Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 17:28

Λέκκας: Ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή μου ο ΠΑΣ Νάξου

Για τον ΠΑΣ Νάξου φέτος η σεζόν ήταν η ιδανική για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ένα εξ αυτών ήταν το γεγονός ότι η ομάδα είχε αποκτήσει ομοιογένεια και ο άλλος ότι η ομάδα δεν βασίστηκε μόνο στην ατομική ποιότητα του κάθε ποδοσφαιριστή που είναι δεδομένο ότι ξεχειλίζει, αλλά στη δουλειά που έγινε όλη τη σεζόν.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη της Μικτής ομάδας που τερμάτισε στην 3η θέση προέρχονται από την ακαδημία του συγκεκριμένου σωματείου δεν είναι τυχαίο, και ένας εξ αυτών είναι ο Λάμπρος Λέκκας, ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια στέφθηκε και πρωταθλητής με την Κ16 του ΠΑΣ Νάξου.

Ο ικανότατος μέσος που έχει το χάρισμα να αγωνίζεται τόσο στον άξονα όσο και στα άκρα παραχώρησε συνέντευξη στο sportcyclades.gr όπου μίλησε για την παράδοση της οικογένειας που έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον αθλητισμό, την Μικτή ομάδα, τις προσωπικές του φιλοδοξίες αλλά και την επιρροή που ασκεί το ποδόσφαιρο στην καθημερινότητα του.

DSC_0110.jpg

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε

-Πριν από μερικές εβδομάδες ολοκληρώθηκε επιτυχημένα μια σεζόν απ' όλες τις απόψεις. Τι κρατάς από τη περσινή σεζόν;

Σίγουρα η σεζόν που πέρασε εμαθε πολλά και σε μένα και στους συμπαίκτες μου. Προσωπικα κρατάω την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ελλάδα με την μικτη και το πρωτάθλημα της Κ16 που το ήθελε πολύ η ομάδα μου.  

-Εάν γυρνούσες το χρόνο πίσω, τι θα ήθελες να είχες αποφύγει την περσινή χρονια;

Όλα πήγαν μια χαρά. Δεν ξέρω αν υπήρχε κάτι που θα ήθελα να μην είχε γίνει.Τα παιχνίδια με την μικτη είναι σίγουρα καλύτερου επιπέδου από τους αγώνες στις Κυκλάδες αλλά πιστεύω είχαμε πολύ καλή ομάδα.

-Το γεγονός ότι δεν κάνατε τις απαιτούμενες προπονήσεις ως Ενωσιακή ομάδα αποτέλεσα τροχοπέδη στην προσπάθεια σας. Πως ξεπεράσατε αυτή τη δυσκολία;

Ήμασταν οικογένεια από την αρχη και με σωστή καθοδήγηση από τον προπονητή μας και φτάσαμε στο να βρισκόμαστε τρίτοι στην Ελλάδα. Οι άλλες ομάδες είχαν την ευκαιρία να βρίσκονται και να προπονουνται πολύ πιο συχνά από εμάς αλλά νομίζω δύσκολα κάποια ομάδα θα το ήθελε όσο εμείς και θα έβγαζε το πάθος που έβγαζαν οι συμπαίκτες μου στο γήπεδο. Ήμασταν πολύ δεμένοι με τα παιδιά και μέσα και έξω και με τον κύριο Γιώργο. Ξεραμε στο γήπεδο ο ένας τον άλλον και βγάζαμε ότι χρειάζονταν. 

-Συμφωνείς με το γεγονός ότι στο πρόσωπο του κ. Μοστράτου βρήκατε ένα πρόσωπα που είχε όλα τα στοιχεία για να σας εμπνεύσουν και να βγάζετε στο γήπεδο το 100%;

Για εμένα λίγοι προπονητές μπορούν να δώσουν τόσα πολλά κίνητρα στους παίκτες τους για να παίξουν και ο κ. Γιώργος το έκανε αυτό. Είναι ξεχωριστός προπονητής για εμένα και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου όπως νομίζω και των συμπαικτών μου. Κάνει πολύ καλή δουλειά και γι αυτό η Μικτή φέτος έφτασε εκεί που έφτασε. Ζει το παιχνίδι ο ίδιος σα να αγωνίζεται και αυτό το μεταφέρει στα παιδιά που παίζουν εκείνη την ώρα ώστε να βάλουν το πάθος που πρέπει. 

-Εκτός το εξαιρετικό κλίμα, τι άλλα στοιχεία είχε η Μικτή ομάδα που την έκαναν ξεχωριστή εντός και εκτός γηπέδου;

Η μικτή ομάδα φέτος ήταν οικογένεια και μέσα και έξω από το γήπεδο και πιστεύω ότι αυτό βοήθησε πολύ ώστε να μπούμε στην τελική τετράδα. 

-Θεωρείς ότι με την πιθανή αποχώρηση συμπαικτών σου, θα χαθεί η ομοιογένεια που είχατε;

Πιστεύω πως η φετινή ομάδα είχε πολύ ταλέντο αλλά και με τα παιδιά που θα είμαστε του χρόνου με τον κ. Γιώργο θα μπορέσουμε να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία. 

-Κεφάλαιο ΠΑΣ Νάξου.Πως θα το χαρακτήριζες;

Για εμένα ο ΠΑΣ Ναξου σημαίνει πάρα πολλά. Είμαι πολύ δεμένος με τα παιδιά εδώ ακόμη και με αυτούς που φεύγουν. Χαίρομαι που παίζω γι αυτή την ομάδα στις Κυκλάδες. Έχει γίνει αν όχι το σημαντικότερο από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μου αυτή την περίοδο. 

-Πως έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο τον Λάμπρο Λέκκα στην καθημερινότητα του;

Κάθε μέρα προπόνηση με τα παιδιά, με τους προπονητές. Δεν γίνεται να μην το έχω αγαπήσει όλο αυτό. Όταν πηγαίνω προπόνηση νιώθω πολύ άνετα και με κάνει να ξεχνιέμαι από το σχολείο και τα μαθήματα. 

-Είναι τρόπος ζωής το ποδόσφαιρο;

Είναι ξεκάθαρα τρόπος ζωής το ποδόσφαιρο. Πιστεύω οι επαγγελματίες νιώθουν μεγάλη ευχαρίστηση που κάνουν αυτό που θέλουν για επάγγελμα. 

-Ποιος είναι ο αγαπημένος του συμπαίκτης και γιατί;

Αγαπημένος συμπαίκτης δεν υπάρχει. Σίγουρα θα είμαι πιο κοντά με κάποια παιδιά και από την μικτή και από την ομάδα. Στην ομάδα νιώθω πιο άνετα και ίσως είμαι λίγο πιο... δεμένος με τα παιδιά από το νησί. 

-Εάν αυτή τη στιγμή επέλεγες μια ομάδα να αγωνιστείς, ποια θα ήταν αυτή;

Είμαι μια χαρά εδώ αλλά θέλω από πολύ μικρός να παίξω στον ΠΑΟΚ. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα. Θα ήθελα να παίξω σε οποιαδήποτε ομάδα προκειμένου να βελτιωθώ. 

-Οι παίκτες κάνουν τον προπονητή ή ο προπονητής τους παίκτες;

Δεν μπορώ να ξέρω. Πιστεύω πως πρέπει να γίνεται σωστή δουλειά και από τον προπονητή και από τους παίκτες ώστε να λειτουργεί μια ομάδα σωστά. 

-Ποιο ματς θα σου μείνει στη μνήμη την περσινή χρονιά;

Θα μου μείνει στη μνήμη το ματς με το Ηράκλειο που παρότι χάσαμε είχαμε φτάσει στο final four. Αισθάνομαι περήφανος που εκπροσωπήσαμε τις Κυκλάδες και έπαιξα για τον κ. Γιώργο. Κρατάω και τον τελικό στην Πάρο. 

-Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

Είναι το όνειρο μου να συνεχίσω επαγγελματικά το ποδόσφαιρο αλλά θα δείξει. Θέλω πολύ να το κυνηγήσω. Για το μέλλον μου τώρα θα δούμε. Θέλω να παίξω ποδοσφαιρο σε υψηλό επίπεδο όμως δεν επιθυμώ να παραμελήσω τα μαθήματα μου ώστε να μπορώ να ασχοληθώ με κάτι επαγγελματικά εάν το ποδόσφαιρο δεν μου... βγει.

-Με τα παιδιά που ήσασταν στη Μικτή συμπαίκτες που δεν έχουν καταγωγή από τη Νάξο, διατηρείς επαφή;

Με τα παιδιά μιλάμε πάρα πολύ. Είχαμε γίνει μια οικογένεια και είμαστε σε επαφή ακόμη. 

-Μια άποψη για την πορεία σας στα play off;

Στο φάιναλ φορ της κ16 πιστεύω έβγαλε ο καθένας το καλύτερο που μπορούσε και πήραμε την κούπα. Ειχαν και οι άλλες ομάδες πολύ ταλέντο αλλά τα καταφέραμε εμεις.

-Υπάρχει κάποιο μυστικό στην οικογένεια με δεδομένο ότι όλα τα αδέρφια αγωνίζεστε;

Μυστικό στην οικογένεια δεν υπάρχει. Τυχαίνει να παίζουμε και οι τρεις και να μας αρέσει αυτό που κάνουμε. 

-Τι ρόλο έχει παίξει ο Πέτρος Μαράκης και ο Γιώργος Μοστράτος σχετικά με το πως βλέπεις το ποδόσφαιρο;

Και οι δυο προπονητές είναι πολύ καλοί. Με έχουν βοηθήσει και οι δυο στο να βλέπω αλλιώς το άθλημα και να κερδίζω πράγματα. 

-Η καλύτερη και η χειροτερη στιγμη της χρονιας;

Η χειρότερη στιγμή ήταν το χαμένο πέναλτι με τον ΑΣ Ιου  στο ανδρικό και καλές στιγμές μπορώ να πω ότι είχαμε φέτος πολλές. Επιλέγω το τέλος του αγώνα της Κ16 στον τελικό και μια πάσα στον Νίκο Παντελαίο με την Αχαϊα στον μικρό τελικό των Μικτών που με έκανε να νιώσω καλύτερα για ένα στημένο που δεν μου βγήκε 5' νωρίτερα. 

-Ποια ειναι η θεση που σου αρεσει περισσοτερο να αγωνίζεσαι, αριστερα ή επιτελικος;

Θα αγωνίζομαι όπου μου ζητηθεί από τους προπονητές μου και θα προσπαθώ πάντα. Αισθάνομαι καλύτερα σαν δεκάρι γιατί στα πλάγια χρειάζεται ταχύτητα και εγώ υστερώ σε αυτό το κομμάτι. 

DSC_7308.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares