Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 19:42

Κακλαμάνος - Χουζούρης: Τα βιογραφικά που «ζαλίζουν» και... το Φιλώτι

Ο τίτλος μας στο άρθρο «Άρωμα Α' Εθνικής στο 14ο φιλικό ''Μανώλης Μάκαρης'' » μάλλον φειδωλός μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς μια ματιά στα βιογραφικά του Αλέκου Κακλαμάνου και του Ηλία Χουζούρη που συμμετείχαν στον αγώνα τιμής, όχι μόνο επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο τίτλο, αλλά τον κάνει να φαίνεται ταπεινός μπροστά σε αυτά που έχουν πετύχει.

Τι μπορεί να πει κάποιος για τους δύο ποδοσφαιριστές, που στο άθροισμα τους μετρούν περίπου 850!!! συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες; Μάλλον όταν μιλάνε τα έργα, τότε τα λόγια περιττεύουν... Πάντως οι Κακλαμάνος και Χουζούρης μπορεί να μην υπήρξαν συμπαίκτες στην πλούσια καριέρα τους, αλλά έχουν κάτι κοινό, το Φιλώτι!

Ο δεινός σκόρερ

Ο Αλέκος Κακλαμάνος, με διεθνή καριέρα σε Βέλγιο και Κύπρο, αλλά και παρουσία στην Α΄Εθνική, όπου αγωνίστηκε 2 σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετρά 488 συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες, μεταξύ αυτών και Ευρωπαϊκών αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό, την Γκεντ και τον ΑΠΟΕΛ, ενώ τα 151 γκολ που έχει πετύχει, δείχνουν το επίπεδο του.

Ο Αλέκος Κακλαμάνος που κατάγεται από τη Ρόδο, όπου και διαμένει μόνιμα, έχει ιδιαίτερο δέσιμο με το Φιλώτι της Νάξου, καθώς είναι ο τόπος καταγωγής της συζύγου του, πράγμα που φέρνει τον έμπειρο άσσο κάθε καλοκαίρι στη Νάξο, όπου κάνει τις διακοπές του.

Ο Αλέκος Κακλαμάνος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ιάλυσο Ρόδουόπου και κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες και να αγωνιστεί συνολικά σε δύο σεζόν 56 φορές και να σκοράρει 17, πράγμα που του έδωσε το εισιτήριο για τον Ολυμπιακό. Έχει αγωνιστεί επίσης σε:  Αθηναϊκό, Πανελευσινιακό, Σαρλερουά, Γκεντ, Σταντάρ Λιέγης, ΑΠΟΕΛ, Εργοτέλη, Κέρκυρα, Παραλίμνι, Ρόδο, Θρασύβουλο, Περαμαϊκό, RU Saint-Gilloise, Κλεάνθη και Λίνδο. ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ακόμη ενεργό ποδοσφαιριστής και σε πολύ καλή κατάσταση, αφού αγωνίζεται στην Α΄κατηγορία Δωδεκανήσου.

Από το Φιλώτι στα σαλόνια

Ο Ναξιώτης, με καταγωγή από το Φιλώτι Ηλίας Χουζούρης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον ΑΜΣ Φιλωτίου, από όπου στα 19  του χρόνια (1994-1995) μεταγράφηκε στην Προοδευτική. Με την ομάδα του Κορυδαλλού αγωνίστηκε μέχρι το 2001 σε Α΄και Β΄εθνική,  μετρώντας 157 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ακολούθησε μία πλούσια καριέρα, με σταθμούς ομάδες όπως οι: Εθνικός Αστέρας, ΑΕ Πάφου, Κέρκυρα, Ηλιούπολη, Αίας Σαλαμίνας και Βύζας Μεγάρων. 

Συνολικά ο Ηλίας Χουζούρης έχει στο ενεργητικό του 344 συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Η προϊστορία

Μαζί τους στον φιλικό αγώνα Μανώλης Μάκαρης και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, Νίοκος Κατσάνης, ο οποίος επίσης έχει παρουσία σε υψηλό επίπεδο, αφού έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Αγερσανίου στη Γ΄Εθνική και του Πανναξιακού στη Δ΄Εθνική, ενώ το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο οφείλεται σε συγκυρίες. Ο Νίκος Κατσάνης, που έλαβε την πρωτοβουλία να τραβηχτεί η φώτο του άρθρου, εκτός από την φιλία που τον δένει με τους Χουζούρη - Κακλμάνο έχει ακόμη ένα κοινό με τους δυο τους, αφού κατάγεται από το Φιλώτι και αγωνιζόταν στον ΑΜΣ Φιλωτίου, από όπου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο.

Οι Κακλαμάνος  και Χουζούρης παρά τη μεγάλη τους καριέρα δεν έχουν υπάρξει συμπαίκτες, όμως έχουν αγωνιστεί ως αντίπαλοι τρεις φορές στη Β΄Εθνική: 

1994-1995 Ιάλυσος Ρόδου - Προοδευτική 0-0 (Β΄Εθνική)

1997-1998 Αθηναϊκός - Προοδευτική 1-0 (Β΄Εθνική, γκολ Κακλαμάνος)

1997-1998 Προοδευτική - Αθηναϊκός 3-0 (Β' Εθνική)


Από αριστερά: Δημήτρης Μουστάκης, Ηλίας Χουζούρης, Μιχάλης Κύλης, Νίκος Κατσάνης, Βασίλης Τσακωνιάτης, όλοι τους υπήρξαν συμπαίκτες στον ΑΜΣ Φιλωτίου.

IMG_0817sdfgsdgsdf_1eab7.jpg

*Οι συμμετοχές των ποδοσφαιριστών και οι ομάδες που αγωνίστηκαν σε ερασιτεχνικό επίπεδο ενδέχεται να είναι διαφορετικές από αυτές του άρθρου, μιας και δεν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη η πλήρης καριέρα τους.

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares