξιακού τη φετινή σεζόν, αφού στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις είχαν ηττηθεί ισάριθμες φορές, ισοφάρισαν την σειρά σε 1-1 και πλέον όλα θα κριθούν το επόμενο Σάββατο 2 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. στο ΔΑΚ Νάξου, στον τελικό των τελικών!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ “ΚΛΕΙΔΙ” Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Σε ένα παιχνίδι που όπως ομολόγησαν όσοι το παρακολούθησαν μετά το τέλος του πως «ήταν επιπέδου εθνικής κατηγορίας κι όχι τοπικού πρωταθλήματος», ο ΑΠΑΣ με τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Από εκεί που βρέθηκε να χάνει με 26-44, με ένα εντυπωσιακό σερί 17-0 στο τρίτο δεκάλεπτο αρχικά μείωσε στον πόντο (43-44) κι εν συνεχεία προηγήθηκε για πρώτη φορά με σκορ 48-47 με 1/2 βολές του Γιώργου Αθανασιάδη 3:30 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

apas_marga_voless.jpg

Άνθρωπος “κλειδί” της αναμέτρησης θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Δημήτρης Μαργαρίτης του ΑΠΑΣ. Ο 16χρονος φόργουορντ, ο οποίος αγωνίζεται στο παιδικό τμήμα του συλλόγου και είναι γέννημα θρέμμα από την Απείρανθο πέτυχε 21 πόντους “παρασύροντας” τους συμπαίκτες του στην μεγάλη νίκη. Από κοντά και ο Νίκος Χάρος, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους με τρία τρίποντα και ήταν από τους καθοριστικούς της ανατροπής μαζί με τους Γιώργο Αθανασιάδη και Νίκο Μελά.

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Από την άλλη πλευρά ο Πανναξιακός, ο οποίος πέτυχε 15 (!) συνολικά τρίποντα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικός αυτόχειρας, αφού δεν υπερασπίστηκε την υπέρ του διαφορά και δίχως συγκέντρωση στο δεύτερο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρά το γεγονός πως δύο λεπτά πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου ήταν μπροστά με σκορ 64-71.

Πρώτοι σκόρερ από τους παίκτες του Τάσου Βάβουλα, οι …συνήθεις ύποπτοι Σπύρος Μάκαρης, Παναγιώτης Πολίτης και Γιάννης Μαγγιώρος, οι οποίοι σημείωσαν συνολικά 60 πόντους με 13 (!) τρίποντα.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ …ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ

Στα του ματς, με …φόρα από το πρώτο ματς της τελικής φάσης και με έναν “σεληνιασμένο” Σπύρο Μάκαρη, ο οποίος πέτυχε δύο τρίποντα κι από ένα οι Πολίτης και Μαγγιώρος, ο Πανναξιακός έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα βάζοντας τις βάσεις προς τη νίκη. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν τρία καθοριστικά σουτ με την λήξη της κάθε επίθεσης και μάλιστα δύο εξ αυτών με ταμπλό και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με σκορ 26-44.

ΤΟΥΣ …ΕΠΝΙΞΕ Η ΑΜΥΝΑ ΖΩΝΗΣ

Η άμυνα ζώνης και το σχήμα με τρεις ψηλούς, τους Μελά, Μαργαρίτη και Χάρο, που εφάρμοσε ο Μάριος Ονάσογλου βγήκε για τους παίκτες του ΑΠΑΣ, οι οποίοι έκαναν την μεγάλη ανατροπή! Με ένα σερί 17-0 μειώνουν στο καλάθι (43-44), ενώ ένα τρίποντο του Μαγγιώρου δίνει προβάδισμα στον Πανναξιακό (43-47), ο οποίος είχε 8,5 λεπτά να πετύχει καλάθι. Ο ΑΠΑΣ με ένα νέο σερί 8-0 αυτή τη φορά προηγείται με 51-47 για να πετύχουν οι του Πανναξιακού 10 πόντους στο τελευταίο 1,5 λεπτό και να μειώσουν σε απόσταση αναπνοής με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου 58-57.

33574403_2386901984657171_490624301884506112_n.jpg

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Ματς θρίλερ στην τελευταία περίοδο. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Παναγιώτη Πολίτη, ο Πανναξιακός παίρνει ένα σημαντικό προβάδισμα στο σκορ (62-71) τέσσερα λεπτά πριν την λήξη. Κι ενώ όλα έδειχναν, πως ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή θα βαφόταν “κυανόλευκος”, o Μαργαρίτης και ο Μελάς είχαν διαφορετική άποψη. Ο νεαρός άσος με πέντε σερί πόντους μείωσε 67-71 για να ακολουθήσει τρίποντο του έμπειρου φόργουορντ και να φέρει το ματς στα ίσα (71-71) και να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην παράταση χάνοντας από τρεις επιθέσεις η κάθε μία τους.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Κι αν στην κανονική διάρκεια, παίκτες “κλειδιά” ήταν όλοι οι προαναφερόμενοι, στην παράταση …μίλησε ο Γιώργος Γιαμουρής. Ο παίκτης του ΑΠΑΣ με τέσσερις πόντους κλείδωσε ουσιαστικά το ματς, ενώ ήταν κι εκείνος που έκοψε τον Αρτσάνο όταν ο νεαρός άσος του Πανναξιακού επιχείρησε το τελευταίο σουτ τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΒΟΥΛΑ

Μόνο συγχαρητήρια έδωσαν μετά το τέλος της αναμέτρησης οι προπονητές των δύο ομάδων στους παίκτες τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν εκατέρωθεν για να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

4_4apasθκκυτθυξγκθ.jpg

Ο Θοδωρής Μάμμος, ο οποίος παρακολούθησε το ματς για ακόμη μια φορά από τις εξέδρες του ΔΑΚ Νάξου λόγω της γνωστής του τιμωρίας που του έχει επιβληθεί είπε

στους παίκτες του όταν συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί «Πολλά μπράβο για την αντίδραση. Ακόμη κι αν χάνατε θα ήμουν ευχαριστημένος για την προσπάθειά σας».

Ο δε Μάριος Ονάσογλου, σε δηλώσεις του τόνισε: «Συγχαρητήρια στους παίχτες μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά και κατόρθωσαν να ανατρέψουν το εις βάρος μας σκορ ημιχρόνου. Η νίκη μας είναι μεγάλη βέβαια λόγω και της αξίας του αντιπάλου. Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Έχει μείνει ένα ματς, μακάρι να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή».

lagdkfdlk.jpg

Στον αντίποδα, ο Τάσος Βάβουλας προσπαθώντας να τονώσει το ηθικό των παικτών του εν όψει του τρίτου τελικού, τους είπε: «Κοιτάμε μόνο μπροστά. Κάθε εμπόδιο για καλό».

ΠΟΛΥΧΑΡΧΟΥ – ΔΑΧΡΕΤΖΗΣ ΣΤΟ ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ

Όπως προαναφέραμε και στην προαναγγελία του δεύτερου τελικού, στις εξέδρες του ΔΑΚ Νάξου βρέθηκε και ο Μιχάλης Πολυτάρχου. Ο Ναξιώτης γκαρντ παρακολούθησε τις προσπάθειες των πολύ καλών του φίλων και των δύο ομάδων, παρέα με έναν πρώην παίκτη του Πανναξιακού, ο οποίος πρόσφατα πανηγύρισε την άνοδο με την ομάδα του στην Β’ εθνική.

polusfsd_ldkf.jpg

Ο λόγος για τον αθλητή του Έσπερου Λαμίας, τον Αντώνη Δαχρετζή, ο οποίος βρέθηκε στο πανέμορφο νησί της Αριάδνης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κι επί της ευκαιρίας παρακολούθησε τις προσπάθειες των περυσινών συμπαικτών του.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαδημητρόπουλος, Κιουλάφας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-24, 26-44 (ημίχρονο), 58-57, 71-71 (κ.αγ.), 81-78.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Μ.Ονάσογλου): Μαργαρίτης 21, Κιόσκου, Κώτσος 2, Χουζούρης 3, Προμπονάς 5 (1), Αθανασιάδης 9, Μουστάκης, Χάρος Ν. 19 (3), Γιαμουρής 8, Βουτυρόπουλος 3, Βενιέρης, Μελάς 11 (1).

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Τ.Βάβουλας): Αρτσάνος 3 (1), Μαγγιώρος 16 (3), Καλαβρός, Πολίτης 21 (5), Παπαβασιλείου, Κρητικός, Λάσκαρης, Μάκαρης 23 (5), Αδελφουλάκος 5 (1), Βασιλειάδης, Μάνο, Μυλωνάς 10.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares