Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 16:06

Δεν υπάρχει θέμα Manor για τον Μαλντονάντο

   Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Renault ότι τη νέα χρονιά δε θα τρέχει για τη γαλλική ομάδα ο Παστόρ Μαλντονάντο, ήρθε και η αντίδραση του οδηγού μέσω του μάνατζέρ του. Ο Βενεζουελάνος οδηγός είχε συμβόλαιο με τη επανεμφανιζόμενη ομάδα της Renault, ωστόσο χθες η ομάδα αποκάλυψε ότι τη θέση του στο οδηγικό της δίδυμο θα πάρει ο Κέβιν Μάγκνουσεν.

   Ο μάνατζερ του Μαλντονάντο δήλωσε σχετικά στη γαλλική L ‘Equipe: «Δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες του συμβολαίου. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα με τη Renault. Ήταν δίκαιοι μαζί μας». Όσο για τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Manor ανέφερε: «Δε βλέπω πραγματικές ευκαιρίες για εμάς φέτος. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε το 2017. Η Manor δεν είναι επιλογή για εμάς. Χωρίς παρεξήγηση προς αυτούς, μετά από πέντε χρονιές σε Williamsκαι Lotus, δε θα τον ενδιέφερε αυτή η προοπτική».

Η Sahara ψάχνει να πουλήσει τις μετοχές της ForceIndia

   Η ForceIndiaβρίσκεται στο όριο στο να χάσει τη συνιδιοκτήτρια και κύριο χορηγό της Sahara. Ο πρόεδρος της Saharaβρίσκεται στη φυλακή από το 2014 και αναζητά απεγνωσμένα τρόπο να μαζέψει τα χρήματα για την εγγύηση αποφυλάκισης. Σύμφωνα λοιπόν με τους Timesτης Ινδίας οι νομική εκπρόσωποι της εταιρείας ζήτησαν την άδεια του ανώτατου δικαστηρίου για να προχωρήσουν στην πώληση των μετοχών της ForceIndia, που ανέρχεται στο 42,5%.

   Πολλά περιουσιακά στοιχεία έχουν βγει προς πώληση, όπως δύο ξενοδοχεία και τέσσερα αεροσκάφη. Από την πώληση αυτών θα εξαρτηθεί και το ποσοστό από τις μετοχές της ForceIndiaπου θα τεθεί τελικά προς πώληση. Ο Σουμπράτα Ρόι, πρόεδρος της Sahara, φυλακίστηκε εξαιτίας μη αποπληρωμής επενδυτών πριν από τρία χρόνια. Το μετοχικό σχήμα της ForceIndiaείναι το εξής: 42,5% κατέχει ο Βιτζάι Μαλία, 42,5% κατέχει ο Σουμπράτα Ρόι, και 15% κατέχει ο Ολλανδός επιχειρηματίας Μικιέλ Μολ.

Γιατί δημιουργήθηκαν εντάσεις πέρυσι μεταξύ McLaren και Honda;

   Ο επικεφαλής της HondaF1, Γιασουχίσα Αράι, εξήγησε για ποιο λόγο υπήρξαν εντάσεις μεταξύ της βρετανικής ομάδας και της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής κινητήρων, όταν διαπιστώθηκε, ότι η μονάδα ισχύος ήταν χειρότερη του αναμενομένου.

   «Οι συζητήσεις (με τη McLaren) δεν ήταν ούτε ζεστές ούτε συγκρουσιακές. Κάπου γύρω στο περασμένο καλοκαίρι ρώτησαν εάν είχαμε αρκετούς πόρους και ήθελαν να μάθουν γιατί κάνουμε πράγματα αποκλειστικά μόνοι μας. Όμως εξηγήσαμε, ότι η Honda έχει μία δική της φιλοσοφία. Είναι ανεπίτρεπτο για εμάς να έχουμε εξωτερικούς μηχανικούς μαζί μας για τρεις ή έξι μήνες. Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες όλων και να φτάσουμε στο βάθρο το συντομότερο δυνατό. Θα ξεπεράσουμε τα τεχνολογικά προβλήματα που δεν καταφέραμε να λύσουμε το 2015 και θα πάμε στον πρώτο αγώνα με αυτοπεποίθηση».

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@gmail .com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares