Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 01:00

Χάμιλτον ο τιμωρός

Μπορεί να μην το βόλευε η πίστα του Σπίλμπεργκ, ωστόσο ο Λιούις Χάμιλτον αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να "πεθάνει" στην αυστριακή εξοχή και κατέκτησε τη νίκη που τον φέρνει μόλις 9 βαθμούς πίσω από το Ρόσμπεργκ στη μάχη των οδηγών

. Ο Βρετανός δεν του αρέσει πολύ αυτή η πίστα, καθώς όπως έχει δηλώσει απαιτεί φρενάρισμα πολύ πριν τις στροφές, κάτι που είναι ενάντια στην αγωνιστική του φιλοσοφία. Δεύτερος ο Φερστάπεν και τρίτος ο Ραικόνεν.

Η φάση που συζητείται πολύ κι έκρινε ουσιαστικά το νικητή, είναι αυτή του τελευταίου γύρου. Ο προπορευόμενος Ρόσμπεργκ έχοντας πιο φρέσκα και πιο μαλακά ελαστικά έναντι του δεύτερου team mate του, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την περισσότερο συντηρητική του οδήγηση, και να τον φτάσει ο Χάμιλτον. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία κι έκανε κίνηση για να περάσει. Ο Ρόσμπεργκ δεν κατάφερε να φρενάρει και συγκρούστηκαν οι δύο Mercedes με τους υπεύθυνους της ομάδας να τραβάνε τα μαλλιά τους καθώς έχασαν ένα σίγουρο 1-2. Ο τελευταίος γύρος της Αυστρίας ξύπνησε μνήμες από τον πρώτο γύρο της Ισπανίας φέτος, που συγκρούστηκαν και πάλι οι δύο οδηγοί, όταν κι εγκατέλειψαν αμφότεροι. Ο Χάμιλτον επέστρεψε στις νίκες και για πρώτη φορά φέτος έδειξε να σπάει τον "αγωνιστικό τσαμπουκά" και το μομέντουμ που είχε ο Ρόσμπεργκ. Αυτός ο αγώνας αναζωπυρώνει τη μάχη για το πρωτάθλημα των οδηγών με τους 12 αγώνες που απομένουν να κορυφώνουν την αγωνία.

Στα αξιοσημείωτα η δεύτερη θέση ρου 18χρονου Φερστάπεν με το νεαρό Ολλανδό να ανεβαίνει για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο. Η Ferrari αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα όλο το τριήμερο και να κορυφώνονται στον 24ο γύρο του αγώνα, όταν κι ο Φέτελ είδε το πίσω δεξί του ελαστικό να εκρήγνυται και να τον οδηγεί στην εγκατάλειψη. Στη Scuderia αυτή τη φορά επέλεξαν να ρισκάρουν με τη στρατηγική των ελαστικών και για μία ακόμη φορά έπαιξαν κι έχασαν. Αυτή τη φορά υπερεκτίμησαν την αντοχή των ελαστικών και εύλογα γεννάται το ερώτημα του πότε θα την εκτιμήσουν σωστά και θα φτάσουν σε μία νίκη.

Επόμενη στάση στο πολυαγαπημένο και βροχερό Σίλβερστοουν όπου η πρόβλεψη του καιρού αποτελεί ένα κάλεσμα στην θεά τύχη.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares