Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 10:23

Ανδρέας Πατηνιώτης: Λογική και αποφασιστική στάση του υπουργού Γιάννη Βρούτση κ

Με την ιδιότητα του ως μέλος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, ο Ανδρέας Πατηνιώτης εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την οποία καταδικάζει το νέο κρούσμα βίας στα Ελληνικά Γήπεδα, ενώ παράλληλα εξάρει την στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση στο συγκεκριμένο θέμα.

Η ανακοίνωση:

O βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» συγκλόνισε την κοινωνία και πολύ περισσότερο τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και υπηρετούν την υγιή αθλητική δραστηριότητα.

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη, την οργή μου για τους δράστες, και την αμέριστη υποστήριξή μου στον βαρύτατα τραυματισμένο αστυνομικό και την οικογένειά του.

Δυστυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις, προτείνονται μέτρα οριζόντια, σκληρά και ισοπεδωτικά που αντί να λύνουν το πρόβλημα της οπαδικής βίας, απλά το μεταθέτουν στο χρόνο.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απέτρεψε σε μεγάλο βαθμό η στάση του υπουργού Γιάννη Βρούτση. Η πρόταση να κλείσουν όλα τα κλειστά στάδια που φιλοξενούν αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ, εκτός από αναποτελεσματική θα ήταν άδικη και ανισομερής. Είναι γνωστό ποιοι διατηρούν και χαϊδεύουν τις στρατιές των οργανωμένων οπαδών, που χτυπούν με κάθε ευκαιρία καταστρέφοντας το ιδεώδες του αθλητισμού.

Η παρέμβαση του υπουργού, ευτυχώς επανέφερε τη λογική, καθώς το αναπτυξιακό κόστος που πληρώνουν οι περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων και αριθμού φιλάθλων Σύλλογοι θα ήταν σκληρό και ίσως για κάποιους μη αναστρέψιμο.

Κάθε ομάδα έχει το ιστορικό της, την ηθική ή όχι στάση της για τον αθλητισμό και τον τύπο του φιλάθλου που παροτρύνει και δέχεται ή του οπαδού που αποτρέπει και αποβάλλει. Κάθε ομογενοποιητική πρακτική, χωρίς να λύνει το πρόβλημα, θα προσέθετε και άλλα. Τελικά, θα άφηνε χώρο, μόνο στις εύρωστες οικονομικά ομάδες, που και βεβαρημένο ιστορικό βίας έχουν και στις τυφλές οπαδικές αντιλήψεις, δεν έχουν εναντιωθεί με επάρκεια.

Είναι σαφές, πως για το αιματηρό και έξω από κάθε λογική περιστατικό, υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Τόσο στους φυσικούς, όσο και στους ηθικούς αυτουργούς.

Θεωρώ όμως παράλληλα, πως ακριβώς αυτή η οδύνη, πρέπει να οδηγήσει σε μια εκ βάθρων εξυγίανση του αθλητικού τοπίου και εκτιμώ πως η λογική και αποφασιστική στάση του υπουργού Γιάννη Βρούτση κινήθηκε στο σωστό άξονα και προς την ορθή κατεύθυνση.

Ανδρεας Πατηνιωτης

Αντιπρόεδρος Α.Ο Θήρας- Μέλος Δ.Σ ΟΑΚΑ

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares