Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 19:36

Επιτέλους δράση στην ΕΣΚ Κυκλάδων...

Μετά την διακοπή των τριών εβδομάδων λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την χώρα μας και ιδιαίτερα τα νησιά του Αιγαίου το πολύπαθο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων άρχισε εκ νέου το σαββατοκύριακο (2,3/12) που μας πέρασε...

Μετά τα ρεπορτάζ των αγώνων του ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” με τον Παμμηλιακό για το ανδρικό και το παιδικό και για των κορασίδων με τον Μαρπησσαϊκό ήρθε η ώρα το “SportCyclades” να σας παρουσιάσει και τις υπόλοιπα παιχνίδια που έλαβαν χώρα σε Σαντορίνη και Τήνο. Αναλυτικά:

“ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ” ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΣ

Τη δεύτερη νίκη στο ανδρικό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων πανηγύρισε το Σάββατο (2/12) η ΑΕ Σαντορίνης. Η θηραϊκή ομάδα κέρδισε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ τον ΑΟ Πάρου με σκορ 73-53 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Β’ ομίλου.

aes andriko

Οι γηπεδούχοι του Θοδωρή Μάμμου έλεγξαν από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα και είχαν το προβάδισμα στο σκορ σε όλο το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι του Θοδωρή Παλαιοχωρίτη, που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα τη φετινή σεζόν, πραγματοποίησαν μία αξιόλογη εμφάνιση, ωστόσο άντεξαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού μετά οι παίκτες της ΑΕΣ πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Άγγ. Σαμοθράκης, Κων. Παπαδημητρόπουλος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-19, 38-30 (ημίχρονο), 62-39, 73-53.

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Θοδ. Μάμμος): Βαρβαρήγος, Φερετάι 5 (1), Τσαγκριός 1, Κατηκαρίδης 5 (1), Τζέλλος 2, Λιαπόπουλος 4, Κοτσάι 18 (1), Δεββές 16, Καφούρος 3, Ρούσσος, Χασκάι 9 (3), Μιχαλέλης 10 (2).

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Παλαιοχωρίτης): Δημητριάδης 1, Ανδρομανάκος Σιφναίος 2, Μαούνης 8 (2), Στουγιάννου, Βαγιόπουλος 9 (3), Τσίπη, Σαρρής 12, Καλόγηρος 8 (1), Αραβαντινός 6, Καραπέτης 3, Παντελαίος, Βλάσι 4.

ΖΟΡΙΣΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΥ

“Σκληρό καρύδι” αποδείχθηκε για τον Μαρπησσαϊκό το νεοσύστατο σωματείο της ΕΣΚ Κυκλάδων, ο Ποσειδώνας Σαντορίνης. Στην δεύτερη της εμφάνιση στα μπασκετικά δρώμενα του νομού, η θηραϊκή ομάδα έβαλε δύσκολα στο σωματείο της Πάρου, που εν τέλει έφυγε με το “διπλό” από το νησί του ηφαιστείου επικρατώντας με σκορ 62-69 το βράδυ του Σαββάτου (2/12) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ κι έκανε το “δύο στα δύο”.

poseidonas ames andriko

Λίγο η απειρία των γηπεδούχων, λίγο η εμπειρία των φιλοξενούμενων ο νικητής στην αναμέτρηση για τον Β’ όμιλο του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι σφιχτές άμυνες των παικτών του Άρη Αντιμισάρη και του Θοδωρή Καζακίδη αντίστοιχα δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν στο σκορ κι έτσι το τελικό σκορ θα μπορούσε να κριθεί δίκαιο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Άγγ. Σαμοθράκης, Εμ. Γαβαλάς.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-25, 35-43 (ημίχρονο), 50-56, 62-69.

ΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Αρ. Αντιμισάρης): Πανταζής 1, Σαββόπουλος 4, Δεμπερδεμίδης 16 (4), Μογκολιάς 8 (2), Δεδούσης 10, Καρίκας, Τουσμάνης, Αντιμισάρης, Μητσέας 23 (2), Φύτρος, Μηλιάδης, Αρμόνης.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Θοδ. Καζακίδης): Ρίνι 8, Τριαντάφυλλος 17 (1), Μηναδάκης 2, Πιλάτος 15 (2), Μυζεράκι 5 (1), Προμπονάς, Σκιαδάς, Παπαχατζής 8 (1), Τριβυζάς, Μπιλίρης 6 (2), Μπιζάς, Αθανασίου 8.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ “ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ” Ο ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Νικηφόρα από το κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895 – Νικόλαος Βιδάλης” κατάφερε να περάσει το μεσημέρι της Κυριακής 3/12 ο Άρης Σύρου, κερδίζοντας τον τυπικά φιλοξενούμενο Περιστεριώνα Τήνου με σκορ 85-69.

Οι “κιτρινόμαυροι” του Αριστοτέλη Παπαναστασίου μπήκαν έτσι με το… δεξί στο φετινό πρωτάθλημα ανδρών της ΕΣΚ Κυκλάδων δείχνοντας για μια ακόμα φορά την ποιότητά τους, αλλά και πως μπορούν να διεκδικήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στην κατηγορία.

arhs syrou andriko

Οι παίκτες της ομάδας της της Σύρου φάνηκαν πιο έμπειροι, έδειξαν πολύ αποφασιστικοί, σημειώνοντας 12 εύστοχα τρίποντα, με τους Τηνιακούς του Αντώνη Βιδάλη να χάνουν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ στην επιστροφή των Νίκου Παγανέλη και Μίλτου Καστόρινη στο νησί της Μεγαλόχαρης για λογαριασμό του Περιστεριώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιάκ. Μαρουδιας, Απ. Οικονόμου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 44-39 (ημίχρονο), 66-54, 85-69.

ΕΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Αρ. Παπαναστασίου): Χρυσαφίδης, Μπίζιος 4, Λεμπέσης 15 (3), Τζώρτζης 16 (2), Ρέντι, Μηλιώνης 14 (4), Φρυγανάς 22 (1), Πέτροβιτς 14 (2), Γκιόκας.

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Αντ. Βιδάλης): Βλαστός 6, Καστορίνης 11, Παγανέλης 25 (1), Ρουγγέρης 6, Κλαυδιανός 4, Μαρκουΐζος, Σιώτης 4, Κουτσουμπάκος 6, Πολυκανδρίτης, Φώσκολος Ι., Αλβέρτης 7, Φώσκολος Μ.

ΜΕ ΤΟ… ΔΕΞΙ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ ΤΗΝΟΥ

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα των κορασίδων του Περιστεριώνα στον Α’ όμιλο της ΕΣΚ Κυκλάδων. Η ομάδα της Τήνου κατάφερε να επιβληθεί το απόγευμα της Κυριακής 3/12 στο κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895 – Νικόλαος Βιδάλης” του ΑΟ Μυκόνου με σκορ 60-38 υποχρεώνοντας τον αντίπαλό της στην δεύτερη ήττα της τη φετινή σεζόν.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν η κυριακάτικη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο κυκλαδίτικες ομάδες με τις αθλήτριες του Παναγιώτη Σιώτη και του Γιώργου Σκόρδου να τα δίνουν όλα για το ροζ φύλλο αγώνα. Η πίεση στην άμυνα κυρίως προς το τέλος του παιχνιδιού από πλευράς γηπεδούχων ήταν εν τέλει εκείνη που έκρινε τον νικητή.

peristerionas korasides

Μελανό σημείο της αναμέτρησης, ο τραυματισμός της Εβελίνας Μπουτσάι στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Ύστερα από ένα μαρκάρισμα, η νεαρή αθλήτρια της Μυκόνου έπεσε στο παρκέ, χτύπησε το κεφάλι της και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Τήνου. Ευτυχώς, η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γιατροί συνέστησαν 48ωρη παρακολούθηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωσ. Καραμπατζάκης, Απ. Οικονόμου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-11, 25-18 (ημίχρονο), 40-29, 60-38.

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Παν. Σιώτης): Μπονίγια 2, Λούβαρη, Δενεκαρία 18, Παγανέλη 7, Μαραγκού 4, Παλαμάρη 12, Πλυτά 17, Βιδάλη, Πολυκανδρίτη, Σπανοπούλου, Μπουζαλακου.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Γ. Σκορδος): Γεωργίου, Χασάι 5, Χυκα, Γαροπούλου Κυρ., Μπουτσάι Εβ. 6, Ξυδάκη 4, Μπαλανίκα 5, Δακτυλίδη, Μπουτσάι Ελ. 14, Θειακούλη 3 (1), Γαροπούλου Γ. 1.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΑΝ… ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΤΟΥ ΑΟ ΠΑΡΟΥ

Παραγωγικός και πειστικός ο ΑΟ Πάρου πέρασε σαν… σίφουνας από το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ το μεσημέρι της Κυριακής 3/12 για τον Β’ όμιλο του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Η ομάδα του Θοδωρή Παλαιχωρίτη, παρά τις απουσίες των Αλέξη Σκιαδά, Ανέστη Λυμαράκη και Νικήτα Σοφρωνά κι έχοντας τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων επικράτησε με σκορ 49-76 της ΑΕ Σαντορίνης και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο στις δύο αναμετρήσεις τους.

aes aop efiviko

Όπως φανερώνει και το τελικό αποτέλεσμα οι Παριανοί ήταν καλύτεροι σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού και η νίκη τους θεωρείται δίκαιη. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι του Θοδωρή Μάμμο ήταν αξιόμαχοι, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, ωστόσο ήταν αρκετά άστοχοι στις προσπάθειές τους.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Άγγ. Σαμοθράκης, Εμ. Γαβαλάς.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-16, 18-36 (ημίχρονο), 30-63, 49-76.

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Θοδ. Μάμμος): Ράντζι 2, Κούτουλας, Ψυρούκης 3, Ζυμβραγουδάκης, Τζέλλος 4, Κοτσάι 18 (1), Ιλάσκου 4, Φύτρος Η. 8, Ρούσσος Χ. 8, Φλέσσας, Ρούσσος Α. 2, Βαζαίος.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Παλαιοχωρίτης): Μαούνη 2, Σιφναίος, Πατέλης, Στουγιάννου, Ρούσσος 3, Σαρρής 13, Αραβαντινός 25 (1), Νικολάου, Παντελαίος 5, Βλάσι 27 (3).

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares