Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 12:08

Παράταση στις εγγραφές στο μητρώο και ανάσα για 62 σωματεία από τον Γιάννη Βρούτση

Στις λίγες μέρες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του ως αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού ο Γιάννης Βρούτσης δείχνει ότι έχει «ανοιχτά αυτιά» και αντιλαμβάνεται πλήρως την πραγματικότητα σχετικά με το μητρώο που τόσο έχει ταλαιπωρήσει σωματεία που επιθυμούν και επιδιώκουν να συμμορφώνονται, αλλά διάφοροι λόγοι δεν τους επιτρέπουν να εγγραφούν με αποτέλεσμα να «καταστρέφονται» υπαρξιακά.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόβλημα που προέκυψε με 62 περίπου σωματεία σε όλη την επικράτεια, τα οποία για λεπτομέρειες δεν κατάφεραν να εγγραφούν στο μητρώο, ο Γιάννης Βρούτσης με απόφαση του παράτεινε μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου την διορία υποβολής της αίτησης τους, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να μην χάσουν μία ολόκληρη χρονιά και να μείνουν εκατοντάδες αθλητές (παιδιά κυρίως) ανενεργοί.

Η κίνηση αυτή αποτελεί δείγμα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ο νέος υπουργός, ο οποίος βάζει στο τραπέζι του μητρώου και τον παράγοντα ερασιτεχνικός αθλητισμός, που μέχρι σήμερα δεν λαμβανόταν σοβαρά υπόψιν.

Όσο αφορά τις Κυκλάδες, ο Απόλλων Νάξου βρίσκεται ανάμεσα στα 62 σωματεία και πλέον θα εγγραφεί με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς είναι καθόλα νόμιμος και κακώς εξαιρέθηκε από τις κατα τα άλλα άδικες επιχορηγήσεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η σχετική απόφαση: 

Ολιγοήμερη παράταση, για την εγγραφή ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, έδωσε με απόφασή του ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με την απόφαση (ΦΕΚ Β 5252, 30/08/2023), «σωματείο που είχε εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2022 και εκκίνησε τη διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων του έως την 31η Ιουλίου 2023, δύναται να οριστικοποιήσει την αίτησή του έως την 6η Σεπτεμβρίου 2023. Μετά την οριστικοποίηση της αιτήσεώς του, θεωρείται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023 εγγεγραμμένο και στο ηλεκτρονικό Μητρώο του 2023».
Η παράταση των επτά ημερών, από σήμερα έως και τις 6 Σεπτεμβρίου, αφορά στα νόμιμα εκείνα σωματεία που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2022 και λειτουργούσαν κανονικά μέχρι πρότινος, τα οποία επεξεργάστηκαν τη σχετική αίτηση επικαιροποίησής τους και για το 2023, αλλά δεν πρόλαβαν να την οριστικοποιήσουν έως και τις 31 Ιουλίου.
Η οριστική υποβολή της αίτησής τους έως και τις 6 Σεπτεμβρίου θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα και να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Μεριμνούμε με κάθε τρόπο για όλα τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία, όλων των αθλημάτων, με ευαισθησία στις χιλιάδες αθλητριών και αθλητών και στις οικογένειές τους. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι που φέτος οι αιτήσεις των σωματείων για την ένταξη τους στο Μητρώο 2023, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν νόμιμα και να επικρατεί διαφάνεια και τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα, έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 6.804.
Δίδουμε τώρα κι αυτή την τελευταία ολιγοήμερη παράταση, ώστε κανένα από εκείνα τα –ευτυχώς λίγα- σωματεία που πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας, αλλά δεν πρόλαβαν την προθεσμία της 31ης Ιουλίου, να μην μείνει εκτός αθλητικής κοινότητας», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.
* Επιπλέον, στο ίδιο ΦΕΚ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού) παρατείνονται για έναν χρόνο (έως και τις 31 Αυγούστου 2024) οι άδειες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων με τις εξής αυστηρότερες προϋποθέσεις:

> Για να εκδοθεί άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης, η οποία πρόκειται να τελεσθεί σε αθλητική εγκατάσταση που λειτουργεί με βάση την παρούσα απόφαση περί παράτασης της άδειας λειτουργίας της, επιπλέον των προβλεπόμενων στον νόμο δικαιολογητικών, προσκομίζεται και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του χρήστη ή του φορέα διαχείρισης της εγκατάστασης ότι δεν έχει αυξηθεί η χωρητικότητά της ως προς τον αριθμό των θεατών, σε σχέση με τη χωρητικότητα με βάση την οποία έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της και δεν έχουν γίνει κατασκευές χωρίς τις απαραίτητες άδειες δόμησης, οι οποίες επηρεάζουν προς το δυσμενέστερο τη στατική επάρκεια και την παθητική πυροπροστασία της εγκατάστασης.

> Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις με χωρητικότητα πάνω από 2.000 θεατές και οι κλειστές εγκαταστάσεις, οι οποίες καταλαμβάνονται από την παρούσα απόφαση περί παράτασης της άδειας λειτουργίας τους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε ισχύ, λειτουργούν χωρίς την παρουσία θεατών, έως την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού.

> Η παρούσα απόφαση δεν εφαρμόζεται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις (ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά και Καυτανζόγλειο) για τις οποίες εκδίδεται άδεια λειτουργίας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares