Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 00:34

Ανατροπή και μισή πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League

Σε ματς γεμάτο δύναμη και σκληράδα, ο ΠΑΟΚ δε… μάσησε και με τη δεδομένη ποδοσφαιρική του ανωτερότητα, επικράτησε 2-1 – Σβαμπ με πέναλτι και Ζίβκοβιτς τα γκολ της ανατροπής.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να φοβάται κάτι απ’ αυτή την αντίπαλο. Οι Χαρτς με πάθος και ποδοσφαιρικό ξύλο, προσπάθησαν να απειλήσουν τον «δικέφαλο». Όμως στο χορτάρι η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια γι’ αυτό και ήρθε η νίκη για τους Θεσσαλονικείς με 2-1. Αποτέλεσμα που τους δίνει τη μισή πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Σβαμπ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς οι σκόρερ του ματς, με τον ΠΑΟΚ να είναι πλέον πολύ κοντά στην εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής μέχρι το χειμώνα, δίνοντας τη δυνατότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει τέσσερις εκπροσώπους σε φάση ομίλων.

Το ματς άρχισε με τους Χαρτς να κερδίζουν πέναλτι νωρίς-νωρίς. Ουσιαστικά στην πρώτη επίθεση των Σκωτσέζων. Η παράβαση υποδείχθηκε μετά από εξέταση του VAR και ο Σάνκλαντ στο 9’ έκανε το 1-0. Όμως στην αμέσως επόμενη φάση, υπήρξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ!

Ο Ζίβκοβιτς το κέρδισε απ’ το μαρκάρισμα του Ρόουλς και ο Σβαμπ το μετέτρεψε σε γκολ στο 12’ για το 1-1. Από εκεί και πέρα το ματς δεν είχε φάσεις, μέχρι να φτάσει το 31’. Τότε ο Κοτάρσκι έκανε εκπληκτική επέμβαση στην προσπάθεια του Σάνκλαντ κρατώντας το 1-1.

Το πρώτο μέρος με αρκετά δυναμικό στυλ και χωρίς να έχει παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, έφτασε στο τέλος του. Ο ΠΑΟΚ είχε μπει στο ρυθμό των Σκωτσέζων, αλλά ακόμη κι έτσι ήταν στην ισοπαλία.

Ένα σουτ του Ζίβκοβιτς δεν απείλησε στις αρχές του δευτέρου μέρους. Το ματς ήταν δυναμικό, είχαμε και μικροτραυματισμούς παικτών. Στο 55’ η προσπάθεια του Τάισον σταμάτησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 66’ ο Μπόις απ’ το πουθενά έγινε κάτοχος της μπάλας και ο Σάνκλαντ σκόραρε για τους γηπεδούχους. Όμως μετά από εξέταση της φάσης διαπιστώθηκε πως υπάρχει οφσάιντ κι έτσι το γκολ δε μέτρησε ποτέ.

Οκτώ λεπτά μετά ο Ζίβκοβιτς μετά από γύρισμα του Μουργκ δεν κατάφερε να σκοράρει, χάνοντας την ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Όμως στο 75’ ο Σέρβος έδειξε την αξία του. Μετά από ωραία ενέργεια Τάισον, Μουργκ και τελικό αποδέκτη τον Αντρίγια, αυτός με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-2.

Στο 79’ αρχικά ο Ζίβκοβιτς και μετά ο Νάρεϊ απείλησαν εκ νέου, με το σκορ να μην αλλάζει. Οι Θεσσαλονικείς στο ποδόσφαιρο δεν είχαν κανένα πρόβλημα, με τους Σκωτσέζους να εμφανίζονται στο ματς όταν άρχιζε το… ξύλο.

Τελικά δεν άλλαξε κάτι μέχρι την ολοκλήρωση και των 8 λεπτών του έξτρα χρόνου. Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε την παλικαρίσια νίκη και είναι με το ένα πόδι στους ομίλους του Conference League.

Διαιτητής: Αντρίς Τρεϊμάνις (Λετονία)

Κίτρινες: Σάνκλαντ, Ντέβλιν - Τσιγγάρας, Εκόνγκ, Ράφα Σοάρες, Μουργκ.

ΧΑΡΤΣ (Φράνκι ΜακΑβόι): Κλαρκ, Ατκινσον (90' Οφιά), Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Βάργκας (90' Όντα), Ντέιβιντ, ΜακΚέι (65' Λάουρι), Κοχρέιν (87' Σίμπικ), Σάνκλαντ, Μπόις (87' Ταγκάβα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70' Μουργκ), Τάισον (78' Νάρεϊ), Τόμας (88' Τζίμας).

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares