Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 01:45

Ισόπαλο το ντέρμπι αλλά…

Στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι της Μυκόνου για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος η Άνω Μερά αντιμετώπισε τον ΑΟ Μυκόνου σ’ ένα πραγματικά δυνατό ματς που έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις δύο ομάδες να προσπαθούν ως το τέλος για την κατάκτηση της νίκης, αλλά το τελικό 1-1 να τους δίνει από έναν βαθμό, κρατώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον για την συνέχεια του 1ου ομίλου.

Το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, σίγουρα δεν άφησε ευχαριστημένους τους γηπεδούχους, οι οποίοι ειδικά στο 2ο ημίχρονο είχαν την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι, μετρώντας αρκετές χαμένες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Σαραντάκου και στο τέλος να φωνάζουν για ένα ακυρωθέν γκολ του Γιόγιου στο 81’ που όπως θα δείτε και στο βίντεο ήταν μία δύσκολη απόφαση για τον διαιτητή Ζαράνη.

Γενική εικόναMYKONOS KOKORAS

Ο αέρας και το σφοδρό κρύο υποδέχτηκαν τον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει το αναμενόμενο ντέρμπι μεταξύ των 2 ομάδων του νησιού… ένα ντέρμπι όμως που τα είχε όλα… πολλά και δυνατά μαρκαρίσματα, έντονες διαμαρτυρίες, αμφισβητούμενες φάσεις, πολλά νεύρα και 2 τέρματα που διαμόρφωσαν το 1-1 που δεν έδωσε το δικαίωμα σε καμία από τις δύο ομάδες να πάρει προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα.

Πως θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει με λίγα λόγια την σημερινή εικόνα του ματς; Η ομάδα του ΑΣ Άνω Μεράς επικράτησε εντός αγωνιστικού χώρου χάνοντας αρκετές καλές στιγμές, ιδιαίτερα στο 2ο μέρος και αφήνοντας σε ρόλο κομπάρσου τους φιλοξενούμενους.

Μ’ αυτή την ισοπαλία, οι 2 ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και έφτασαν στους 7 πόντους στο φετινό πρωτάθλημα, ύστερα από 4 αγωνιστικές.

Η διαιτητική τριάδα των κ. Ζαράνη Ι. Νομικού Ν. και Μουτάφη Α. ήταν αρκετά καλή, με τη φάση του 81’ να ξεσηκώνει έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων και τις απόψεις να διίστανται.

Και η εξωαγωνιστική πλευρά; Ακόμη μία επίσκεψη για εμάς στην πανέμορφη Μύκονο και συγκεκριμένα στην Άνω Μερά, όπου μία πολύ δραστήρια και οργανωμένη διοίκηση έχει σηκώσει τον πήχη ψηλά όσον αφορά τα διοικητικά της ομάδας της. Κάθε βδομάδα και μία έκπληξη… έτσι χθες η Άνω Μερά παρουσιάστηκε στο γήπεδο, φορώντας τις νέες της φανέλες, που είναι ακόμα μία χορηγία από τους πολλούς αρωγούς που έχει κοντά της φέτος η ομάδα της Μυκόνου.

Τι είδαμε MYKONOS SANTORINAIOS

(1-0) Με το καλημέρα, η ομάδα της Άνω Μερά άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’ με εκτέλεση πέναλτι, ύστερα από ανατροπή του Θεοδώρου πάνω στον Τουρέ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γιογιος, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Σαραντάκο, γράφοντας το 1-0 στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έψαξαν κάποιο ακόμα γκολ με κάποιες προσπάθειες αρχικά του Τσάλμα στο 7’, με το σουτ του τελευταίου να φεύγει πάνω από την εστία του Σαραντάκου και στο 33’ παραλίγο αυτογκόλ από τους φιλοξενούμενους ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κεκελή.

Από την άλλη, η επιθετική παρουσία των φιλοξενούμενων ήταν πιο επικίνδυνη ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος.

(1-1) Στο 21’ η ομάδα του ΑΟ Μυκόνου θα φτάσει στην ισοφάριση με τον Rolanto να πλασάρει εύκολα από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από συρτή αριστερή μπαλιά του Βλαχόπουλου.

Η ομάδα του κ. Παχατουρίδη θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη μοίρα του αγώνα, εάν στο 24’ η κεφαλιά του Rolanto δεν έφευγε εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πουλάκη και αν στο 43’ το πλασέ του Βλαχόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν είχε την ίδια κατάληξη.

Στην επανάληψη, η πρώτη ομάδα που έψαξε ένα 2ο γκολ ήταν η Άνω Μερά, αρχικά στο 5και 6’, ύστερα από εκτελέσεις κόρνερ με τελικό αποτέλεσμα, την πρώτη απ’ αυτές η μπάλα να πηγαίνει σε νέο κόρνερ, ύστερα και από τη συμβολή του αριστερού κάθετου δοκαριού, ενώ τη δεύτερη να φεύγει πάνω από την εστία.

Μια πολύ καλή στιγμή για τον ΑΟ Μυκόνου θα χαθεί στο 70’, ύστερα από μια οργανωμένη επιθετική προσπάθεια με πάρα πολλές πάσες, ο τελικός αποδέκτης αυτών να είναι ο Τόσκα, ο οποίος μ’ ένα δυνατό δεξί σουτ απ’ το όριο της μεγάλης περιοχής θα στείλει τη μπάλα μόλις άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Θεοδώρου, ούτε ο Rolanto, ούτε ο Αμπαδίνης θα βρει τη μπάλα να τη στείλει στα δίχτυα.

Ακόμη μια καλή ευκαιρία θα χαθεί στο 75΄όταν ο Κεραμιδάς θα πιάσει ένα ανάποδο ψαλίδι αλλά ο Σαραντάκος θα μαζέψει εύκολα.

Στο 77΄ανεπαναλυπτη ευκαιρία για του γηπεδούχους θα χαθεί όταν ο Γιόγιος θα μπει κατάμέτωπο μέσα στην μεγάλη περιοχή και ύστερα από μια κόντρα ο Τουρέ θα σουτάρει μέσα από αυτή και ενστικτωδώς ο Τερματοφύλακας του ΑΟ Μυκόνου θα πει όχι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Και φτάνουμε στο 81’ στη μεγαλύτερη φάση του ματς όταν ο Δήμας από αριστερά θα επιχειρήσει μια σέντρα προς την μικρή περιοχή εκεί την κεφαλιά θα πάρει ο Γιόγιος ο οποίος θα στείλει αρχικά τη μπάλα στα δίχτυα και ενώ οι παίχτες της Άνω Μερά πανηγύριζαν, το τέρμα θα χαρακτηριστεί ως μη γεννώμενο καθώς ο Άρχων της αναμετρήσεως υποδείξει επιθετικό φάουλ πάνω στο τερματοφύλακα του ΑΟ Μυκόνου.

Τελευταία ευκαιρία στο ματς θα χαθεί 90’+2’ όταν o Μπαμπακάρ θα πιάσει ένα γυριστό σουτ μέσα στην μικρή περιοχή ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό αλλά ένα κεφάλι αμυντικού πριν η μπάλα περάσει την γραμμή θα απομακρύνει τον κίνδυνο.

Συνθέσεις

ΑΣ Άνω Μεράς (Τζιόβας): Πουλάκης, Κουτσούκος (87’ Ασημομύτης), Δήμας, Κέκελης, Κεραμιδάς, Μπούμπουρης, Τουρέ, Μπαμπακαρ, Τσάλμας, Γιόγιος, Πετράι (90’ Γκοραρι).

ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Σαραντάκος, Μυρτινας, Βαλαμουτης, Αμπαδίνης, Θεοδώρου, Μπαλλης (46’ Ουσα), Αργυρίου, Κουκάς (84’ Ντομινικ), Τοσκα, Rolanto, Βλαχόπουλος (55’ Πανέτας)

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares