Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 18:51

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος κέρδισε το στοίχημα...

Όταν το 2020 αναλάμβανε την προεδρία του Πανναξιακού πολλοί μίλησαν για ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί. 

Πως, ένας άνθρωπος του επιχειρείν θα μπορέσει να διοίκηση ένα αθλητικό σωματείο και δη τον Πανναξιακό που έχει μία μεγάλη ιστορία και έναν κόσμο που έχει συνηθίσει να τον βλέπει ψηλά;

Και όμως, ο Γιάννης Πολυχρονάκος τα κατάφερε και δύο χρόνια μετά αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι. Κατάφερε να συνθέσει την φρέσκια ιδέα με την εμπειρία που είχαν ήδη κάποιοι παράγοντες της ομάδας, με το αποτέλεσμα να έχει θετικό πρόσημο και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία θητεία που συνέπεσε με την πανδημία και τα μύρια προβλήματα που έφερε στην κοινωνία και κατ' επέκταση στους συλλόγους.

POLICHRONAKOS KATSARAS

Δεν γνωρίζω αν η καταγωγή που έλκει από την γνωστή οικογένεια Σέργη που βρίσκεται μονίμως στο πλάι του συλλόγου εδώ και δεκαετίας έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτή την επιτυχία, αλλά γι αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι ο Γιάννης Πολυχρονάκος έχει μία ικανότητα στην διοίκηση που μπορεί να την συνδυάσει με επιτυχία τόσο στις επιχειρήσεις του, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι αυτό που λέμε άνθρωπος των κοινών.

Επί προεδρίας του πέρασε στον σύλλογο και την δική φιλοσοφία, φέρνοντας αλλαγές, επιτυχίες και βάζοντας γερές βάσεις για την επόμενη μέρα του Πανναξιακού.

POLIXRONAKOS TILEDIASKEPSI

Σίγουρα, ο Γιάννης Πολυχρονάκος δεν πρόκειται να σταματήσει να βρίσκεται στο πλάι της ομάδας. Περί αυτού δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Δεν θα μπορούσε άλλωστε γιατί τα παραπάνω δεν θα ίσχυαν. Η θέση του προέδρου είναι σίγουρα ανοιχτή γι αυτόν, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι ο ίδιος με τις υποχρεώσεις που έχει εκτός αθλητισμού θα ήθελε να την υπηρετήσει όπως αυτός θέλει. Υπομονή λοιπόν σε αυτό το κομμάτι...

Αναλύσεις για την προεδρία του και την δράση του δεν χρειάζεται να κάνουμε. Με ανοιχτή επιστολή του φρόντισε ο ίσιος να κάνει ένα ρεζουμέ και παράλληλα να ευχαριστήσει όσους συμπορεύτηκε.

Και δεν παρέλειψε να καλέσει τον κόσμο να συμμετάσχει στις αυριανές (17/7) εκλογές του Πανναξιακού.

Δείτε τι έγραψε στην προσωπική του σελίδα: 

Και κάπως έτσι 2 χρόνια πέρασαν.. Γεμάτα συγκινήσεις, επιτυχίες, έντονες στιγμές, ήττες, χαρές και λύπες.. 2 χρόνια προσπάθειας να κρατηθεί ζωντανό ένα ιστορικό νησιωτικό σωματείο εν μέσω πανδημίας, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οι βοήθειες από ιδιώτες και επιχειρηματίες πολλές και συγκινητικές, η πολιτεία για άλλη μια φορά απούσα (με πολλές φορές εχθρική και απαξιωτική συμπεριφορά), ενώ ή τοπική αυτοδιοίκηση παρούσα τόσο όσο χρειάζεται για να καλύψει τις ελλείψεις και παραλείψεις της και να μην εγείρει ερωτηματικά για την έλλειψη σχεδίου και οράματος για τον αθλητισμό και τις εγκαταστάσεις που χρειάζεται η νέα και όχι μόνο γενιά του νησιού. Έχουμε πολλές φορές ευχαριστήσει για την ευγενική χορηγία τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την μετακίνηση των παιδιών των ακαδημιών με το ΚΤΕΛ στο (ακόμη μη φωτιζόμενο!) γήπεδο του Αγίου Αρσενίου, δεν θα χρειάζονταν βέβαια να καλύπτει τις μετακινήσεις αν είχε πραγματοποιήσει την πολυετή δέσμευσή του για το βοηθητικό γήπεδο 8*8 στην Χώρα, εκεί που τόσα χρόνια βρίσκονται παρκαρισμένα απορριμματοφόρα και φορτηγά ενώ θα έπρεπε να προπονούνται παιδιά.

POLYXRONAKOS SYNENTEYXI

Παράλληλα, οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών (ΣΕΓΑΣ και Ε.Π.Ο) ακόμη χρωστούν χιλιάδες ευρώ στο σωματείο για την συμμετοχή στη Γ Εθνική, και για τις πολλές επιτυχίες στα Πρωταθλήματα Στίβου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μεμονωμένα οι διοικήσεις ΕΠΣ Κυκλάδων και ΕΑΣ Κυκλάδων προσπαθουν να επιλύσουν τα προβλήματα των σωματείων αλλά χωρίς κεντρικές αποφάσεις λίγα μπορούν να επιτευχθούν.
Ευτυχώς,είχαμε την συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία της Νάξου και των Κυκλάδων (με ελαχιστες εξαιρεσεις) όπου με συνεννόηση και αμοιβαία κατανόηση λύσαμε πολλές φορές θέματα που θα φανταζε αδύνατο για "ανταγωνιστικα σωματεια". Τα κοινά προβλήματα εν τελει ενώνουν απεναντι στην αναζήτηση λύσεων ειδικά όταν είναι για το καλό των παιδιών..
Σε αυτές τις συνθήκες, και με τις επιπλέον δυσκολίες που έχει ένα νησιωτικό σωματείο, καταφέραμε να δυναμώσουμε τις ακαδημίες στο ποδόσφαιρο με πάνω από 100 νέα δελτία τον τελευταίο μόνο χρόνο, να συμμετέχουμε με δεκάδες αθλητές στίβου σε Πανελλήνια και Βαλκανικά Πρωταθλήματα με πολλές επιτυχίες και μετάλλια, να δημιουργήσουμε τις βάσεις για το νέο Ποδηλατικό Τμήμα (με την συγχώνευση του Ποδηλατικού Ομίλου Νάξου που ολοκληρώνεται με τις εκλογές και την αλλαγή του καταστατικού) και φυσικά να βοηθήσουμε στο κοινωνικό τους έργο συλλόγους και φορείς.
Όταν όμως υπάρχουν προβλήματα, οφείλουμε να βρίσκουμε και να προτείνουμε λύσεις.. Με αυτό το σκεπτικό, προτείναμε, πιέσαμε και συναντηθήκαμε με βουλευτές όλων των κομμάτων, με τον Υπουργό Αθλητισμού αλλά και με το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής για την ένταξη των νησιωτικών σωματείων στο μεταφορικό ισοδύναμο έως ότου αρθεί η αδικία της ισόποσης και μικρής επιχορήγησης σωματείων ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Αυτό που πριν 2 χρόνια όταν το προτείναμε πρώτη φορά φάνταζε άπιαστο όνειρο κάποιων ρομαντικών από τη Νάξο, φτάνει σε λίγο καιρό στη Βουλή για να νομοθετηθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο αν το προωθήσεις και το διεκδικήσεις με σοβαρά επιχειρήματα και πραγματοποιώντας τις σωστές κινήσεις και επαφές.

POLIXRONAKOS ME EHNIKO

Η βοήθεια που είχαμε από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες Blue Star Ferries και SeaJet καθώς και η στήριξη των πρακτορείων Zas Travel (Ρεφενές), Naxos Tours (Βαλληνδράς) και Passenger tours (Δενδρινός) υπήρξε σημαντική στην προσπάθειά να μετακινηθούν δεκάδες παιδιά-αθλητές και συνοδοί στα νησιά των Κυκλάδων και στην Αθήνα σε μηνιαία βάση, όμως το κόστος μετακίνησης παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των νησιωτικών σωματίων, συνεπώς ευελπιστούμε να ψηφιστεί το συντομότερο από την Ελληνική Βουλή η πρότασή μας.
Παράλληλα, έχουμε προτείνει να μοριοδοτούνται με επιπλέον μόρια οι καθηγητές φυσικής αγωγής που θέλουν να απασχοληθούν σε νησιωτικά σωματεία, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά την προπόνηση και εκπαίδευση που χρειάζεται ένας νέος αθλητής και αθλήτρια ώστε να αθληθεί, να διακριθεί και να δοξάσει τον τόπο μας όπως το έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια τα παιδιά με τον κόπο και την προσπάθεια των παραγόντων του σωματείου.
Στο τμήμα Στίβου, με γνώμονα πάντα την καλύτερη προπόνηση και εκπαίδευση των μικρών αθλητών, προχωρήσαμε στην πρωτοποριακή κίνηση (που άλλοτε θα φανταζε αδυνατη) της συνεργασίας με τον Ναξιακο ΓΣ και τον καταρτισμενο Πέτρο Σιδερη, με τις γνωστες και πολυπληθεις πια Ακαδημιες Στιβου Ναξου, θέλοντας να αποδείξουμε πως δεν υπάρχουν ταμπού στις συνεργασίες μεταξύ των σωματείων όταν το διακύβευμα είναι να ερθουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά σε επαφή με τον κλασσικό αθλητισμό και να μαθουν γενικα να τηρούν αρχές και να σέβονται αξίες που σταδιακά θα διαλέξουν και θα υιοθετήσουν για όλη τους τη ζωή.
Όλα τα παραπάνω βέβαια, δεν θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά και εργασία των μελών του ΔΣ του Πανναξιακού, ανθρώπων που εργάζονταν νυχθημερόν μακριά από την εργασία και τις οικογένειες τους για αρκετές ώρες την ημέρα, ώστε να προπονούνται οι αθλητές και αθλήτριες με σωστό τρόπο και με ασφάλεια, να ασχολούνται με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των Ομοσπονδιών αλλά και των πρωτοκόλλων COVID-19 και να ¨τρέχουν¨ όλες εκείνες τις δράσεις που ανέδειξαν το σωματείο πρωτοπόρο σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο.
Οι Γιάννης Παραβατός και Μάριος Βασαλάκης που ανέλαβαν με τον ακούραστο Μανώλη Κατσούλη τις ακαδημίες, ο Μιχάλης Χαμηλοθώρης που είχε τα ηνία του ταμείου και του τμήματος υλικού, ο Νίκος Στεφάνου που ανέδειξε το σωματείο πρώτο στα social media, ο Γιαννης Καραγιάννης ως γραφείο τύπου και Γενικός Αρχηγός με τις ατελείωτες ώρες παρουσίας του, οι Βαγγέλης Κάρλοβιτς, Βασίλης Φλεριανός, Μιχάλης Αγγελής,Νίκος Στρατουρης που με την εμπειρία τους βοήθησαν τα μέγιστα στην οργάνωση του σωματείου, ο Γιάννης Βαθρακοκοίλης που υπήρξε ο σημαντικός μας σύνδεσμος στην Αθήνα, η Στέλλα Παρτσινέβελλου, ο Δημήτρης Καρούσης που βοήθησε στην προβολή αλλά και εύρεση χορηγών, και φυσικά ο Πλάτων Τομπάς, και Ιερώνυμος Ρεμούνδος που με τους προπονητές στίβου μας ανέδειξαν για ακόμη μια χρονιά από τα πιο ενεργά επαρχιακά σωματεία της Χώρας, υπήρξαν οι στυλοβάτες του σωματείου τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και κατάφεραν ο καθένας με τον τρόπο του να πάει τον Πανναξιακό Αθλητικό Όμιλο ακόμη πιο ψηλά!
Φυσικά, πολλές ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες των τμημάτων μας, που σε δύσκολες συνθήκες με ελλείψεις στις υποδομές και ελλιπή χρηματοδότηση, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και όχι μόνο υπήρξαν το καλύτερο πρόσωπο του Πανναξιακού στην κοινωνία, αλλά έφεραν με τις επιτυχίες τους χαμόγελα και δάκρυα χαράς στους γονείς και συντοπίτες τους!
Τέλος, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Τασο Βαβουλα με τον οποίο συνεργαστηκαμε άψογα σε καθημερινη βαση στα μικρά και μεγάλα προβλήματα καθως και την Ρενα Μαυρου που η υπομονή και κατανόηση της ήταν αξιοθαύμαστη. Ο τροπος αντιμετωπισης των δυσκολιων και μεγαλων γραφιοκρατικων διαδικασιων θα πρεπει να αποτελει παραδειγμα καθε δημοσιου λειτουργου! Επισης, τον Γιάννη Μαργαρίτη και Ευδοκία Κατσάνη από την Περιφέρεια που μας βοήθησαν όσο μπορούσαν, καθώς και τον Βαγγέλη Κατσαρά που με τις φιλότιμες προσωπικές του ενέργειες προσπάθησε να καλύψει τις ελλείψεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής όσον αφορά τον τομέα του αθλητισμού. Φυσικά, πρέπει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τους χορηγούς μας που ειδικά την δύσκολη εποχή της πανδημίας μας βοήθησαν ώστε να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο το σωματείο αλλα και εκεινους τους αφανεις που συνεχως βοηθούσαν ειτε υλικα ειτε οικονομικα χωρις να φαινονται πουθενα. Η συμβολή τους υπήρξε συγκινητική και αποδεικνύει την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση του Πανναξιακού με την κοινωνία του νησιού!

Ήρθε η ώρα λοιπόν μιας νέας αρχής..

Με ένα νέο συμβούλιο, ακόμη πιο δυνατό και εξωστρεφές από το προηγούμενο να αναλάβει και να εδραιώσει τον Πανναξιακό ως το σωματείο που όχι μόνο θα έχει επιτυχίες και θα κάνει την Νάξο ακόμη πιο γνωστή στην χώρα, αλλά θα συνεχίσει να αναθρέφει αθλητές και αθλήτριες με ήθος, επιμονή και επιμονή για το καλύτερο, ένα σωματείο που θα λαμβάνει την βοήθεια από τον κόσμο και θα επιστρέφει αποτελέσματα αθλητικά και κοινωνικά, ένα σωματείο που θα είμαστε όλοι περήφανοι για τα 62 χρόνια παρουσίας του…

Σας καλώ λοιπόν την Κυριακή 17 Ιουλίου ώστε με την στήριξή σας να δοθεί στο νέο συμβούλιο η δύναμη για μια νέα αρχή!

ΥΓ. Βεβαίως, πολλές ευχαριστίες και συγχαρητήρια , αξίζουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που φιλοξένησαν πολλές φορές τις δράσεις μας (Νικόδημο Λιανό, Γιάννη Βλαχάκη, Παναγιώτη Καρανίκα, Αλέξη Γεωργαντά) αλλά και σε εκείνους που ταξίδεψαν μαζί μας σε δύσκολες συνθήκες και έφεραν πιο κοντά αθλητές και τοπική κοινωνία με την ανάδειξη των αγώνων και δράσεων μας όπως ο ακούραστος Σπύρος Μάκαρης (sportcyclades.gr) που χωρίς την συνδρομή του, λίγες από τις επιτυχίες μας θα είχαν χαρεί οι γονείς των παιδιών και οι φίλαθλοι του σωματείου..

POLIXRONAKOS

 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares